| Loredana222244 a întrebat:

Am avut covid si acum nu mai simt deloc fumul de tigara ca fiind miros de tigara, gustul și mirosul il asociez cu artificii sau miros de arsură.Voi rămâne cu aceasta, problema sau se tratează cumva?

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
Răspuns Câştigător
anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Și eu am avut coronavirus și la fel : toate mirosurile au revenit în totalitate, mai puțin mirosul de țigară. Și totuși nu e mai bine? Pe mine nu mă mai tentează sa fumez. De când am aflat ca am covid și am simțit mirosul urat, m-a făcut sa las țigara.

| Loredana222244 explică (pentru anonim_4396):

Pai si acum cat timp ai avut covid? Pana în momentul de fata nu ti a revenit mirosul de tigara? Vreau sa aflu can cat aștept ca sa revina?

| Anonim a răspuns (pentru Loredana222244):

La începutul lunii martie m-am infectat cu Covid.

| Loredana222244 explică (pentru anonim_4396):

Si pana acum nu ti a revenit mirosul si gustul de țigări?

| Anonim a răspuns (pentru Loredana222244):

Gustul țigării nu știu, pentru ca din luna martie nu am mai fumat. Însă mirosul da, nu a revenit și este tot ca înainte când am avut covid. Trec pe lângă alții care fumează și simt altfel. Un miros urât. Am vorbit cu cineva și cică posibil din cauza că nu am insistat cu țigara prea mult și de aceea lipsa mirosului la țigară. Adevărat ca mereu am exersat cu fel și fel de mirosuri pe care am încercat sa le simt. Spre ex mirosul de parfum, mirosul la deodorant ( nivea) sau cel de cameră, am încercat sa miros lămâia, portocala, Lenor, detergent, florile pe care le cumpăram și încercam sa le simt mirosul etc. Cu țigara poate deloc din cauza ca nu am insistat cu ea și nu am fumători prin preajmă.

13 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Este important că să ajuți organismul cu anumite medicamente. Contactează medicul de familie, chiar dacă va trebui ca toți membrii familiei să nu mai iasă din casă doua săptămâni.
Sănătatea este mai importantă.

| Simpatik a răspuns:

De trecut trece, dar difera de la om la om, au spus-o cercetatorii ca anumite 'sechele' de dupa covid pot sa persiste pana la 6 luni de zile.Nu te speria intr-un final o sa iti revii, poate nu chiar la 6 luni, ala e un fel de termen maxim.

Răspuns utilizator avertizat
| ania a răspuns:

Mie mi-au fost afectati plamanii dupa covid si m- am vindecat dupa 6 luni.

Răspuns utilizator avertizat
| Panamax a răspuns:

Pe mine m-a tinut o saptamana fara gust si miros.
Si pe toti din familie.

| Vntulalb a răspuns:

E momentul ideal sa te lasi de fumat.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Salut,

Am avut si eu covid, cam o saptamana m-a tinut lipsa gustului si a mirosului, apoi au revenit la normal.
Simptomele astea poate sa tina si mai mult la unele persoane, dar revin la normal intr-un final.

| timidu89 a răspuns (pentru anonim_4396):

La mine sunt 6 luni, parfumul de firma imi miroase putin sau deodorantul Nivea. Nu cred ca revine de la sinewinking o sa discut si cu o asistenta sau un doctor, nu mi se pare deloc in regula.