|

Salut TPU.
Credeți ca anul școlar se va relua? Tot citesc peste tot știri de genul, despre faptul că ori este posibil sa se reia si sa se dea toate examenele mai tarziu, ori că se va ingheta anul.
Voi ce credeti? Si cum considerati ca este bine sa se procedeze?

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Exista aceasta posibilitate, dar daca se va intampla aceasta stire va veni de la oficialitati nu de la nea caisa care are grup pe Facebook!
Sa speram ca nu se va relua, dar conditiile in tara sunt grele in momentele de fata asa ca nimic nu ar fi imposibil.

| explică (pentru Simpatik):

Am vazut ca multi scriau despre faptul ca 70% din materie e deja parcursa deci va fi destul de usor, ca profesorii fac ore online cu elevii. Da, sigur ca da. Cel putin in situatia mea orele sunt ceva de genul "hai luati astea si copiati in caiet". Sa zicem ca la unele materii e ok asta, dar la matematica nu ai cum sa copiezi teorie din carte si gata ...esti super destept.
Ce-i drept, pe unii nici nu ii intereseaza pentru ca mai faceau pregatiri chiar si acum (zilele astea nu cred ca se vor mai duce avand in vedere situatia din tara).

| a răspuns (pentru BrainVSHeart):

Sa iti zic un lucru, finul meu care are vreo 50 de ani a facut odata mai demult pregatire cu mine la matematica, adica el ma invata matematica de liceu (eram in liceu atunci). Stii de unde invata el matematica cand era el la liceu? din manualele scolare nu de la profesori si avea chiar note bune, fiind actual un CEO la o societate mare.
Noi generatiile mai noi ne-am obisnuit ca altii sunt de vina pentru esecul si lipsa noastra de ambitie si daca nu ne arata profesorul numai invatam, adica daca acela nu-si da interesul, si multi jegosi de profesori nu-si dau interesul ca elevii sa vina sa faca pregatire cu ei, e adevarat.

| explică (pentru Simpatik):

E adevarat si ce spui tu. Dar in cazul in care nu știi, nu intelegi un anumit lucru ce faci? Dau exemplu de la mine din clasa.
A spus profa sa facem grup pe whatsapp si daca avem ceva de intrebat sa ii spunem si o sa ne raspunda. Da, da, in vise. A scris o colega ceva (care e chiar super buna la mate), a intrebat-o pe profa cum sa faca, ghici ce...nici nu a bagat-o in seama, ea a continuat sa ne dea teme, si-a vazut de treaba femeia.

| a răspuns (pentru BrainVSHeart):

Ai si tu dreptate acum materia este mult mai grea decat cand eram eu la liceu sau finul meu, sau altii si mai batrani ca noi...astia din invatamant au vrut sa complice lucrurile ca sa ce vezi? sa scoata someri pe banda rulanta! inainte cine termina un liceu se si angaja cam pe acel profil, acum termini FACULTATEA CA SA AI O DIPLOMA SA O BATA PRAFUL

| explică (pentru Simpatik):

Asta asa e. Stiu multe persoane care termina o facultate si dupa nu mai stiu ce sa faca cu viata lor, efectiv stau degeaba sau reusesc sa se angajeze pe alta specializare fața de ce au facut ei

6 răspunsuri:
| a răspuns:

Sper să se reia, chiar dacă o să se taie din vacanța de vară. Nu mi se pare normal să repeți un an întreg pentru două luni pierdute.