| applesaregood a întrebat:

Va rog sa nu ma judecati dar simt ca nu mai pot termina liceul. Imi face rau sanatatii mintale, nu imi place sa comunic chiar daca vreau, si unii colegi isi bat joc de mine si ma fac nebuna. As vrea sa am o meserie dar am senzatia ca chiar daca termin liceul nimeni nu o sa ma angajeze pentru ca urasc sa vorbesc cu lumea. Sfaturi?

4 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Faci scoala si te urci in tir. La telefon cu dispeceru comunici si dai CMR cand ajungi la destinatie

| Jassmina a răspuns:

Decizia este doar a ta!
Daca vrei un job si un trai decent pe viitor, strangi acum din dinti si termini macar liceul, ca sa ai sansa la un job decent.
Daca nu-ti pasa si nu mai vrei de loc la scoala, atucni poti sa renunti azi la scoala si sa stai pe spinarea parintilor, cat te vor suporta.

| Naty1 a răspuns:

Anxietate tata.Asta am avut si am si eu.
Si pentru mine scoala a fost un chin doar pentru faptul că trebuia sa comunic, sa ma ridic in fata clasei sa spun lecția, sa ma scoată la tabla.Chiar daca stiam sau nu imi erau rau fizic, nu ma puteam adapta si comunica...si multe altele.
Ce clasa esti? Cat mai ai de facut?
Incearca sa mergi la psihiatru, sa iti prescrie niște pastile anxiolitice.

| isemilia a răspuns:

Mergi la psihologul școlii. Sau la un altul. Eu spun să încerci să treci peste această frică. Poți vorbi pe diverse chat-uri cu persoane anonime, prin mesaje, și să închei pur și simplu discuția când nu te simți confortabil. Cu privire la terminarea liceului, eu zic să te străduiești să îl termini. Dacă ești de părere că nu ai avea probleme, poți încerca să faci doi ani într-unul singur. În acest fel termini mai rapid. Ce e important este să îți iei BAC-ul. Că după nu mai vrei să faci o facultate asta e, însă acea diplomă îți oferă mai multe alegeri. Nu pe toate, e adevărat că fără o facultate va fi mai greu să găsești un loc de muncă convenabil, însă fără BAC (sau măcar 12 clase) va trebui cel mai probabil să faci ceva ce îți va agrava anxietatea și ceva ce nu îți place, fiindcă nu vei avea multe opțiuni. (în general vânzătoare, poate un call center sau altceva asemănător - fără BAC e greu, însă fără 12 clase este și mai dificil). Așadar, eu zic să încerci să depășești această frică, încet, fără să te forțezi și să mergi eventual și la un psiholog pentru sfaturi / medicamente dacă este cazul.