|

Voi se spuneti, merita sa te plangi la frati, parinti, prieteni sau sa pastrezi totul pentru tine? Ca pana la urma ne pasa doar de noi fiind egoisti

7 răspunsuri:
| a răspuns:

Depinde de problema, ca nu o sa ma plang la bunici ca nu-mi merge ok un injector la rece, si nici mamei ca nu mi-a iesit combinatia cu vreo tufa de scos noaptea.
Ma plang familiei cand vine vorba de oboseala, de servici, de bani... Prietenilor ma plang de aproape orice ma deranjeaza, cu conditia sa fie persoane care percep ok subiectul. Eu citesc bine oamenii, stiu cine si ce intelege.
Sunt chestii pe care le pastrez pentru mine, sunt chestii pe care nu "mi le povestesc" nici mie, ma doare in cot. De multe ori arunc la gunoi fara remuscari intamplari si capitole din viata.

| a răspuns:

Poti sa te plângi dar asta te ajuta doar sa te descarci. Spui cuiva si poate te simti pe moment mai bine, dar nu poti sa te astepti la mare ajutor de la nimeni.

| a răspuns:

Daca te ajuta sa te plangi e bine sa o faci, adica daca iti pot da o solutie la problema ta, sau sa te ajute cumva, daca nu, nu prea are sens.

| a răspuns:

Normal ca merita, pana la urma trebuie sa ai un umar pe care sa plangi, sa te descarci. Nu e bine sa tii totul in tine pentru ca o sa trezești sentimente de singurătate care o sa te afecteze si o sa duca la nefericire. Nu toata lumea este egoistă, nu stiu prin ce trauma treci dar gândești greșit. Mai exista si persoane care stiu sa asculte si sa iti dea sfaturi pentru problemele tale, le găsești mai rar dar totuși există. Cel mai bine e sa ai un membru al familiei cu care sa discuți, sa i spui ofurile, eu unul as fi dispus sa ascult probleme altora si sa incerc sa ii ajut, imi place sa fac asta.

Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns (pentru Andrei200202):

Pai ai dat raspunsul, "imi place sa fac asta", deci te face sa te simti bine facand asta, e un interes moral, daca nu te simteai bine, nu o mai faceai. Interesul nu este doar financiar ci si moral. Adica faci ceva care iti aduce placere, fara placerea aia nu o mai faceai. Deci fara sa iti dai seama, tot egoist esti si tu.

| a răspuns:

Daca tu consideri ca sunt de incredere si te ajuta cu ceva, da.
E normal sa iti pese de tine mai mult. Daca par dezinteresati, crezi ca nu te ajuta cu nimic sa te descarci la ei, incearca sa te descarci in alte moduri.