Da. Nu, nu suntem în junglă, trăim într-o societate. Încă nu-s destule reguli și cele pe care le avem nu sunt respectate. Dacă s-ar respecta regulile n-ar exista atâtea tragedii. Ți se pare drăguță ideea de libertate până o trece unu pe maică-ta prin mașina de tocat, ţi-o servește la cină și tu nu ai ce să-i faci, că na, e dreptul lui să fie liber.
Asta ar fi putin probabil sa se intample. Oamenii fac fapte rele tocmai din cauza faptului ca sunt ingraditi de societate si nu sunt liberi sa faca ce vor. Cred ca raul nu ar mai exista sau ar avea cote minime.
Te-ai gandit si cum ar fi o societate fara legi si fara reguli? O societate unde oricine poate face absolut orice fara consecinte. Nu ai vrea sa vezi de ce sunt capabili oamenii cand pot face ce vor.
Atunci ar fi ingraditi de ceilalti oameni. Fiecare pe barba lui, eu asa cred ca ar trebui sa fie nu sa fim condusi ca oile pentru ca lenesii sa ne poata mulge si trai pe spinarea noastra.
Nu ar fi ingraditi, vor fi ingraditi si exploatati cei slabi doar. Cei rai, cei brutali, cei puternici vor lua deciziile si vor fi unele care ii avantajeaza doar pe ei.
RAY întreabă: