anonim_4396
| Anonim întreabă:

Vreau sa ma apuc de invatat, m-am hotarat. Sunt in clasa a 9-a si mi-e frica ca o sa ajung un nimeni. Partea rea este ca nu prea am invatat pana acum si nu prea mi-am facut temele si mi-e greu sa invat. De aceea am nevoie de ajutorul vostru, va rog sa-mi dati niste sfaturi cum sa-mi fie mai usor sa invat si sa fiu mai ambitios. Va multumesc, dau funda!

Răspuns Câştigător
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Nimeni poti sa ajungi, cu tot cu scoala.
Ridica-ti mediile, invata ceva din liceu, dar pana in clasa a 12-a, gandeste-te bine ce vrei sa faci mai departe. Alege-ti o meserie sau un domeniu in care vrei sa lucrezi, si mergi in directia aia. Scoala iti da doar un bagaj de cultura generala, care nu o sa te ajute sa te intretii.
Facultatea nu e obligatorie, in prezent a ajuns o porcarie. Cu calificari sau scoli postliceale, poti ajunge la salarii mai bune decat cu 12 ani de scoala + o facultate, facute "sa ajungi cineva", dar fara un scop adevarat.
Multe persoane de succes, si-au terminat studiile la batranete, ca sa-si completeze CV-urile. Scoala nu-ti ofera mai nimic, poti iesi mai avantajat daca termini un liceu cu media 7 si o iei pe drumul perfect pentru tine, decat daca tragi sa fii peste 8.50, si astepti sa-ti dea cineva un fotoliu de director, pentru ca te-ai straduit...

| SomethingN3W a răspuns (pentru NoTurbinaNoGood):

Mersi, dar eu am vrut sa spun ca mi-e greu sa invat, adica nu imi place sa invat si ma intrebeam ce voi face eu la bac. De aceea cred ca este nevoie sa invat de acum sa ma pregatesc ca nu am prea mult timp, mai ales cu cunostintele mele, mi-as dori sa ma apuc sa invat de acum sa-mi fie mai usor, dar mereu zic ca maine sau mi-e prea multa lene si o tin tot asa. Ce crezi ca ar trebui sa fac?

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru SomethingN3W):

Nu stiu ce sa-ti recomand. Eu am terminat liceul, fara sa reusesc sa invat vreodata. Citeam de 3-4 ori cate o lectie, si la final imi dadeam seama ca nici nu stiu despre ce era vorba. Eram cu capul in cu totul alte locuri. Am avut mereu media generala peste 7. La bac m-am scos usor, dar cu notele minime, fiind si la un profil usor (stiinte sociale). Nici pentru BAC n-am invatat, pot spune ca am exersat doar pe subiecte.

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru SomethingN3W):

Si apropo de 'placerea' de a invata... Cu o carte deschisa imi pierdeam rabdarea instant, dar cand a venit vorba de ceea ce imi place (tinichigerie auto), am citit o carte de peste 100 de foi in ziua in care am primit-o, si am facut practica (voluntariat) 9-12 ore pe zi, fara sa ma plang. Profesorii din liceu explicau ca pentru autisti, eu ma uitam in gol si cascam... La service, prindeam din mers 'meseria' de la tinichigii experimentati, si cand vorbeau intre ei din experiente, am retinut tot.

3 răspunsuri: