Întrebare recomandată | ANONIMtpu a întrebat:

Stim cu totii ca razboiul din Ucraina a accentuat cresterea preturilor in Romania. Cum simtiti ca va afecteaza cresterea preturilor? Cat de mult va afecteaza?

34 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

S-a devalorizat dolarul american, cat si euro (fata de aur), adica au inflatie. Astfel, peste tot in lume s-au scumpit lucrurile care se platesc in aceste monede.

| RxTx a răspuns:

O paine era 1 leu iar acum este 2, 5 lei

| Violleta2022 a răspuns:

Pe mine nu ma afectaeza deloc, nici razboiul din Ucraina si nicimarirea preturilor din Romania.

| sierra1 a răspuns:

Spune tu un produs/serviciu ce NU s-a scumpit. Poți?

| T0T a răspuns:

Nu numai. Economia oricum era în declin de când cu pandemia. Deciziile proaste politice au amplificat și ele asta. Politicienii pun totul pe seama războiului pentru că vor să își ascundă incompetența/ hoția. Am ajuns să exportăm tot ce avem ca materie primă și să importăm la un preț incomparabil materie prelucrată de slabă calitate. De la independenți energetic și dpdv al hranei, am ajuns dependenți tot din cauza asta. Războiul ca războiul, însă să nu uităm că lucrurile puteau fi mult mai bune la ce resurse avem dacă nu se luau decizii împotriva acestei națiuni. Deci hai să nu îi ascundem pe nemernici după crimele altora.

Creșterea prețurilor mă afectează mult. Nu doar că produsele sunt mai scumpe ca preț afișat pe raft și că îmi permit mult mai puține cumpărături, dar calitatea produselor scade și ea considerabil. Sunt mai multe moduri în care devenim mai săraci, deci:
1) prin prețuri prea mari raportate la salariu
2) prin reducerea calității produselor pentru ca prețul să nu fie prea mult umflat.

Mă duc într-un magazin (mă refer la magazinele fizice) și văd numai prostii - din punct de vedere al ustensilelor de bucătărie, farfurii, căni - totul pare făcut ca pentru unică folosință. Mai grav e că mâncarea e la fel. De aceea devine mult mai nesănătoasă. Ne întrebăm de ce avem mâncare mai proastă decât în occident? Pentru că suntem mai săraci. Sărăcia nu se manifestă doar în salarii (în moneda locală) sau în prețuri.
Dacă vrei ceva bun, ceva cu brand te poți uita pe Internet. Ceea ce e în magazine e, de obicei, cu calitate îndoielnică. Și dacă te uiți vezi că un ceas Rolex care nici măcar nu are metal prețios pe el a ajuns la 50.000 de lei. Atât de sărac sunt și mulți alți români.
Pe electronice, la fel. Totul a devenit mai scump și mai greu de găsit. Magazinele fac mânării cu produse resigilate ca să ne păcălească. Plăcile video ajung (dacă sunt bune) la peste 5000 de lei.
Energia electrică s-a scumpit extrem de mult (chiar dacă e energie nelimitată, regenerabilă). Și aia din cauza rușilor? Să fim serioși!

Este o hoție mare mascată de un război.
Vom fi afundați în sărăcie, iar economia se va prăbuși în câțiva ani. Aveți grijă la ce cumpărați și la sănătatea voastră. Eu sper să nu fie atât de rău cum îmi imaginez că va fi. Dar trebuie să vedem realitatea. Ca să o vedem, comparăm calitatea produselor din magazine cu calitatea produselor de brand de pe Internet și vedem diferența de preț. Ni se vând în magazine produse de 10, dacă nu de 20 de ori mai proaste decât ceva de brand.

| Freya1 a răspuns:

Am aceias părere de mult despre preturi și scumpiri.

Ma gândesc ca înainte majoritatea dădeam 50 de lei pe o pereche de încălțări, si aia erau cei mai scumpi.Acum cei mai ieftin sunt 150 de lei.
Ca s-au mai scumpit, e vizibil cu ochiu liber și vom plăti treaba asta cu sănătatea.Preturile urca tot mai mult și nu ii mai ajunge omului sa se descurce nici cu bani câștigați aici, nici cei câștigați afara și muncește suplimentar pana moare de epuizare sau face vreo boala, ca după sa stea pe o pensie de maxim 1000 de lei.
Cam asa funcționează lumea.

| relian a răspuns:

Nu afecteaza cine stie ce,dar se simte,cate putin pus la fiecare produs se simte,dar nu sa spui ca esti terminat.

Chestia asta cu razboiul lu papura voda,asta este un motiv pentru producatorii de orice fel, de a scumpi produsele.

Daca te duci si in statele care au de toate din resurse prorii o sa constati ca si aia au marit preturile laughing si daca ai sta intr-un borcan izolat de restul lumii, daca nu importi nimic, ai tu de toate din belsug, tot vei mari preturile laughing
De ce? Pt ca asa este omu, este avid dupa bogatii, cauta prin orice mijloc sa faca mai mult si mai mult.Deci razboiul ca si balamucu cu covid is motive pentru producatorii de orice fel sa creasca preturile.

Daca intrebi de ce? Au raspuns pentru ca na lucrat lumea,nu s-a produs cit trebuie etc,dar de fapt produse sunt laughing doar cas mai scumpe,plus de asta ei zic vai nu mai avem nimic pe stoc,dar gasesti balamuc pe net exact produsele lor.

Niste tilhari si bisnitari,toti asa sunt. Daca nu s-a dus lumea la munca ce? Nu iau platit oricum,deci producatoru nu vad cea pierdut, sa spui ca trebuie sa recupereze.
Cu razboiul asta la fel, alt motiv, dar eu nu vad ce motiv ar avea sa creasca preturile.
Rusia nu este singurul furnizor de petrol din lumea asta laughing sa spui gata sintem terminati.
Uite, statele unite, pai ce SUA importa petrol sau gaze de la rusi? NU.Atunci astia de ce au crescut preturile?

Tarile petroliere, care au petrol, scot si vind o anume cantitate.In cazul in care sa zicem iese din joc un provider de asta, pai restul maresc ei producatia sa acopere pe cel iesit.

Deci toate rahaturile astea is motive ca tilharii sa ridice preturile sa faca si mai multi bani.Nui mai satura dracu laughing

| Frank51 a răspuns:

Este o influență, dar nu mă afectează astfel încât să trebuiască să-mi schimb stilul de viață. Personal mă afectează puțin.

| J0B0MAT a răspuns:

S-au scumpit cam toate, dar nu mă afectează tare. Iau la reduceri, unele dintr-o parte, altele din altă parte, mai reducem consumul.Bine că nu ne sunt bombardate casele sau suntem împuşcaţi.Asta m-ar afecta.În rest, noi să fim sănătoşi.

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

Toată lumea e afectată, nu te lua după răspunsurile de mai sus, câțiva dintre cei care au răspuns nu locuiesc în România + românul se pricepe să mimeze bogăția laughing.

| Goete a răspuns:

Ca si in oricare criza economica.
Este cine face profit din asta, asa ca ma afecteaza pozitivwinking

Răspuns utilizator avertizat
| DracuIa a răspuns:

Eu sincer ma bucur

| Darkmagic a răspuns:

1. Nu ma afecteaza, cel putin deocamdata.
2. Cresterea preturilor a inceput cu mult inaintea razboiului din Ucraina, invazia rusilor doar a accentuat aceasta crestere de preturi, pe anumite segmente: gaz, petrol, cereale, otel...
Restul, se datoreaza inflatiei la nivel mondial, si aceasta inflatie creste, (deci, si preturile se maresc), indiferent de mersul razboiului.
Nu cunosc problema inflatiei din UE, dar pot sa iti dau un exemplu din Statele Unite, unde pretul benzinei a crescut, chiar daca SUA nu depind deloc de petrolul rusesc.
https://imgur.com/aq6Ev0F
Intr-un final, aceasta criza va afecta pe toata lumea, chiar si pe cei care acum au inca mari rezerve...

| Seba2013 a răspuns:

Vedeti, asta este adevarata problema. Noi cand argumentam, ne limitam la Rusia. Insa PROBLEMA care rezulta din asta IMBUCURA globalistii si pe aia care au inceput sa dea cu virus.

Eu nu sunt nici comunist nici europeist ci realist. Pe Pamant exista anumite jocuri, iar cu acestea trebuie sa joci cartea bine. Suntem europeni si ne mandrim cu asta. (Ei erau cei care ne puneau limite inainte, ca noi tot timpul am fost europeni). Nimeni nu are o inima mai mare ca Romania si sincera. Ea a dorit tot timpul sa uneasca toti oamenii la un loc. Asta este valorea ei a priori sa se formeze modelul de Europa. Insa trebuie sa fim realisti si pamanteni. Sa vedem realul si sa fim buni negociatori chiar si cu dusmanul nostru. Poate asa vom castiga prieteni, pentru ca si America sau Germania a facut intelegeri cu REALUL pentru a castiga bani. Deci trebuie sa gandim un pic mai mult, nu sa ne aruncam cu capul si dupa aceea sa tresarim. In lumea asta exista utopie si daca nu esti atent anumite ferestre sau cristale pot aduce de fapt canele si beciuri (se foloseste la maxim aceasta schema). Poate Uniunea Europeana este doar varful icebergului care se vede la suprafata insa realitatea adevarata este ceea ce este dedesubt.

Nu trebuie sa avem doar o inima buna, ci si o minte agera. In alte tari nu exista problema asta vor sa fie rusia. Ei mai degraba se apara de europa si spun cu fermitate cine sunt. O accepta doar cand este convenient. Insa astea care tot te fac rusi, se vede ca au ceva amoruri mai profunde. Se uita in oglinda si se vad Turnul Eiffel de se mira si turnul si isi pune bariera acolo. Ei de multe ori spun ca sunt turnul si vor sa fie turnul in persoana, insa isi pierd mintea agera.
(Le spune turnu)- Eu nu vreau sa ma prostituiez ci vreau sa raman asa frumoasa cum m-a facut creatorul meu.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Cam 30-40%. Asa se simte.

| timidu89 a răspuns:

Pai te afecteaza, te uiti cam ciudat sa vezi ca un produs ce era mai putin cu 1-2 lei nu demult, acum s-a scumpit. Te reorientezi spre ce e mai ieftin, numai ce sunt de bani gata isi permit sa cumpere produse doar de anume marci. Se simte si vede in buzunar si portofel scumpirea. Nu mai zic de scumpirea curentului electric si a gazului... ca fara benzina si motorina se poate traiwinking bani de mancare sa fie

| raMLesS a răspuns (pentru timidu89):

"ca fara benzina si motorina se poate trai" Si mancarea aia cum e fabricata, transportata? Cresc combustibilii, creste totul.

| timidu89 a răspuns (pentru raMLesS):

Ma refer la faptul ca eu nu am masina, nu fac parte din aia ce de la un zvon si-au cumparat combustibil cu tonele de frica scumpirii. Repede ca se face 13 lei o anuntat-o matusa-mea pe mama, ca o fost la o benzinarie nu stiu unde in tara. De ajunge 13 lei ne-am dat foc la valize cu totii

| UserRo10 a răspuns:

Creserea preturilor este facuta artificial si a inceput din 2021 cand pandemia a inceput sa se linisteasca. Dorinta de globalizare a facut ca retragerea brandurilo mari din Rusia sa ne afecteze deoarece acestea vor sa isi atenueze pierderile.

| imfaithful a răspuns:

Parca sunt mai multi soferi acum

| Violleta2022 a răspuns (pentru imfaithful):

Curand soferii astia se vor uita la masini ca la un cotet, ca nu vor mai avea bani de benzina sa urneasca masina din curte si permisul va deveni inutil.

| Adolf8 a răspuns:

Ne afectează pe toți. Mai ales pe tineretul din ziua de azi. Vor avea ambiție și mai mare de a părăsi această țară!

| sabin89 a răspuns (pentru Adolf8):

Să se ducă în altă ţară, să se confrunte cu scumpirile de acolo...

| Adolf8 a răspuns (pentru sabin89):

Se confruntă mai ușor, au salarii $

| Fashionista10 a răspuns:

Pe toată lumea afecteaza.Si sunt de acord cu sierra si cu RAY.

| Marian12123 a răspuns:

Pe mine personal, nu ma afectează deloc. Doar ca stric mai mulți bani, dar in rest tot bine, nu simt criza cum tot aud la TV.

| AloneMan2427 a răspuns:

E groaznic, chiar daca preturile au crescut la fiecare lucru cu mai mult sau mai putin, cand faci cumparaturi se observa diferenta, de exemplu pana acum faceam cumparaturi de 500 de lei si imi era de ajuns pentru 2 luni, acum dau 1000 de lei si imi ajung o luna
Macar de s-ar mari salarile

| MihaiG9192 a răspuns:

Creșterea prețurilor din ultima perioadă face să ne strângem mai multe economii, sa nu mai mâncăm atât de mult din restaurante și sa ne facem cât mai multe rețineri de la atâtea avansuri.
Depinde de fiecare cât câștiga lunar din locul de muncă și cat de mari ne sunt pretențiile. Eu cel puțin nu ma plâng de aceste scumpiri.

| VeteranuI a răspuns:

In toate tarile sau scumpit, eu sunt in Spania

| Corneliusecreoc a răspuns:

E să ne adrecteze că la gaz a crescut avem plati toți de pe planeta nu știu unde ne intratoram la olandezi la cehi din peru de unde ne fură până când și bani ăia munciți pe gaz uni stau bine nu au ajuns așa de rău a fost faptul de majorare!

| mirelaa1111 a răspuns:

Ma afecteaza avand in vedere ca trebuie sa-mi platesc chiria si utilitatile, sa-mi iau de mancare si sa mai am si grija de mine cu vizite regulate la medici si asa mai departe. Din cauza asta, sau datorita evenimentului nefericit din Ucraina, eu vanez coduri de reducere si ofertele care apar la marile magazine, precum astea: https://ro.promotons.com/cataloage/supermarketuri/penny-market/cataloage-1
Totodata, incerc sa cumpar din piata fructe si legume de sezon. Haine si incaltaminte cumpar strict cand este nevoie. In rest, distractiile raman pe ultimul loc sau fac activitati care nu necesita bani (de ex, o plimbare prin parc).

| Labore a răspuns:

Personal, nu am nici un stres. Locuiesc la țară, într-un sat izolat și mă simt ca în evul mediu, pentru că nu avem gaz, electricitate și nici canalizare. Aud des bombardamente din satul vecin deoarece suntemm la granița cu Ucraina. Copiii noștri au început să ne bată deoarece lipsa de alcool a început să se simtă și majoritatea localnicilor încep să bată la noi în poartă pentru că sevrajul alcoolic începe să se simtă. Singura soluție este Iași. Avem nevoie de votcă și cojoace pentru că ne este foarte frig. Nu avem nevoie de țigări. Respect Dacia Logan MCV. Cea mai tare mașină.

Întrebări similare