|

Salut TPU. Am si eu o intrebare mai ciudata. De ce cand trebuie sa ne operam, sau cand trebuie sa stam in spital o perioada trebuie sa dam bani? Sau mai bine spus, pentru ce dam bani? Pentru medicamente sau, asa, ca vrea statul? Multumesc anticipat

10 Raportează Evaluează
10 răspunsuri:
| a răspuns:

Ca sa aiba bani pentru cúrve de lux procu ordinar numit medic

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nici eu nu am inteles treaba asta. Momentan am avut norocul sa nu ajung prin spital si sa fiu nevoit sa fac asta dar din cate am inteles de la bunica mea, chiar daca anumite servicii medicale se spun ca sunt gratuite, medicii te pun in cele mai proaste camere si te programeaza foarte tarziu doar special sa dai spaga ca sa ai anumite conditii "normale" sa zic asa.
Adica bunicamea trebuia sa faca o operatie ceva bypass la inima (nu stiu in ce consta foarte mult) si a fost la Bucuresti in spital si a trebuit sa plateasca mai mult ca sa o puna intr-o camera cu aer conditionat ca altfel a pus-o nu stiu unde cu mai multi si era nasol rau. Asistenta trebuia sa ii dea cate 50 de lei ca sa ii aduca apa sau sa o ajute sa se miste sau chestii de genul altfel o punea sa o astepte si nu mai venea sau nici nu se uita la ea sau se prefacea ca nu aude sau chestii de genul.
Nu stiu din pacate prea multe cum functioneaza sistemul, insa e un sistem de toata jena si daca eram in locul ei, ori le bateam, ori faceam un scandal cat casa.
Ideea este sa incerci sa nu ai nevoie foarte mult de serviciile medicale, adica sa ai o viata sanatoasa (nu asta e scopul discutiei, este doar un sfat) si decat sa te duci la spitalele noastre de stat, incearca sa te duci la unul privat. Oricum la ambele platesti, dar macar ala privat isi fac treaba (daca intelegi ironia laughing ).
Momentan am 21 de ani si nu am stat prin spitale, dar daca e sa ajung pe acolo si sa fie asa cum se povesteste, o sa ma vedeti pe la stiri cum am batut medicii pe acolo laughing.
Anumite medicamente si servicii medicale trebuiesc platite pentru ca nu sunt asigurate de stat intr'adevar, dar unele sunt si anumiti medici mai fac si smecherii iar altii chiar isi fac treaba si pot fi numiti medici in adevaratul sens al cuvantului. Nu am nimic impotriva sa ii mai dau unui medic o spaga ca si-a facut treaba, dar asta ramane la decizia mea si dupa ce isi face treaba, nu inainte.
Oricum si in anumite spitale din strainatate am inteles ca este...2007 - 2066 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Evolution):

Din aceeași cauza a murit si bunica mea... Ea era programata la spital pe data de 20 si a amânat-o 8 zile pe motiv ca "nu sunt locuri libere", si deoarece bunica mea locuia cu mine si cu părintii mei, nu avea o situație financiară foarte buna. ea toata viata ei a lucrat fără carte de munca, sau mai bine zis a lucrat la negru, si de asta nu lua pensie sa se poată întrețină. în fine, iti dai seama ca dacă baga o spaga la doctor găsea ca prin minune... în fine, asta e România, si motto-ul după care trăiește tara asta e 'ai bani, ai valoare, ai sănătate, ai bucurie'

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Se numeste spaga (mita). Motivul e ca traim in Romania si
- cum spunea un clasic in viata -
asta ne ocupa tot timpul

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru sierra1):

Asta ar putea fi o posibilitate

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru LucanConstantin):

Oricare altele sunt nejustificate

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Se numeste:"Daca nu bagi ceva in buzunar la nenea sau la tanti mori mancat de viermi, murdar, neschimbat, netratat si nebagat in seama."
Acuma cred ca realizezi ca daca esti asigurat legal vorbind nu esti obligat sa dai ceva bani, dar in alta ordine de idei esti obligat de catre societate.Toti prosti au bagat in buzunarul medicului si asistentelor bani si asa ia obisnuit.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pentru ca acei oameni care ne iubesc pe noi trebuie sa traiasca si ei..in 5 vile si sa se plimbe si ei..cu 2,3, 4 masini mai scumpe decat casele noastre. Daca acei oameni s-ar multumi cu mai putin medicii ar fi platiti mai bine si nu ar mai avea nevoie de spaga, dar ce sa faci, lacomia asta.
Acum banuiesc ca se gandesc ce proiecte o sa mai inceapa... desigur. fara vreun gand sa le termine, dar macar sa primeasca banii de la U.E, vorba aia, cu 5 case si 5 masini ..parca ar mai merge una thinking
Una ce? Raspuns."dah".

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca nu ai asigurare, cazarea in spital este mai scumpa decat la hotel, o zi ar putea costa si 1200 lei. Si aici este un tarif legal, fara spagi sau alte chestii de genul acesta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Dismally):

Pai si dacă ai asigurare si doctorul/asistenta te pune sa plătești o "taxa de spitalizare", atunci pentru ce mai am asigurare? Bine, dacă nu vrei sa mori trebuie sa bagi 500 de lei în buzunar-ul doctorului.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează