Oameni care se dau altceva decat sunt, au fost si vor fi peste tot, insa atunci cand incerarca sa migreze spre grupuri mai sus, se dau singur de gol cine sunt si ce pot, cand deschid gura, cand spun ceva, ies rapid in evidenta.
Eu cred ca romanii sunt de fapt invers decat spune mesajul adica nu se cred deloc asa, ori nu au nici un sentiment de asta, dimpotriva, se cred mai civilizati decat sunt.
Problema nu e că românii se cred civilizati, ci că au sentimentul acela de insecuritate în care vor să fie exact ca occidentalii ("vrem o țară ca afară"). Unde în citat zice "civilized" se referă mai degrabă la felul de a fi occidental, nu la civilizat ca atare. Pentru că nu e nimic înneregulă să vrei să fii civilizat, dar în momentul în care vrei să fi 1:1 ca o ideala țară occidentală atunci se revelează insecuritatea acelor oameni.
Textul arata, sau incearca sa arate ca uni oameni desi sunt ce sunt, vor sa parea altceva decat sunt.
Adica tu esti rupt in fund, dar faci tu ce faci, iti cumperi BMW, cateva haine scumpe, iesi in oras, sa te perceapa lumea ca fiind "smecher " adica altceva ce este, acasa nu are nici ce minca.
Deci el stie ca este prapadit,(insecurity ) sau mai slab si ca civilizatie, dar vrea sa para egalul altora care intr-adevar au. ASre teama asta cand vede ce altii au si el nu are si vrea sa compenseze, se simte inferior celor care au.
Este o gandire naspa, pentru ca ei si in gandire sunt slabi, nu doar material de aici si aceasta problema a unora.
Este exact asa sunt asemanatori ceor din america laltina, asa se simt si aia, dar nu-i vina lor, probabil asa is invatatii, atit pot sa gandeasca.
O persoana care este saraca, dar gandeste bine, niciodata nu se considera inferior nimanui.
Pina la urma marile genii ale umanitatii nu au fost bogati.
Insa acesti oameni s-au nascut slabi de inger, apoi vor sa para genii, ceva genul asta, dar ei au acest sentiment de insecuritate, de inferioritate ca ei is mai slabi ca alti.
Multi romi emigreaza in SUA! Acum eu nu, am auzit ca se trec ca fiind est europeni, dar cred ca e un mit!
Ai reușit să dai un răspuns care n-are absolut nici cea mai mică legătură cu întrebarea pe care am pus-o. Felicitări.
Nu cred ca poate sa raspunda cineva la întrebarea asta!
Atunci de ce te-ai obosit
Acum sa te intreb altceva: e vreo cultura in care nu se regaseste fenomenul asta? De ce ai scoate Romania sau America Latina in evidenta?