| autodidact a întrebat:

SUA vs. CHINA!
Este o certitudine. In viitorul apropiat marea batalie economica, sa speram ca doar la asta sa va rezuma confruntarea, va avea drept protagoniste doua mari puteri: SUA si CHINA. Sa fi sosit momentul ca vulturul american sa lase locul dragonului asiatic? In timp, mai pot aparea si alte variabile, situatia se mai poate schimba. Cum vedeti aceasta confruntare si mai ales rezultatul acesteia?

Răspuns Câştigător
| Drimmero a răspuns:

SUA vs China e o batalie de ani buni din punct de vedere economic, sunt pe primele 2 locuri de mult, nu e ceva nou asta. China va depasi in curand America si va deveni cea mai mare putere economica.

| autodidact explică (pentru Drimmero):

Asa este. Americanii sunt constienti de asta, dar oara vor fi dispusi sa predea stafeta atat de usor? Cu siguranta, au in plan de contracarare a ascensiunii R.P.C.

6 răspunsuri:
| Spo0ky a răspuns:

Economia SUA este mare, la fel si datoria ei. China are mult mai putine datorii, la fel si economia mai mica ca a SUA, dar totusi in crestere continua, singura problema ii ca de multe ori aceasta crestere e mai degraba pe hartie. Nimeni nu poate prevedea viitorul.

Răspuns utilizator avertizat
| Darkmagic a răspuns:

Nu va exista un SUA vs China serios, pentru simplul motiv ca China are doar multi bani si o piata de desfacere imensa, nu are insa si o economie reala.
Lacomia globalizarii, a G4, G8 si a altor forumuri ale lacomilor a facut din China atelierul lumii. (asa i se spune in SUA), in sensul in care Occidentul a preferat sa isi produca marfurile ieftin in China, pentru maximizarea profitului.
Nu crezi ca e bine pentru Apple sa isi faca iPhone-ul cu 40 de $ in China, si sa ti-l vanda tie cu 500$, decat sa il produca in Cupertino, California cu 400 de $ si sa ti-l vanda cu 600$?
Nu e o aritmetica simpla? big grin
In momentul in care Occidentul isi va retrage liniile de productie din China, si pe televizorul tau Samsung, pe consola Sony, pe smartwatch-ul Apple sau pe laptopul Dell nu va mai scrie "Made in China", economia Chinei se va duce direct in cap, iar chinezii revin la produsele lor care i-au consacrat: Suny, Mike, Adibas... big grin
Destul de simplu, cred.
Daca are cineva alte argumente mai bune in favoarea "puterii" economiei chineze, sunt dispus sa le citesc.

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat