| Spiderul a întrebat:

Salut TPU, ce parere aveți despre Timișoara și București și cam unde ați dori să locuiți dacă ar fi să alegeți dintre aceste două orașe? Întreb lucrul acesta pentru că la anul o să mă mut în Timișoara cu prietena mea și acum stau în București.

9 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Cazul tau e fericit. Eu m-am nascut si am stat 37 de ani in Timisoara, si m-am casatorit in Bucuresti, si am mai pus inca 14 ani acolo. Deci, ce spun, e in cunostiinta de cauza. Am plecat din Timisoara cu regret ca parasesc orasul. Singurul regret pe atunci happy. Si intr-adevar, am avut ce regreta. Galagia, nebunia din Bucuresti m-a facut sa realizez ce stiam deja prea bine, ca Timisoara e unul din cele mai frumoase orase ale Romaniei. Nu poti compara civilizatia din Timisoara cu ce e in Bucuresti. O observi inca de pe strada. Mi-au trebuit citiva ani sa ma obisnuiesc cu Bucurestiul. Auzisem pana atunci de termenul "jungla de asfalt", dar, incercam sa il atribui Timisoarei, insa mereu ziceam cand ma gindeam la el: "Nu, nu chiar!" Insa in Bucuresti acest epitet s-a potrivit din plin orasului. Deci, fii fericit ca mergi in Timisoara. Ai sa descoperi curand frumusetea orasului, a oamenilor lui. Chiar daca sunt ei un pic mindri din aceasta cauza happy. Eu am plecat spre Bucuresti, desi am apartament in Timisoara, pentru ca, inainte de a stabili unde vom sta, am pus cu sotia pe hirtie avantaje si dezavantaje pentru fiecare oras, si in cazul nostru Bucuresti a cistigat net. Dar nu as recomanda altora, decat daca si in cazul lor e mai bine. Cel mai bine e de ales Timisoara, caci nu degeaba s-au mirat
toate cunostiintele mele cand au aflat ca merg eu la Bucuresti.

| Spiderul explică (pentru cristi202):

Am făcut și eu o comparație între aceste două orașe și am hotărât să ne mutăm amândoi în Timișoara, a fost și ea aici în București, am fost cu ea în Centrul Vechi și în mai multe parcuri, într-adevăr e și Bucureștiul frumușel dar predomină foarte mult gălăgia, aglomerația și oamenii se grăbesc și nu în ultimul rând "țăranii" dar Timișoara aș putea zice că e la alt nivel de civilizație acolo, cum arăta Gradina Botanică, super îngrijită, fără nici un pic de gunoi pe jos pe când în București am dus-o în vreo 3 parcuri și peste tot erau gunoaie mai ales în Cișmigiu și de aceea sunt foarte hotărât să stau în Timișoara

| cristi202 a răspuns (pentru Spiderul):

Frumos! Ma bucur ca ai ales ce trebuia.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Dacă o să te la anul cu ea în Timișoara o să fii fericit, te asigur.
Am trăit în Timișoara și încă mai iubesc acest oraș.

| Spiderul explică (pentru sadrian46):

Eu am rămas uimit cât de frumos e orașul în sine, primul lucru când am sosit în oraș au fost străzile, foarte drepte și orașul e extrem de frumos și nu e așa de aglomerat precum Bucureștiul.

| sadrian46 a răspuns (pentru Spiderul):

Nu numai străzile ci și oamenii în general, sunt mai drepți și mai corecți, mai deschiși și mai luminoși, mai toleranți cu alte etnii, mai deschiși la noile idei.

| Spiderul explică (pentru sadrian46):

Exact,asta am observat și eu chestia asta, oamenii cum sunt, cu totul altă civilizație și orașul în sine e superb

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Eu am venit in Tm acum vreo 7 ani (parca), dar nu o sa stau aici mereu probabil. Pot sa zic ca. eh, merge. Ai cam tot ce vrei aici.
Am fost si in Bucuresti si, cum bine se stie, este foarte aglomerat.
Aici este mai liber big grin

Si legat de partea cu frumosul, are si parti destul de urate, te asigur.

| Spiderul explică (pentru DoarBogdan):

Asta se știe că fiecare oraș are și părți urâte