| Thecurious a întrebat:

Sustineti politica de establishment?

6 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Ce e aia? Te crezi în America?
Cum să o susții?
Să zici da, sunt de acord, asta înseamnă să o susții?

| Thecurious explică (pentru sadrian46):

Politica de establishment permite doar elitelor intelectuale si economice sa acceada la functii din conducerea Statului.
Da, asta inseamna, daca sunteti sau nu de acord cu ea.
Si de ce nu, sa argumentati parerea.

| sadrian46 a răspuns (pentru Thecurious):

Politicile ca să fie implementate trebuie să aibă pârghii sociale de aplicare a lor. Aceste pârghii sunt în statul modern sistemul parlamentar și alegerile.
Nu există cunoscută de mine o doctrină politică asumată deschis de vreun grup poliic care să dispună, acționeze, restrângă accesul la funcții de conducere exact așa cum susții dta - Politica de establishment permite doar elitelor intelectuale si economice sa acceada la functii din conducerea Statului-. Așa ceva nu există ca curent, doctrină politică. practică politică. Așa că întrebarea dtale este lipsită de conținut faptic.
Există o realitate. Da lucrurile așa se întâmplă. Dar evenimentele care duc la această stare de lucruri nu constituie o politică.
Dar este normal să se întâmple așa.
Dacă vrei anormalitatea, să te uiți la situația din practica politică românească, aici elitele intelectuale sunt înlocuite prin jocul politic de semidocți, agramați, needucați, dezaxați mintali, interlopi, lumpeni, penali. Nu dau nume. De aceea spun, nu.

| Thecurious explică (pentru sadrian46):

Multumesc pentru comentariul exhaustiv.
Ati scris ca este normal sa se intample asa, apoi notati ca "De aceea spun, nu ".
Sa inteleg ca sunteti de acord. Ultima propozitie m-a derutat.

| sadrian46 a răspuns (pentru Thecurious):

Sunt de acord cu modul de selecție al elitelor după erudiție competență și poziție economică. Să conducă Trump, că e om de afaceri de succes, iar nu Gheorghe Gheorghiu Dej, muncitor ceferist, de al nostru, om din popor, care va apăra interesele poporului.
Acum ai înțeles cu ce sunt de acord și cu ce nu?

| Sindbad a răspuns:

Https://en.wikipedia.org/wiki/The_Establishment
Preconditia establismenthului o reprezinta existenta unui grup social inchis care-si selecteaza membrii potrivit unor criterii elitiste. Grupul controleaza parghiile puterii si, mai departe, membrii grupului predau puterea de la generatia veche catre generatia noua.
Cum pe aceste plaiuri grupuri sociale inchise nu prea exista (sau n-am observat eu), iar ideea de elita este in general o gluma, nu ai indeplinita conditia existentei establishmentului.

Asa daca intrebi la modul general societatile cu un establishment puternic sunt stabile (+) dar au puternice tendinte de anchilozare (-). Cum la noi totul este in constructie ziua si se darama noaptea, ar fi bine venita ideea de establishment doar daca grupul social elitist ar fi mai deschis catre nou, pentru a acstiga in suplete.

Întrebări similare