| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a întrebat:

"Toate la timpul lor!". Prin aceasta deviza sunt crescuti cei mai multi copii.

Ce-i drept, in copilarie lucrurile vin pe rand: primii pasi, prima zi de scoala, examenul de capacitate, primul buletin, intalnirea cu noul colectiv la liceu, permisul si apoi bacul. Singurele griji pe care trebuie sa le aiba copiii sunt sa invete bine, sa se distreze si sa citeasca spre a-si extinde orizontul - exista suficient timp pentru ca toate activitatile astea sa fie indeplinite concomitent.

Dar ce faci cand, in floarea varstei, pe la 20-25 de ani, vine vremea sa faci toate lucrurile care nu ti-erau destinate cand erai mic, precum o a doua facultate in timp ce esti la master, jobul, calatoritul pe perioade indelungate cu persoane de-o varsta, dezvoltarea abilitatii de a reabilita obiecte vechi, repararea masinilor, sa continui sa citesti zilnic, sa faci sport, sa te dezvolti pe partea muzicala, dar sa duci la bun sfarsit si nevoile, ca somnul si gatitul?

Cum va stabiliti proritatile cand vreti sa faceti o multime de lucruri deodata?

15 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

De la 23 de ani am inceput sa calatoresc in lumea larga, copilaria a fost cu q cu vai si acum treptat ma asez la casa mea chiar daca nu m-am intors in Romania dar incepe planul de bataie din decembrie

| RAY a răspuns:

Http://dezvoltareapersonalitati.wordpress.com/......damentale/
In primul rand trebuie sa te gandesti daca acele lucruri sunt importante pentru tine,vorbeste cu tine insati mai des, vorbeste si cu alti daca acele lucruri sunt benefice pentru tine,iti place ceea ce vrei sa faci?
personal nu-mi place sa imi fac planuri mari si pe rand,incerc sa vad ce e cel mai bine de facut in prezent pentru mine, daca esti gras si ai probleme de sanatate e bine sa slabesti,daca nu ai bani vezi de un loc de munca,vezi de un curs de calificare daca nu iti place ceea ce lucrezi, nu fa nimic din scarba, bucurate de ceea ce faci, cardio + culturismul sunt obligatori sanatati tale, macar 3 zile pe saptamana + o alimentatie sanatoasa + socializarea, foarte important + a iubi, vezi tu avem nevoi
fizice
emotionale
rationale
spirituale =meditatia, yoga

Nevoile fiziologice – acestea sunt cerințe biologice pentru supraviețuirea umană, de ex. aer, mâncare, băutură, adăpost, îmbrăcăminte, căldură, sex, somn.
Dacă aceste nevoi nu sunt satisfăcute, corpul uman nu poate funcționa optim. Oamenii considerați nevoile fiziologice cele mai importante, întrucât toate celelalte nevoi devin secundare până la îndeplinirea acestor nevoi.

Nevoile de siguranță – protecție împotriva elementelor, securitate, ordine, lege, stabilitate, libertate împotriva fricii.
Nevoile de iubire și apartenență – după ce nevoile fiziologice și de siguranță au fost îndeplinite, al treilea nivel al nevoilor umane este social și implică sentimente de apartenență. Nevoia de relații interpersonale motivează comportamentul
Exemplele includ prietenia, intimitatea, încrederea și acceptarea, primirea și oferirea de afecțiune și iubire. Afiliere, făcând parte dintr-un grup (familie, prieteni, muncă).

Nevoi de stimă – care sunt clasificate în două categorii: (i) stima față de sine (demnitate, realizare, stăpânire, independență) și (ii) dorința de reputație sau respect din partea celorlalți (de exemplu, statut, prestigiu).
Psihologul a indicat că nevoia de respect sau reputație este cea mai importantă pentru copii și adolescenți și precede stima de sine sau demnitatea reală.

Nevoi de actualizare de sine – realizarea potențialului personal, împlinirea de sine, căutarea creșterii personale și a experiențelor de vârf. Dorința „de a deveni tot ce este capabil să devină
Motivați-vă
Indiferent dacă obiectivul tău este să renunți la fumat, să slăbești sau să înveți un limbaj nou, unele lecții din psihologie oferă sfaturi pentru a te motiva. Pentru a vă crește nivelul motivațional atunci când abordați o sarcină, utilizați câteva dintre următoarele sfaturi derivate din cercetarea în psihologia cognitivă și educațională:

Introduceți elemente noi sau inedite pentru a vă menține interesul ridicat
Diferați secvența pentru a ajuta la evitarea plictiselii
Aflați lucruri noi care se bazează pe cunoștințele dvs. existente
Stabiliți obiective clare care sunt direct legate de sarcină
Recompensează-te pentru o muncă bine făcută

Îmbunătățește-ți abilitățile de conducere
Nu contează dacă sunteți un manager de birou sau un voluntar la un grup local de tineret, având competențe bune de conducere va fi probabil esențial la un moment dat în viața voastră. Nu toată lumea este un lider născut, dar câteva sfaturi simple obținute din cercetarea psihologică vă pot ajuta să vă îmbunătățiți abilitățile de leadership.

Unul dintre cele mai cunoscute studii pe această temă a avut în vedere trei stiluri de conducere distincte. Pe baza concluziilor acestui studiu și a cercetărilor ulterioare, practicați câteva dintre următoarele situații când vă aflați într-o poziție de conducere:

Oferiți orientări clare, dar permiteți membrilor grupului să își exprime opiniile
Vorbiți despre soluții posibile la problemele cu membrii grupului
Concentrați-vă pe stimularea ideilor și fiți dispuși să răsplătiți creativitatea

Deveniți o comunicare mai bună
Comunicarea implică mult mai mult decât modul în care vorbești sau scrii. Cercetările sugerează că semnalele non-verbale constituie o porțiune uriașă a comunicațiilor noastre interpersonale. Pentru a vă comunica mesajul în mod eficient, trebuie să învățați cum să vă exprimați nonverbal și să citiți indicii nonverbale ale celor din jurul vostru. Câteva strategii cheie includ următoarele:

Folosiți un contact vizual bun
Începeți să observați semnalele non-verbale în altele
Învață să-ți folosești tonul de voce pentru a-ți consolida mesajul
Aflați mai multe despre cum să utilizați și să interpretați aceste semnale în aceste 10 top sfaturi de comunicare non-verbală.

Învață să-i înțelegi mai bine pe alții
Asemenea comunicării non-verbale, capacitatea ta de a-ți înțelege emoțiile și emoțiile celor din jurul tău joacă un rol important în relațiile și în viața profesională. Termenul de inteligență emoțională se referă la capacitatea dvs. de a înțelege atât propriile emoții, cât și cele ale altor persoane. Coeficientul dvs. de inteligență emoțională este o măsură a acestei abilități. Potrivit psihologului Daniel Goleman, EQ-ul dvs. poate fi de fapt mai important decât IQ-ul dvs. (1995).

Ce poți face pentru a deveni mai inteligent emoțional? Luați în considerare câteva dintre următoarele strategii:

Evaluează-ți cu atenție propriile reacții emoționale
Înregistrați-vă experiența și emoțiile într-un jurnal
Încercați să vedeți situațiile din perspectiva altei persoane

Luati decizii mai precise
Cercetările în psihologia cognitivă au furnizat o mulțime de informații despre luarea deciziilor. Prin aplicarea acestor strategii în viața ta, poți învăța să faci alegeri mai înțelepte. Data viitoare când trebuie să luați o decizie mare, încercați să utilizați unele dintre următoarele tehnici:

Încercați să utilizați abordarea „șase pălării de gândire", analizând situația din mai multe puncte de vedere, inclusiv perspective raționale, emoționale, intuitive, creative, pozitive și negative.
Luați în considerare costurile și beneficiile potențiale ale unei decizii
Utilizați o tehnică de analiză grilă care oferă un scor pentru modul în care o anumită decizie va satisface cerințele specifice pe care le puteți avea

Îmbunătățește-ți memoria
V-ați întrebat vreodată de ce vă puteți aminti detalii exacte despre evenimentele din copilărie, dar uitați de numele noului client pe care l-ați cunoscut ieri? Cercetările privind modul în care formăm noi amintiri, precum și cum și de ce uităm, au dus la o serie de descoperiri care pot fi aplicate direct în viața ta de zi cu zi. Care sunt câteva moduri prin care îți poți crește puterea de memorie?

Concentrați-vă asupra informațiilor.
Repetați ceea ce ați învățat.
Elimina distragerile.
Aflați mai multe strategii în aceste top 10 sfaturi pentru îmbunătățirea memoriei.

Luati decizii financiare mai intelepte
Psihologul premiat cu premiul Nobel Daniel Kahneman și colegul său Amos Tversky au realizat o serie de studii care au analizat modul în care oamenii gestionează incertitudinea și riscul atunci când iau decizii. Cercetările ulterioare din acest domeniu, cunoscute sub numele de economia comportamentului, au dat câteva constatări cheie pe care le puteți folosi pentru a face alegeri mai înțelepte de gestionare a banilor. Un studiu (2004) a constatat că lucrătorii ar putea să depășească mai mult economiile utilizând unele dintre următoarele strategii:

Nu te amâna. Începeți să investiți acum în economii
Angajați-vă în avans pentru a consacra porțiuni din veniturile viitoare economiilor dvs. de pensionare
Încercați să fiți conștienți de prejudecățile personale care pot duce la alegeri slabe de bani

Obțineți note mai bune
Data viitoare când sunteți tentat să vă plângeți despre chestiuni pop, midterms sau examene finale, luați în considerare acest lucru – cercetările au demonstrat că efectuarea de teste vă ajută să vă amintiți mai bine ceea ce ați învățat, chiar dacă nu a fost acoperit la test.

Un alt studiu a descoperit că luarea repetată de teste poate fi un ajutor de memorie mai bun decât studiul. Elevii care au fost testați în mod repetat au putut să-și amintească 61% din material, în timp ce cei din grupul de studiu au amintit doar 40%. Cum poți aplica aceste descoperiri în viața ta? Când încercați să aflați informații noi, faceți testarea frecventă pentru a cimenta ceea ce ați învățat în memoria dvs.

Deveniți mai productivi
Uneori, se pare că există mii de cărți, bloguri și articole din reviste care ne spun cum să facem mai multe lucruri într-o zi, dar cât de multe din aceste sfaturi se bazează pe cercetarea reală? De exemplu, gândiți-vă la de câte ori ați auzit că multitasking vă poate ajuta să deveniți mai productiv. În realitate, cercetările au descoperit că încercarea de a îndeplini mai multe sarcini în același timp afectează grav viteza, precizia și productivitatea.

Deci, ce lecții de psihologie poți folosi pentru a-ți crește productivitatea? Luați în considerare câteva dintre următoarele:

Evitați multitasking-ul atunci când lucrați la sarcini complexe sau periculoase
Concentrați-vă pe sarcina la îndemână
Elimina distragerile

Fii mai sănătos
Psihologia poate fi, de asemenea, un instrument util pentru îmbunătățirea sănătății generale. De la modalități de a încuraja exercițiile fizice și o mai bună nutriție până la noi tratamente pentru depresie, domeniul psihologiei sănătății oferă o multitudine de strategii benefice care te pot ajuta să fii mai sănătos și mai fericit. Câteva exemple pe care le puteți aplica direct vieții voastre:

Studiile au arătat că atât soarele

lumina ușoară și artificială pot reduce simptomele tulburărilor afective sezoniere
Cercetările au demonstrat că exercițiile fizice pot contribui la o bunăstare psihologică mai mare.
Studiile au descoperit că ajutarea oamenilor să înțeleagă riscurile comportamentelor nesănătoase poate duce la alegeri mai sănătoase

Când lucrurile devin cu adevărat grele în viață, avem această dorință profundă de a reduce totul la esențialele goale. Case minuscule, minimalism, mai puțin este mai mult, înapoi la elementele de bază – acestea sunt toate strategiile pentru a ne asigura că ne primim cele mai fundamentale nevoi zilnice, fără să ne distragem de obiectele strălucitoare din viață.

Abraham Maslow, psiholog, a definit o listă a nevoilor umane pe care oamenii le numesc acum Ierarhia nevoilor umane. El a publicat această listă în anii 40, și a devenit cea mai mare referință a listei de nevoi umane. [1] Cu toate acestea, am aflat multe despre creierul uman, corpul și mintea de atunci și lista lui Maslow ar putea folosi o actualizare.

Lista lui Maslow include multe cerințe care nu sunt de fapt ingrediente pentru fericire. În schimb, multe dintre nevoile lui Maslow sunt descrieri ale modului în care oamenii sunt atunci când se află într-o stare de mulțumire pe termen lung. De exemplu, respectul de sine, sentimentul de securitate, sentimentul de apartenență și actualizarea de sine sunt efectele secundare ale mulțumirii. Nu sunt nevoi în sine.

O listă modernă de 6 nevoi umane

Această listă beneficiază de aproape 75 de ani de cercetare în psihologie, neuroștiință și sociologie, dincolo de ceea ce se știa când Maslow și-a scris lista.

Alimente – Organismul are nevoie de calorii și de o varietate de nutrienți, inclusiv proteine, grăsimi și carbohidrați în fiecare zi pentru a crește, funcționa și repara. Fără mâncare, organismul începe să se atrofieze.
Apa – hidratarea amplă permite apariția proceselor corpului. Fără apă organismul nu poate prelucra alimente sau elimina deșeurile.
Adăpost – Avem nevoie de protecție împotriva soarelui aprins, temperaturilor de îngheț, vântului și ploii. Fără adăpost, pielea umană și organele sunt deteriorate de temperaturi extreme.
Somn – 6–9 ore de somn la fiecare 24 de ore permite creierului să proceseze noi cunoștințe și să facă față informațiilor emoționale. Fără un somn suficient, nu putem învăța lucruri noi și nu putem suferi dureri emoționale.
Altele – Adulții necesită conexiune (fizică sau emoțională) cu alți oameni pentru a elibera anumiți hormoni precum oxitocina. Atingerea umană este atât de importantă încât, când suntem tineri, creierul nostru nu se dezvoltă corect fără el. Conexiunea regulată cu ceilalți ne permite să menținem un sentiment de bunăstare care permite îngrijirea de sine.
Noutatea – Noutatea creează oportunitatea de a învăța și potențialul de a eșua, ceea ce stimulează eliberarea de dopamină în creier. Fără noutăți obișnuite, motivația se pierde și un sentiment sănătos de bunăstare se pierde.
Aceste 6 nevoi, atunci când sunt îndeplinite, permit unei persoane să-și dezvolte respectul de sine, securitatea, apartenența, actualizarea și celelalte expresii de mulțumire descrise de Maslow. Lista lui Maslow a provenit din ceea ce a văzut la oameni de succes și fericiți, față de cei care nu erau la fel de mulțumiți sau de îndepliniți. El a fost primul care a studiat oamenii mulțumiți. Înainte de munca lui Maslow, Psihologia s-a concentrat pe persoane care erau descrise ca fiind bolnave mintale.

Trăim acum într-o lume în care antrenamentul, terapia și dezvoltarea personală sunt norma. Psihologia este de așteptat să sprijine toți oamenii în atingerea obiectivelor lor. Această nouă listă modernă de nevoi presupune că dacă aceste 6 nevoi de bază sunt îndeplinite zilnic, că o persoană va avea suficientă motivație, bunăstare și rezistență fizică pentru a căuta exerciții fizice, stimulare emoțională și exprimare creativă, după cum este necesar viețile lor.

Din păcate, atunci când oamenii merg mult timp fără să aibă toate aceste 6 nevoi, sunt dificile pentru a începe să permită satisfacerea acestor nevoi. O persoană care nu doarme suficient de mult va insista că poate face față. O persoană care a crescut fără legătură profundă cu ceilalți va insista că preferă să trăiască ca singură. Cei care au rutine profund stricate vor rezista la schimbare atunci când li se oferă.

Este ca și cum oamenii au un proces natural de protecție care are loc atunci când una dintre aceste 6 nevoi nu este îndeplinită. Dezvoltăm convingeri că suntem speciali, cumva mai capabili decât toată lumea, pentru că ne putem înțelege fără să ne îndeplinim nevoile. Adevărul este că deseori suntem în negare. Fiecare persoană de pe această planetă are nevoie de hrană, apă, adăpost, somn, altele și noutate în mod regulat pentru a fi cei mai buni.

Pentru a înțelege existența și nevoile umane, mai întâi trebuie să știm din ce constă și este alcătuit un om. De exemplu, omul are o anumită structură fizică cu mai multe părți și funcții. Creierul uman este unic ceea ce permite omului cu anumite abilități diferite de animale. Cu toate acestea, dincolo de corp și structura fizică, oamenii sunt înzestrați cu anumite principii și esențe spirituale care nu au corp sau formă materială, precum mintea, spiritul și sufletul. Pe baza acestor factori, oamenii au nevoi pertinente pentru creșterea și existența lor. Următorul descrie materialul și imaterialul uman care ne permite să înțelegem nevoile umane.

Creier:

Parte a sistemului nervos central, constând dintr-o masă moale, convoluată de materie cenușie și albă și care servește la controlul și coordonarea acțiunilor mentale, emoționale și fizice.

Pentru a funcționa corect creierul are nevoie de anumiți nutrienți, un aport constant de glucoză și oxigen, vitamine și minerale, proteine ​​și grăsimi. Creierul este un organ social de învățare. Limbajul, emoțiile, gândurile și comportamentul social derivă inițial, dar parțial din creier. Creierul trebuie să fie educat și instruit pentru ca omul să dezvolte abilitățile și abilitățile necesare pentru a se adapta la lumea în continuă schimbare și pentru ca noi să fim productivi în viață.

Minte:

Intelectul superior care permite raționamentul, înțelegerea, voința și judecata.

Mintea are nevoie de atenție la detalii, concentrare și conștientizare pentru a fi puternică și rezistentă. Mintea trebuie să fie condusă de gânduri pozitive și bune intenții. Conformitatea cu principiile etice și verticale sunt necesare pentru o minte sănătoasă capabilă de o judecată cognitivă și morală adecvată.

Suflet:

Principiul spiritual al vieții, sentimentul și gândirea, suflarea vieții.

Sufletul are nevoie de mângâiere, mângâiere, speranță și afecțiune. Trebuie să fie hrănit de puritate, sfințenie și dragoste.

Spirit:

ființă incorporeală, spre deosebire de materie, divinul și inspirația de la Dumnezeu, relația cu Dumnezeu și supranaturalul.

Dorința de a căuta Adevărul și de a dobândi o mai bună înțelegere și cunoaștere spirituală provine din modul în care ne construim relația cu Dumnezeu și este derivată din credință și devotament pentru a atinge un scop mai înalt în viață. Spiritul uman se străduiește spre creativitate și înflorește învățând și punând la treabă valorile și virtuțile universale, credința, dreptatea, speranța, iubirea și caritatea.

Instinct:

Un impuls și comportament natural, înnăscut și înnăscut. Oamenii au anumite instincte, cum ar fi instinctul de supraviețuire și autoconservare, sexual și reproducere. Comportamentul emoțional poate fi uneori atribuit instinctelor primordiale, cum ar fi frica și mânia în unele cazuri, de asemenea, instinctele teritoriale, tribale și radicale și instinctul criminal. Cu toate acestea, instinctele umane nu sunt fixate ca la animale și pot fi anulate și modificate prin învățare și practică.

Corp:

Structura fizică a omului, animalului sau plantei.

Nevoile fiziologice sunt practic aer, mâncare, băutură, adăpost, îmbrăcăminte, căldură și sex și somn.

Materialul descris nu a fost listat într-o ordine specială. Aceste materiale pot fi clasificate ca finite sau corporale și infinitele sau incorporeele care sunt interrelaționate și funcționează ca întreg, pentru a echilibra existența umană. De exemplu, mintea care permite omului cu capacitatea de raționare, gândire și judecată este strâns legată de sufletul uman care este de natură și esență spirituală.

Unii au susținut că mintea și creierul sunt sinonime și la fel.

Sufletul este esența vieții. Domnul Dumnezeu l-a format pe om din praful pământului și a suflat în nări suflarea vieții sale, iar omul a devenit o ființă vie "(Geneza 2: 7).

Spiritul este legătura vitală dintre Dumnezeu și existența umană. Poate fi înțeles ca sufletul sublimat, sau sufletul ridicat la un statut mai înalt și matur. Sufletul are nevoie de hrănire și motivație adecvată pentru a atinge acel statut superior, de obicei prin rugăciune și slujire.

Spiritul are o mare importanță și influență în viața umană. Cu cât devenim mai aproape de Dumnezeu, cu atât spiritul va deveni mai puternic. Este, de asemenea, o legătură și mediator între trup, minte și suflet. Spiritul îi ajută pe oameni să ducă o viață dreaptă și credincioasă.

După moarte, spiritul uman se îndepărtează de corp și intră pe tărâmul cerurilor inferioare care așteaptă judecată.

Relația diferitelor nevoi umane unele cu altele

este important să înțelegem ce definește entitatea umană ca fiind legată de diferite nevoi umane. De exemplu, creierul uman prelucrează materia primă și o transformă în concepte diferite. Cu toate acestea, mintea stipulează modul în care aceste concepte se raportează între ele. Aveți, de exemplu, în minte conceptele de libertate și dreptate. În acest caz, mintea ne-ar spune prin aplicarea rațiunii că, într-o societate liberă, oamenii ar trebui să se bucure de o dreptate egală în condițiile legii. Sufletul uman poate suferi foarte mult dacă se face nedreptate unei persoane.

Legea naturală derivată din spiritul uman, care este considerată o sursă principală de l

aw, afirmă că anumite drepturi sunt dobândite de virtutea umană și că Dumnezeu este dat ceea ce poate fi înțeles prin rațiunea umană. O societate ar înființa o organizație sau un guvern pentru a proteja poporul împotriva tiraniei și a abuzurilor și pentru a satisface nevoia de a trăi în pace și dreptate. Este nevoie de un spirit puternic pentru a susține și apăra natura juridică și drepturile date de Dumnezeu. Relația dintre trup și suflet. Corpul și sufletul sunt interdependente.

Un corp sănătos este necesar pentru ca sufletul să se bucure de viață și să trăiască în pace. Un suflet care nu este împiedicat de faptele greșite și păcatul este necesar pentru ca corpul să rămână drept, sănătos și să funcționeze corect și să se poarte în echilibru cu alte cerințe ale existenței umane. A te abține de la păcat păstrează echilibrul atât trupul, cât și sufletul. De exemplu, cele zece Porunci care își are rădăcina în firea și legea dată de Dumnezeu au oferit îndrumări necesare pentru a ajunge la un astfel de echilibru. Un suflet blestemat ar putea transforma viața unei persoane într-o mizerie totală și, în consecință, corpul va avea de suferit. Spiritul uman își va pierde relația cu transcendența superioară și se va scufunda în întuneric și obscuritate.

Relația dintre suflet și spirit:

Spiritul uman poate fi clasificat ca spirit înalt sau scăzut. O persoană cu spirit înalt se bucură de o stare superioară de conștiință și poate înțelege concepte spirituale și eterne superioare care transcend conceptele obișnuite. Sinele superior este în uniune cu Dumnezeu și Universul. Este în legătură cu o putere mai mare decât sine. O persoană cu spirit înalt face un mare lider și se bucură de o viață extraordinară. O persoană cu spirit scăzut este doar o persoană obișnuită care duce o viață obișnuită. Cei cu spirit înalt sunt motivaționali și sunt lideri carismatici.

Atât sufletul, cât și spiritul sunt esență incorporeală a unei ființe vii. Atât sufletul, cât și spiritul sunt strâns legate și interacționează constant unul cu celălalt. Mai precis spiritul interacționează cu sufletul și, în schimb, sufletul interacționează cu corpul într-o manieră coordonată. Spiritul înzestrează sufletul cu motivația necesară pentru ca o persoană să se comporte după modalități morale și etice, să se abțină de la păcat și corpul din căile dăunătoare. Spiritul constituie relația noastră cu Dumnezeu. Pentru a construi o astfel de relație și a înțelege valorile evlavioase superioare și a percepe existența lui Dumnezeu, spiritul uman trebuie să transcende și să fie ridicat la o stare mai înaltă de a fi.

Sufletul uman joacă un rol important în atingerea unui astfel de obiectiv. Începe cu menținerea unui corp sănătos și a unui suflet luminat pentru ca spiritul să ajungă la o astfel de înălțime pentru a contacta Dumnezeu, îngerii, a învăța esența vieții și a ajunge la mântuire și pace veșnică.

Cum sunt îndeplinite nevoile umane.

Oamenii au îndatoriri și responsabilități față de ei înșiși și față de ceilalți și ca membri ai unei societăți. Unul trebuie să mențină sănătatea și bunăstarea propriei persoane, iar pe de altă parte societatea este responsabilă pentru furnizarea de asistență medicală generală, locuințe accesibile, securitate și alte nevoi de bază ale membrilor societății.

Economie:

Economia este o știință socială preocupată de producția, distribuția și consumul de bunuri și servicii. Resursele și bogăția trebuie alocate într-un mod corect și corect pentru a satisface nevoile și dorințele generale ale unei societăți. Ar trebui depuse eforturi pentru a asigura un randament maxim. Capacitatea economică corespunzătoare ar trebui să fie menținută prin comerțul liber pentru a produce o ofertă suficientă pe baza cererii, iar prețurile ar trebui menținute scăzute pentru a satisface nevoile tuturor. Echilibrul se realizează într-o societate liberă bazată pe cerere și ofertă. Cu toate acestea, ar trebui să facem diferența între nevoile publice și dorințele private.

În unele secțiuni vitale care se ocupă de nevoile publice, cum ar fi apa cu aer curat, electricitatea, sănătatea mediului și alocarea resurselor rare, controlul și supravegherea guvernului ar putea deveni necesare pentru a asigura satisfacerea acestor nevoi vitale. Guvernul și sectorul public au responsabilitatea de a elimina corupția și abuzurile din sectorul privat.

Religie:

Religia definește entitatea umană în raport cu Dumnezeu. Religia controlează toate aspectele vieții din această lume și din viața de apoi. Scopul religiei este realizarea mântuirii pentru sine și pentru oameni. Credința în Dumnezeu care supraveghează lumea și umanitatea este esențială pentru orice religie. Religia joacă un rol deosebit în modul în care oamenii percep lumea în care trăiesc și se comportă în conformitate cu credința lor. Religia asigură învățătura că există o viață de apoi și că va exista o Zi a Judecății într-un moment în care Dumnezeu va judeca pe cei vii și pe morți. Religia este sursa principală care definește nevoile umane, precum și responsabilitățile și modul în care aceste nevoi sunt îndeplinite și trebuie îndeplinite îndatoririle.

Religia afectează toate aspectele vieții umane și îndeplinește în principal nevoia de a crede într-un Dumnezeu neprihănit și de a fi corect în relația cu Dumnezeu. Prin harul lui Dumnezeu putem fi mântuiți. În lumea de azi nu contează ce religie urmați, deoarece toate religiile principale au ieșit din același Dumnezeu Unic. Religia nu are niciun conflict

cu politici și activități care se referă la guvernare și conducere de natură lumească. Conducerea vizionară înrădăcinată în credința în Dumnezeu este de fapt necesară pentru ca umanitatea să fie condusă în dreptate și să asigure mântuirea omenirii.

Educaţie:

Educația este un proces care începe din momentul în care cineva vine pe această lume până când unul părăsește această lume. Educația începe acasă. Rolul familiei în educație, în special în copilăria persoanei este foarte important. Stabilitatea în familie și părinții iubitori și grijulii sunt cerințe necesare pentru a oferi copilului un sentiment de apartenență și de securitate pentru a asigura o creștere fizică și mentală care îi conferă copilului un sentiment de independență și actualizare de sine.

Educația este ca și cum ai nutri corpul, creierul, psihicul și sufletul unei persoane, într-un mod pentru a se putea adapta la o lume în schimbare și a face față provocărilor care urmează. Învățământul primar și secundar ar trebui să fie oferit gratuit într-un sistem școlar public. Școlarizarea privată ar trebui să fie disponibilă și pentru cei care își pot permite sau au ales să o facă. Ajutorul financiar, bursele și subvențiile ar trebui să fie disponibile pe parcursul anilor de facultate și universitate.

Unii oameni sunt mai umani decât alții?

Oamenii au trecut prin diferite faze ale evoluției. Pe baza acestei cronologii, Homo Sapiens sunt considerați mai avansați decât neanderthalii, iar neanderthalii erau mai avansați față de cei dinaintea lor. De asemenea, putem lua în considerare punctul biblic ca punct de plecare al existenței umane, care pornește în Rai și continuă Pământul. De fapt, relatarea biblică înfățișează omul ca fiind o ființă falibilă. Nimeni nu este perfect. Este evident că oamenii continuă să evolueze și nimeni nu știe cu adevărat ce devine din specia umană odată cu trecerea timpului.

Ceea ce ar trebui să ne preocupăm este omul pe care l-am cunoscut și învățat în diferite perioade de timp, de exemplu, în timpuri climatologice și tehnologice, preistorice și istorice. Din aceste studii aflăm că oamenii au o mare nevoie și dorință de schimbare pentru a deveni o entitate mai bună și mai avansată. Omul trebuie să se adapteze unui mediu în continuă schimbare și să aleagă ceea ce este necesar pentru supraviețuire și avansare. Natura umană trebuie privită în integralitatea ei. Întregul este opus diviziunii. Unirea face ca omul să fie un întreg. Niciun om nu este mai uman decât celălalt. Oamenii trebuie să trăiască în unitate, să-și respecte viața și să se considere unul pentru celălalt.

Oamenii trebuie să trăiască în unitate, să respecte viața și să aibă cea mai mare respect unul pentru celălalt. Oricât de diversă afectează viețile omului, oamenii și națiunile pot trăi în unitate și pace, indiferent de diferențele lor. Există oameni care sunt mai buni prin virtute. Cei care sunt buni, cinstiți, adevărați, drepți, iertători și curajoși și duc o viață virtuoasă.

Oamenii în era informațională:

Epoca informațională sau epoca digitală este o epocă începută cu invenția calculatoarelor care folosesc limbajul computerului sau programarea digitală pentru a aduna, prelucra și distribui informații cu o precizie și o viteză incredibile. Este o epocă de transformare a epocii industriale într-o epocă a tehnologiei informației.

Internetul a revoluționat sistemele de comunicare, iar oamenii sunt conectați mai mult ca niciodată. Oamenii au început acum să dezvolte un sine colectiv sau conștiință care să transcende sinele individual. Interacțiunea oamenilor cu mașinile a schimbat multe aspecte ale vieții umane. A dezvoltat dependență de o varietate de dispozitive care au devenit o extensie a existenței cuiva.

Inteligența artificială a avut ca rezultat invenția unor mașini și roboți inteligenți care pot fi dislocate în multe domenii care lucrează pentru noi în moduri în care inteligența naturală nu este capabilă să facă acest lucru. Cu toate acestea, era digitală a venit cu multe pericole. Unii au afirmat că în această epocă este greu să rămâi uman.

Am citit cândva o ficțiune științifică în care oamenii răpiți de extratereștrii care au plantat jetoane în spatele gâtului oamenilor și astfel au fost nu numai capabili să-i controleze, ci și să-i domine și să-i constrângă împotriva propriei voințe. Acești oameni ar deveni membri ai unui nou ordin dictat de extratereștri și inteligență artificială.

Este adevărat că oamenii își pierd individualitatea în era computerului și devin membri ai unei noi ordine mondiale dominată și controlată de mașini, dispozitive și inteligență artificială. Controlul și exploatarea guvernelor cu ajutorul corporațiilor tehnologice au crescut enorm în măsura în care nu mai este garantată confidențialitatea cuiva. Este ca și cum spiritul uman și sufletul s-au întunecat și au devenit de mică importanță.

Este evident că, dacă sufletul uman devine învechit, entitatea umană va deveni învechită și inexistentă. spiritul și sufletul uman s-au întunecat și au devenit de mică importanță. Este evident că, dacă sufletul uman devine învechit, entitatea umană va deveni învechită și inexistentă.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

"sa invete bine, sa se distreze si sa citeasca spre a-si extinde orizontul" mie nu mi s-au impus grozaviile astea thinking

"Dar ce faci cand, in floarea varstei, pe la 20-25 de ani, vine vremea sa faci toate lucrurile care nu ti-erau destinate cand erai mic"
- ma apuc de ele cu vlaga, pentru ca e o perioada asteptata din copilarie, e vorba de niste munca dar multa libertate.

"Cum va stabiliti proritatile cand vreti sa faceti o multime de lucruri deodata?"
- incep cu ce am chef, si aman ce nu am chef. Asta fara sa ma fac de rahat in fata cuiva, sau sa raman in urma cu ceva important. Daca vorbim de lucruri absolut necesare, si mai ales de lucruri care implica si alte persoane, nu las nimic sa astepte.

Cam asa gandeste un adult, nu se uita in spate la mami, sa-i zica ea ce sa faca rolling eyes

| Freya1 a răspuns:

Dacă eşti adult e clar că deja şti care îţi sunt priorităţile şi nu te mai joci. Eu cred şi consider că dacă nu ai suficienţi bani şi de ei ai nevoie te axezi mai mult pe munca decât să începi 3 facultăţi o dată, sau când şti că vrei să îţi întemeiezi o familie te axezi pe asta în loc de mers la sala în fiecare zi sau cheltuit bani pe tot feluri de cursuri probabil inutile.
Prioritar la o anumită vârstă este stabilitatea şi siguranţă, să fi independent şi pe urmă dacă ai timp să le faci şi pe restul

| Andreeush a răspuns:

Depinde ce vârstă ai.
Fiind adult știi care îți sunt prioritățile și te axezi pe ele.

| Plato a răspuns:

Imagineaza-te intr-o forma ideala a ta, intr-o forma deplina, cum ar arata versiunea ta perfecta din punctul tau de vedere, in viziunea ta. Urmareste forma aia. Daca-l vezi Mr. Olympia, citeste mai putin, mergi la sala mai mult. Daca-l vezi in Comisia Europeana, invers. Daca-l vezi Prim-Ministru, csz, nu mai face nimic, roaga-te sa ai bulan.
Prioritatile tu le stabilesti, pentru ca iti vor defini persoana de peste cativa ani. Cum le stabilesti? Cum ti-am spus mai sus. Comparatia cu copilaria nu prea isi are rostul, cred eu. E normal ca viata de adult sa fie infinit mai grea. Poate singura legatura ar fi ca, daca ai o copilarie "in puf", loviturile vietii de adult vor fi mai socante.
Nu stiu ce sa spun despre "calatoritul pe perioade indelungate". Avand in vedere situatia descrisa de tine, nu cred ca e timpul lor, cel putin nu acum.

| laSoledad a răspuns:

"Dar ce faci cand, in floarea varstei, pe la 20-25 de ani, vine vremea sa faci toate lucrurile care nu ti-erau destinate cand erai mic, precum o a doua facultate in timp ce esti la master, jobul, calatoritul pe perioade indelungate cu persoane de-o varsta, dezvoltarea abilitatii de a reabilita obiecte vechi, repararea masinilor, sa continui sa citesti zilnic, sa faci sport, sa te dezvolti pe partea muzicala, dar sa duci la bun sfarsit si nevoile, ca somnul si gatitul?"

- Astea probabil ca sunt activitatile tale vazute in ansamblu. Nu toate sunt prioritati. Toate acestea pot fi vazute ca niste produse pe un raft pe care vrei sa le cumperi. Desi cu totii nu avem suficienti bani in buzunar pentru toate dorintele noastre, alocam banii nostri limitati catre ceea ce ne produce cele mai mari beneficii in prezent. Alocam bani catre ceea ce ne dezvolta, ceea ce ne da inainte in momentul prezent. La fel e si cu activitatile de mai sus - timpul tau este resursa pe care o aloci pentru ele. Resursa asta a ta, timpul, e limitata. Stabileste-ti niste scopuri pentru viitorul apropiat (pentru 1 luna, 3-5 luni inainte). Ce anume vrei sa reusesti in viitorul apropiat? Sa inveti bine la master? Sau la a doua facultate? Sa te descurci bine la job? Sa calatoresti? Sa repari masini? Sau sa-ti dezvolti competentele muzicale?

Nevoile si dorintele umane sunt si vor fi nelimitate, oricat de multe sunt satisfacute. In schimb, resursele sunt limitate. Cam la asta se rezuma stiinta economiei. Alocarea rationala si benefica a resurselor limitate catre acele nevoi importante, prioritare, pentru a rezulta randamente/ beneficii concrete si masurabile intr-un context dat. Asadar, nu poti face tot ce ti-ai propus in aceeasi zi, saptamana, luna. Desi sunt diversificate, desi toate te dezvolta, la unele trebuie sa renunti pentru a indeplini doar acele cateva scopuri foarte importante pentru tine. Altfel te pierzi in detalii si nu dai inainte prea mult.

Alege 1-2-3 aspecte din viata ta in care vrei sa te dezvolti mai mult in viitorul apropiat si aloca timp doar acelor activitati care corespund indeplinirii scopurilor tale, pentru a obtine randamente, beneficii vizibile, concrete, masurabile. La restul activitatilor renunti pentru un timp.

Inca ceva. Stii cum e treaba cu productivitatea? Productivitatea in termeni matematici sau economici se descrie asa: EFECT/ EFORT. Cu cat efortul e mai mic, mai focusat catre un singur scop bine definit, efectul va fi mai mare. Cu cat efortul e mai mare insa dispersat in multe directii, efectul e cu atat mai mai mic, mai infim. E ca vorba aia "If you chase two rabbits, you will not catch either one". Cu cat iti pastrezi energia si timpul pentru a indeplini lucruri prioritare in viata ta, cu atat observi satisfactii masurabile mai rapide in viata ta. Degeaba vrei sa aloci timp tuturor activitatilor ce le-ai amintit intr-o zi, fiindca s-ar putea sa investesti foarte mult efort in ele, insa efectul sa fie unul infim. Si nu merita sa-ti consumi energia si timpul cu orice.

Cu siguranta, jobul e primul din acele prioritati.
Care ar mai fi? Alege una din doua.
Facultatea a doua? Sau specializarea de la master?
Cititul sau practica muzicala?
Sportul sau masinile?
Astfel, iti vei da singur seama ce e mai important pentru tine. Focuseaza-te pe acelea 3-4 prioritati pentru o perioada de timp si de restul ocupa-te mai putin, ocazional. Altfel, ti-am zis, atentia ti se va pierde in prea multe detalii deodata si nu vei da inainte prea mult.
"Start with small things, focus on one thing at a time."
Last but not least, start seriously scheduling your life.
https://calendar.google.com/calendar/r?pli=1

| laSoledad a răspuns:

"People think focus means saying yes to the thing you've got to focus on. But that's not what it means at all. It means saying no to the hundred other good ideas that there are. You have to pick carefully. I'm actually as proud of the things we haven't done as the things I have done. Innovation is saying no to 1, 000 things."
― Steve Jobs

| laSoledad a răspuns:

Despre Costul de oportunitate despre care trebuie sa stii, chiar daca nu studiezi economia: https://www.youtube.com/watch?v=Um0yvrvY0Y8
https://www.youtube.com/watch?v=x-hYzRncxTc

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

"Singurele griji pe care trebuie sa le aiba copiii sunt sa invete bine, sa se distreze si sa citeasca spre a-si extinde orizontul "
Asta ar fi o copilărie utopica, nu? Invatatul e discutabil si impus de obicei de parinti. Distractia nu e o grija propriu-zisa si presupune absenta oricăror altor griji.Iar cititul... câți copii vezi tu ca citesc?
Nu exista suficient timp ca astea sa fie îndeplinite concomitent, mai ales ținând cont ca e mai greu pentru un copil sa-si gestioneze timpul decât pentru un adult.Devine imposibil la un moment dat sa si învețe bine si sa se si distreze.Desi aici depinde si de cum definești tu "a invata bine".
Cât despre restul întrebării, e aiurea.Ai insirat diferite activități fără nicio legatura între ele.
Cum îmi stabilesc prioritățile? Chiar nu vreau sa repar mașini.Sau sa reabilitez obiecte vechi.Cat despre mare parte din celelalte, îmi gasesc timp.

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt explică (pentru anonim_4396):

Pff, daca ala nu e timp liber, sa vezi cand esti la facultate si lucrezi.
6 ore scoala, 2-3 ore citit, 2 ore teme, restul facut ce vrei. E o GRAMADA de timp liber. Mai ales daca locuiesti intr-un oras mic, caci in acest caz nici distantele nu sunt costisitoare.

Cat despre activitatile pe care sa le faci cand esti adult, nu trebuie sa aiba vreo legatura unele cu altele. Nu inseamna ca daca ai intrat pe domeniul x, trebuie sa ramai axat numai pe el, fara sa te dezvolti si pe alte domenii.

| anonim_4396 a răspuns (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

Acel " o gramada " de timp liber se reduce la maxim 2-3 ore.Nu știu cât e de mult pentru un copil.Si asta in cel mai bun caz.Asta ar fi un fel de timp liber "brut".Din care mai scazi.
Nu, nu trebuie sa aibă legatura, dar nu poți aspira si sa faci masterul la drept, sa incepi si medicina si sa si lucrezi.Si sa mai ai si timp liber sa repari mașini si sa mergi la sala.
Îți alegi câteva activități si te focusezi pe ele.In mod normal ar trebui sa-ți rămână timp, dacă nu e o facultate extrem de solicitanta.Sau dacă nu lucrezi in timp ce studiezi.Dar si asa, dacă te axezi doar pe astea 2, tot ai sa ai si timp liber.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Am trecut prin asta recent, voiam a doua facultate in timp cu masterul, proiecte, voluntariate si sa mai si muncesc rolling on the floor. Dar facultatea respectiva era prea grea, nu aveam cum sa fac fata, ar fi trebuit sa renunt la toate celelalte pentru a fi la zi, asa ca am taiat-o de pe lista. Am luat in calcul si faptul ca nu tin sa lucrez in domeniul respectiv, e doar o pasiune si pot sa invat singura in timpul liber. A ramas munca cu masterul si in perioadele mai linistite vad in ce actiuni ma mai implic pe termen scurt. Citesc minim 10 minute pe zi si sport pot sa fac cat timp se face mancarea laughing. Am multe pasiuni, inca nu am reusit sa le pot face pe toate deodata, nu cred ca e fizic posibil, trebuie sa te gandesti ca esti la varsta la care trebuie sa ai si un ban al tau, dar si o activitate care sa te relaxeze, nu poti sa muncesti sau sa inveti non-stop. Cauta un echilibru.

| Thecurious a răspuns:

Asta e printre cele mai bune intrebari la care raspund.
E extrem de dificil, pentru ca intotdeauna esti limitat de ceva, cum ar fi banii, familia, cercul de prieteni, problemele de sanatate, locul de munca etc.
Incerc, pe cat posibil, sa le rezolv pe toate in cel mai scurt timp, sacrificand multe ore de somn si timpul liber.

| Maia55 a răspuns:

Într-o zi, sau prima zi. Asta spune destul. Tu știi ce este prioritar pentru tine în viață, nu noi. Fă-le pe rand.