anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Voi cum faceti alegeri in viata?

In ceea ce priveste partea materiala, sentimentala, sanatate etc

Ceva sfaturi

Răspuns Câştigător
| shu7e a răspuns:

1 - ai grija de sanatatea ta? NIci banii si nici iubirea nu o pot suplini. Fa miscare regulat, ai grija ce mananci, bea suficiente lichide (de preferat apa si de evitat sucurile mai ales acidulate) nu fa excese de alcool, evita drogurile mai ales cele puternice si care dau dependenta, nu te gandi la fumat, in mare parte e doar un comportament social (iar oamenii in general- ca si grup ma refer- nu fac cele mai bune alegeri). Mergi regulat la medic, daca apare ceva cere si o a doua, treia opinie de la experti. La fel vrecventeaza regulat dentistul. Incearca sa mergi in pat devreme si trezeste-te devreme.
Educate cu privire la banii tai, la taxe, investitii, profil de risc... Daca tratezi banii cu indiferenta cu indiferenta te vor trata si ei. Vezi banii ca o energie ce exista din abundenta. Daca stii sa-i folosesti ei vor lucra pentru tine daca nu vor astepta pe cineva care stie ce sa faca. Exact ca energia solara. ea e acolo daca stii sa o folosesti vine la tine daca nu e tot acolo asteptand pe altcineva.
La partea sentimentala (ca si la celelalte) este foarte important sa fii sincer cu tine. Sa folosesti intrebarile corecte si sa nu te amagesti spunandu-ti ce ti-ar place sa fie sau sa auzi. Desi sunt si aici principii generale care se aplica e o situatie mai sensibila caci sentimentele fiecaruia sunt unice.
Daca vrei mai multe detalii trebuie sa fii mai specific altfel iti pot recomanda cateva carti pentru urmatorii ani big grin
Si apropo de carti, CITESTE IN FIECARE ZI macar 15-30 min. Fa-ti un obicei ca cititul sa fie ca si mancarea sau bautul de lichide. Asa cum iti lucrezi muschii asa trebuie sa lucrezi si creierul. In acest fel ai sanse mari sa faci alegeri mai informat.
Si nu in ultimul rand, gaseste un mentor in aceste domenii. Cauta pe cineva care a facut ce vrei tu sa faci si fa tot posibilul sa -l convingi sa te ajute. Te va scuti de mult timp si multe greseli.

13 răspunsuri:
| Drimmero a răspuns:

Pe primul loc e sanatatea, e cea mai importanta pentru mine, apoi partea materiala si pe urma cea sentimentala pentru ca asta e cursul natural si normal pentru o viata ok/

| Mosotti a răspuns:

Pai alegi dupa cum simti! Nu poate spune altul cum face si sa se aplice la toti. Iau decizie in functie de cum imi e mai bine, cum simt eu ca ma avantajeaza mai mult, in mod normal trebuie sa simti asta.

De exemplu intre iubire si bani, intai aleg banii, sa aleg iubirea fara bani nu e bine caci apar certuri, probleme, asa doar cu banii, mai merge. Trebuie si bani sa ai un trai bun, si iubire sa fi implinit sufleteste, ideal e un echilibru intre cele doua. Fara una din ele oricum e nasol, dar mai nasol e fara bani pentru ca vei pierde rapid si iubirea.
Si ramane ori bani si atat, ori bani si iubire. La bani nu zic exagerat, doar cat pentru un trai bun fara lipsuri.
Oricum un om neiubit e negru in interior, dar un om si fara bani si fara iubire e de 10 ori mai negru.

Daca e sa aleg intre bani multi si iubire, sau intre iubire si venit doar bun, atunci aleg ultima, deci depinde si de situatie. Dar iubire fara venit nici macar decent, nu merge, la aia ma refer.

| RAY a răspuns (pentru Mosotti):

Nu ma refer la asta dragi mei, uite am cumparat un s10e oare am facut alegerea potrivita?

| Mosotti a răspuns (pentru RAY):

Pai intrebarea ta nu spune ca nu la asta te-ai referit! Puteai sa intrebi clar "am luat un s10e, am facut alegerea potrivita?".
"In ceea ce priveste partea materiala, sentimentala, sanatate etc".
Ce treaba are sanatatea si sentimentele cu telefonul?

Nu doar alegerea asta dragi mei as vrea sfaturi cum sa gandesc pe viitor

Pana mai sus ai zis ca nu te refereai si la sentimente, acum spui ca si la restul. Am spus acolo parerea mea, acum sa zica si altii sa vedem ce parere au. Deci nu te-ai referit doar la telefon. Dar fiecare o sa-si dea parerea lui personala in functie de cum e el, dupa aia depinde care se potriveste la tine, sa alegi acea varianta.

Dar tu cum faci alegeri?

Simplu, nu am zis in primul mesaj? In functie de ce simt ca-mi face mai bine, de aia am dat ex ala cu iubirea si banii. De ex daca am de ales intre a face medicina sau informatica, ma gandesc "imi place interactiunea cu oamenii? Imi place raceala din mediul informatic? Nu imi place, chiar daca castig mai putin ca medic, fac medicina, ca satisfactia e mai mare decat diferenta de bani".
Ceva de genul. De aia am zis ca depinde de psihismul tau, dorintele tale.
Sau "renunti la fam si prieteni dar iti dam 50 milioane de euro in aur", stau sa ma gandesc..."mmm, daca renunt la sufletesc mai ales ca am un trai doar decent, nu ma voi bucura de banii aia, voi plange mereu, deci nu aleg banii".
Si tot asa, cantaresc avantaje si dezavantaje, aleg ce e cel mai avantajos pentru mine.
Asa trebuie sa faci si tu.

Sau, dar asta chiar a fost caz la mine "nu am invatat pentru examen, mai bine nu ma duc, sau sa ma duc si sa incerc sa iau de la un coleg? Desi sunt profii vigilenti si n-as avea sanse, dar totusi daca am? Daca nu ma duc 100 % pierd, daca ma duc, am sansa si 5 %, deci cum 5 e mai macare ca 0, ma duc". Ideea e ca am luat, am intrat in cele 5 %, m-am dus, aia e.

Sau cu familia, in 1996 am castigat loteria vizelor SUA, dar aveam de ales si Germania, am ales Germania eu, e mai aproape de casa si erau si alte avantaje, chiar daca aparent SUA era nu stiu ce cum zicea lumea.
Cu gagica care m-a placut "a venit acasa, mi-a facut sex de toate, dar nu ma atrage, merita pentru o placere care la apogeu are maxim 13-14 secunde sa ma incurc cu una care nu ma atrage, care sta pe capul meu mai multe ore, care poate vrea ceva serios? Am zis nu renteaza, placerea aia o pot obtine si altfel fara aceasta implicare, asa ca e mai avantajos, aleg asa".

Cam asa.

| Freya1 a răspuns:

La mine pe primul loc e partea sentimentală, apoi sănătatea si pe urma partea materiala.
Atata timp cat am o relație fericită, linistită si plina de iubire simt nevoia sa fac ceva in privinta propriei persoane, sa traiesc cat mai mult si pe urma sănătoasă fiind pot munci sa imi fac bani.

| RAY a răspuns (pentru Freya1):

Dar cum iei decizi sau cum stii ce iti doresti?

| Freya1 a răspuns:

Pur si simplu ma iau după ce simt si dupa intuiție.Aleg varianta ce ma face mai fericita si incep de la aia.
Dacă eu ma simt bine, linistită si fericita cu cineva langa mine asta aleg prima oara sa fac, o relație.Iar pentru restul ma motivează acea persoana.

| RAY a răspuns (pentru Freya1):

Nu ma refer la asta dragi mei, uite am cumparat un s10e oare am facut alegerea potrivita?

miauuuuuuuuuuu

| CleanHeart a răspuns:

Pentru sanatate fac mult sport si mananc cat de cat sanatos
la sentimentala, sunt praf am inima franta dar ma pricep la sfaturi laughing se stie ca expertii in asta sunt cei single asa ca comunicarea si conexiunea cu persoana e cheia, un om vulnerabil se ataseaza cel mai repede
la financiar sunt iarasi praf, am renuntat la 3 locuri de munca din cauza sefilor de rahat dar fiind singura la parinti nu ma plang
nu prea te-am ajutat dar macar ai avut o ocupatie sa imi citesti comentariul