Ai surprins foarte bine o impresie de stanjeneala pe care o simt si eu, pana intr-atat incat incerc sa nu privesc imaginea respectiva; si nu pentru ca expresia copilului ar exprima vreo suferinta:daca privim cu atentie copilul e chiar frumusel, nu e slab, e tuns ingrijit, numai ca e nespalat si nu inteleg de ce UNICEF a ales sa ne impresioneze cu o fetisoara murdara. Poate copilul are ce manca, are o casa deasupra capului, dar are si o mama alcoolica si lenesa.Am vazut chipuri cu mult mai chinuite si famelice...Lipsa de igiena nu impresioneaza din cale afara, fiindca, daca altele n-or fi, apa exista din abundenta.Numai sa nu fii lenes si sa o folosesti.Inteleg disconfortul tau estetic si as fi vrut ca imaginea folosita sa sugereze altceva decat lenea unor parintiSaracia poate fi lucie, dar apa e la indemana.
Parca te sperie. eu m-am uitat mai atent la acel copil si desi la prima vedere te sperie, uitandu-ma mai atent imi inspira mila. ochii lui par foarte tristi.
@Raulsass Stiu ca e trist. Dar tot ma sperie. Imi e mila de el. Si repet tot ma sperie.
Si pe mine ma sperie. Dar sa stii si tu ca unicef e o organizatie bine stabilita de oameni din toata lumea care ajuta copii ca el! E un pic trist, nu crezi?
monelinio întreabă: