| brokxy a întrebat:

Voiam sa merg undeva luni dar m-a lovit o stare de depresie si anxietate. Vreau doar sa stau in pat sa nu incurc pe nimeni si sa plang...Se considera lasitate? V-ati confruntat vreodata cu asa ceva?

14 răspunsuri:
| AmFostOdataEuOBaba a răspuns:

O patesc des

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu m-am confruntat cu absolut nimic, ca nu mi-a fost pusã viata in pericol.. Lasitate si stagnare.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

DA, foarte des. Eu combat starea asta cu cafeaua.
Cafeaua reduce senzatia de depresie, anxietate. Iti da energie nu te lasa sa stai in pat.
Exemplu aveam o problema saptamana trecuta, in consecinta ma simteam distrus, nu voiam nici in ruptul capului sa ma scol din pat, ma simteam in paradis in lumea viselor. Totusi m-am trezit pentru 1 minut, rapid am bagat o cafea imi era si sete, imediat am sarit inapoi in pat. Dupa vreo 10-15 minute nu mai aveam stare sa stau in pat. M-am sculat am bagat inca o cafeluta si mi-am vazut de treaba.

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru anonim_4396):

Cofeina - biciul sistemului nervos.
Cofeina este un drog;
In timp, creează dependenta;
Efectele cofeinei asupra sistemului nervos central (creierul si maduva spinarii) : sub efectul cofeinei, persoana care a consumat-o se va simți energizanta, nervii vor fi in alerta, in stare sa acționeze mai rapid. Desi este cunoscuta ca un stimulent, cofeina se dovedește un factor depresiv ( in timpul când este folosita se reduce producția de norepinefrina, substanță cu efect antidepresiv, secretata de creier). O cantitate excesiva de cafeina poate cauza probleme grave ale creierului, incluzând si atacul de apoplexie. Exista si descrieri ale morții umane cauzate de cofeina.
Ridica nivelul presiunii arteriale;
Creste colesterolul si trigliceridele;
Poate cauza palpitații si ritmuri ale bătăilor inimii mult mai periculoase;
Mărește pierderea de calciu din organism si oase;
Creste secreția acidului gastric si a pepsinei;
Stimulează refluxul gastroesofagial;
Creste rezistenta la insulina si cantitatea de glucoza din sânge;
Mărește diureza;
Vitamina E si complexul B se pierd rapid, si minerale ca potasiu si calciu;
Cofeina mărește efectul adrenalinei.Se conferă o vioiciune psihica in defavoarea inimii;
Modifica structura ADN; celula devine mult mai vulnerabila cancerului;
Localizările cancerului raportat la această băutură includ: rinichii, vezica sănii, colonul, pancreasul si ovarul. Citat din cartea Sănătate si Vindecare... de Sorin Nicola

| anonim_4396 a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

N-ai luat in considerare ca nimic nu e sanatos in ziua de azi.
Cofeina este un drog? Din cauza unor probleme minore -palpitatii - ce eu am banuit ca is si de la cofeina n-am mai baut o cafea 4 luni. Dupa ce am fost la doctor si mi-a zis ca nu e de la cafea, am reinceput sa beau.2-3 cafele 3in1 /zi. Beau cafea pentru ca imi place la gust nu sund dependent de ea.

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru anonim_4396):

Si mie îmi place gustul si mirosul cafelei proaspăt măcinate, dar cu voința am reușit.Am renunțat la ea din toamna anului 2010.
Cat despre cea 3 in unu eu nu am consumat din motiv ca nu stiu ce mai conține pe lângă cafea. Numai după ce renunți definitiv îți dai cu seama ca corpul nu are nevoie de ea, ba mai mult, numai il încurca.

| anonim_4396 a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Daca esti somnoros, nedormit, si trebuie sa te dezmeticesti o cafeluta chiar iti foloseste. Daca esti obosit in sensul ca de expuizat de la lucru atunci e mai bun un energizant happy

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru anonim_4396):

Cine nu consuma cafea deloc are somnul mai odihnitor, somn fiziologic. Cine consuma cafea are somnul numit si "de veghe" după care niciodată nu te simți suficient de odihnit, la munca obosești deoarece corpul nu este odihnit, si așa si tot așa ne intoxicam cu cafeluțe care de fapt ele produc acele stări, care se numește dependenta.
Daca nu ma crezi, si îți scriu din proprie experienta, încearcă si tu o perioada de timp sa nu mai consumi si vei afla adevărul. Eu nu mai consum pentru ca am constata pe propriul organism si am hotărât in 2010.Cartea din care am citat am cumparat-o in 2012.

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Doctorii niciodată nu își doresc ca pacienții lor sa se însănătoșească.Ar da faliment.Mai mult si ei consuma cafea, fumează, consuma alcool si cine știe mai ce. Eu nu ma mai incred in nimeni decât in Dumnezeu.

| anonim_4396 a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Faza cu toate astea e ca poate nu sunt Chiar sanatoase, insa nici nu te afecteaza in sens negativ decat in al mai rau caz la batranete, sau pe acolo la 50-60+ ani.
Indiferent ca traiesti sanatos sau nu,(acu nu ma refer nici sa bei intruna, sau sa te ingrasi mai ceva ca un porc) tot ajungi la 40-50 de ani fara probleme, deoarece biologic corpul uman este facut sa atinga performantele maxime pana la ~40~ ani. Ulterior se vad rezultatele alimentatiei, stilului de viata.

| brokxy explică (pentru anonim_4396):

Oricum toti murim cand ne e scris, si cei care au un stil de viata sanatos, nu sunt nemuritori rolling on the floor)

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dimpotriva! Nu e lasitate deloc, e chiar un semn de curaj, curajul de a-ti accepta sentimentele si a nu le nega. E normal sa ai astfel de perioade de breakdown. Daca simti sa plangi, plangi cat e nevoie, descarca-te, ia o pauza, apoi revino si infrunta viata in continuare.

| 94Lucifer94 a răspuns:

Da... e ca naiba când simți că lumea s-a sfârșit și că totul e pierdut din cauză ca ești neferitcit. Nu e lașitate, e doar o stare de singurătate și durere. Uneori nu poți face nimic, ci doar să speri că totul va fi bine... Eu am trecut prin asta de multe ori.

| lilith16 a răspuns:

Exact acelaşi lucru il patesc si eu