|

Unul mă întreabă "de ce nu vrei să mergi la psihiatru dacă nu ești bolnav?". Păi dacă nu sunt bolnav de ce să merg la psihiatru?Altul mă întreabă "de ce nu vrei să mergi la psihiatru, că nu îți face nimic?". Dacă nu îmi face nimic de ce să mai merg acolo? Nu poate să nu îmi facă nimic și fără să merg acolo?Alții mă întreabă "de ce nu vrei să mergi la psihiatru, că psihiatrul e tot un om?". După principiul "cuvântul unui om este egal cu cuvântul unui alt om" cuvântul meu este egal cu cuvântul psihiatrului, deoarece psihiatrul este tot un om, deci pot și eu să spun dacă sunt sănătos sau bolnav. Afirmația psihiatrului doar anulează afirmația mea în cazul în care afirmația psihiatrului este în contradicție cu afirmația mea (1-1=0, -1+1=0), deci afirmația mea poate fi considerată ca fiind egală cu afirmația psihiatrului. Eu pot să afirm că sunt sănătos și fără să fiu întrebat de sănătate, întrucât afirmația mea nu poate fi infirmată, iar doar pentru a anula sau confirma afirmația mea nu are rost să mă merg la psihiatru.

2 Raportează Evaluează
2 răspunsuri:
| a răspuns:

Cred ca despre psiholog era vorba, nu psihiatru. Diferenta dintre cei doi este ca psihologul mai mult consoleaza, ajuta prin sfaturi, doar stati de vorba, pe cand psihiatrul se ocupa de bolile psihice grave, cu grad de handicap, si merge pe tratamente chimice, pacientii lui necesita insotitor/supraveghere, etc.
Nu insista cu matematica, psihicul unui om nu e 1+1.
Si oricum, tu esti 1, dar psihologul are facultate, e 1+3, minim. Deci afirmatia/negatia ta nu conteaza. Dar oricum, psihologul nu e acolo ca sa te acuze, ori sa te contrazica. Ei sunt foarte "de gasca", iti inteleg felul tau de a gandi, si iti explica spre exemplu de ce te considera prietenii tai "dus", sau de ce te simti tu anumite sentimente.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Salut,psihiatrul este o persoana care se ocupa cu tratarea bolilor psihice.In cazul in care manifesti un comportament adecvat,ai autocontrol suficient si te simti confortabil,nu ai de ce sa pleci la el.E bine sa facem o consultatie la unii medici ca cardiolog,stomatolog etc., dar la psihiatru ne adresam doar atunci cand suferim de o boala psihica care este evidenta, daca ceilalti medici ne pot depista unele afectiuni de care nu suntem constienti si pe care nici cei din jur nu le observa, psihiatrul de obicei depisteaza acele boli pe care le constientizam, sau cel putin pe care cei din jurul nostru le observa din comportamentul nostru.In cazul in care te simti descurajat, sau ai o povara pe suflet, te poti adresa unui psiholog sau psihoterapeut care te va ajuta sa treci peste perioada grea.Aceste pesoane care iti spun asemenea prostii ar putea vrea doar sa te provoace sau sa se joace cu mintea ta.Fii tu insuti si nu te lasa influentat de persoanele date pentru ca ele ar putea vrea sa te faca sa crezi ca esti bolnav psihic si astfel chiar sa ai nevoie de ajutorul unui specialist.Un om sanatos mintal tot are momente in care isi pierde controlul, in care sufera si in care nu se comporta adecvat. Tare as vrea eu sa pot discuta cu acele persoane care ti-au spus asemenea lucruri, dar din pacate nu cred ca ar fi posibil.=)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează