|

Salut. Cred ca intr-un fel sau altul dependenta de pariurile sportive este oboala. Un sfat va rog. Cum se poate scapa de aceasta dependenta care mai devreme sau mai tarziu ne aduce la ruinarea propriului viitor?

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Cere ajutorul unui am specializat în primul rând, după cum au zis și restul.

Între timp eu îți pot da câteva sfaturi, dar te sfătuiesc să ceri și ajutor specializat.

Disciplina te poate salva.
Ce e disciplina și cum o dezvolți?
Disciplina înseamnă să guverneze rațiunea peste emoții, înseamnă să iei o decizie (de exemplu de a merge la sala) și de a o respecta indiferent de cum te simți (obosit, trist, somnoros, fără chef, etc).
O dezvolți făcând în mod repetat asta, adică să faci ce ți-ai propus indiferent de cum te simți.
Dacă iei decizii în modul asta o sa îți fie mai ușor să te împotrivești tentației, dar e nevoie de antrenament.
Cu timpul o să ai mai multă disciplină pentru că e ca un mușchi ce trebuie antrenat.
Îți poți dezvolta asta făcând sală de exemplu, oricând îți propui să faci ceva dar nu ai chef și tot faci atunci ți-o antrenezi.

O a doua chestie e să respecți felul în care îți dirijezi energia.
"The secret of change is to focus all of your energy, not on fighting the old, but on building the new. "
Cu alte cuvinte, nu te concentra pe a te lăsa de jocuri de noroc ci de a construi o viață fără jocuri de noroc.
Nu te lupta să scapi de dependență, bagă energia în a construi o viață fără dependența de jocuri.
Poate că PARE că nu e o diferență dar e una ENORMĂ.
Concertează-te pe "Viața fără jocuri de noroc" și nu pe "O să mă las de jocuri de noroc", faci efort să ai o viață fără jocurile de noroc în ea și nu să te lași de jocuri de noroc.

Poți aplica asta în felul următor :
Scrii pe o foaie de hârtie "Viața fără jocuri de noroc" și apoi scrii o dată și în dreptul ei faci un pătrățel pe care să îl bifezi (vorbesc de checklist, doar că îl faci pe hârtie) și apoi tot așa continui să îți numerotezi zilele ce aparțin "Vieții fără jocuri de noroc" și continui așa până nu mai ai nicio treabă cu ele.

Multă baftă happy

26 răspunsuri:
| a răspuns:

Cu vointa sau cu ajutorul unui psihoterapeut!

| a răspuns:

Raspunsul evident este ca trebuie sa mergi la un terapeut cat mai repede, intre timp, la fel ca la oricare alta adictie trebuie sa incerci sa te abti sau sa te limitezi la bilete de cativa lei.

Ideea este ca e foarte posibil ca dependenta ta sa aiba legatura cu alta chestie din viata ta, impreuna cu un terapeut poti sa vezi ce a declansat-o si te poate invata strategii de a te controla.

| a răspuns:

Este foarte periculoasa pentru ca se joaca cu instinctul nostru de vanator,cand vanam prazi mari se elibera dopamina in creier, asta ne motiva sa ne pierdem inclusiv viata, smecheri astia profita de asta, stiu psihologie ca in orice joc se dau mici recompense ca nivelul dependentei sa ramane constant, solutia este sa gasesti alta modalitate de pariuri in care sa nu bagi, va fi greu dar totul are un inceput, recompensate singur, dormi 8 ore pe noapte =lipsa somnului afecteaza auto contro, dieta bogata in dulciuri, sucuri, masturbarea desa deregleaza auto controlul

| explică (pentru RAY):

Asta este ca iti creeaza o dependenta din care nu mai sti sa te opreati pana nu pierzi tot. Si da adevarat te ademenesc cu rahaturi de tot feleul pana pici in capcana asta a ineleari propiei persoane
Jucand speri sa castigi. Dar de fapt la final de luna tragand o linie observi ca esti mult pe minus. Iti da cu o mana si iti ia cu zece.

| a răspuns (pentru M1989):

Dar cv din tine spera sa dea lovitura

| a răspuns:

Se poate scapa de obsesia asta cu pariuile sportive sau jocurile de noroc, doar cu VOIINTA, impunandu-ti sa nu mai treci pe la centrele de jocuri si sa nu mai intrii DELOC pe site-urile de pariuri online.

| a răspuns:

Ti-o spun din perspectiva unui fost parior infocat care isi baga juma de salariu...te rupi de ele, te rupi total! Ori ai vointa, ori te trag dupa ele in groapa, tu alegi, sa le lasi sa te domine, sau sa ai o viata normala fara grija de a nu te imprumuta, de a baga bani in ele, etc.
Prin vointa am renuntat, nu am mai bagat pur si simplu, am vazut ca nu mai castig si a fost tutto finito!

Dupa ce m-am vindecat treceam pe langa agentii si ii vedeam pe pariori si radeam zicand in mintea mea 'ba, da' prosti mai sunteti'.

Morala de astazi: Desfiintarea agentiilor de pariuri!

| explică (pentru Drimmero):

Si cum ai reusit sa te lecuiesti de pariuri?

| a răspuns (pentru M1989):

Nu am mai jucat, simplu, am avut ambitie si vointa.

| a răspuns:

Soluția. Vinde tot și pariază. Pierde tot.
După ce nu mai ai cu ce paria, nu mai poți paria.
Ești vindecat.

| explică (pentru sadrian46):

Eu vorbesc serios. Nu am ajuns in stadiul de a vinde. Dar vad ca aveti chef de glume

| explică (pentru sadrian46):

Este la fel ca si un drog. Ajungi sa vezi ca nu tie bine si vrei sa te vindeci si nu poti de unul singur. Nu am cerut un sfat doar sa fiu aflat in treaba. Imi dorest din tot sufletul sa.scap de viciul asta pacatos.

| a răspuns (pentru M1989):

Am dorit să îți arăt prin această glumă ceva, să îți transmit ceva. Dta ai văzut doar bătaia de joc.

| explică (pentru sadrian46):

Acum am inteles. Dar prima dara am simtit-o ca si pe o gluma ne bine venita

| a răspuns (pentru M1989):

De o adicție, nu poți scăpa singur, căci voința nu funcționează în astfel de cazuri.
Astfel este un ONG care te poate ajuta.
https://www.gamblingtherapy.org/......de-familie

| a răspuns (pentru M1989):

Orice glumă care te enervează îți poate da seama unde greșești.
Eu de aceea glumesc aici de foarte multe ori, intenționat.

| explică (pentru sadrian46):

Eu nu va cunosc. Dar in mare parte in aceea gluma este mult adevar. Dar ca inca nu am ajuns in aceea situatie dar poate nici mult nu mai dura. Dar a fost o gluma din care se poate invata ceva constructiv.

| a răspuns:

Crezi bine. Dependenta de pariuri e... dependenta, care e boala, clar. Cum se poate scapa? Nu te apuci SAU te controlezi. Uite, eu am scris articole pe felia asta si am ajuns astfel sa si joc pe cateva site-uri de profil. Nu am pierdut mare lucru, nici nu am cistigat mare lucru, nu am ajuns sa ma duc pe la sali sa pariez, si nici online nu am mai bagat de vreo citiva ani, desi bani as putea sa directionezi cate o suta-doua de lei fara probleme si din aia sa joc luni intregi, posibil chiar sa ii cresc foarte mult. Prefer sa imi folosesc timpul la alte chestii mai sigure.

Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

Terapie la psiholog? Toate viciile se pot trata, pana si obsesia de jocuri de noroc sau pariuri. Sa te rogi celui de sus sa te vindeci si sa te fereasca de rau. Mergi la sfantul maslu, ajuta mult pe cei cu vicii.