anonim_4396
| Anonim întreabă:

Am făcut si rapelul cu pfizer, are cineva idee dupa cat timp apare imunizarea?

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
Răspuns Câştigător
suntserios
| suntserios a răspuns:

După vreo 2 saptamani incepi sa ai cei mai multi anticorpi

16 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Esti deja, dupa prima doza dupa 14 zile si acum 10 zile dupa a doua, dar imunizat esti

| sierra1 a răspuns:

O ai (într-o oarecare măsură) deja, de la primul vaccin

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Mi s-a spus de către medicul care a aplicat, că după 2 săptămâni.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Si daca moare 1 la 10 milioane si acela e copilul tau, ai recomanda celui de al doilea copil al tau vaccinul?
Da, căci numai așa se poate eradica pandemia.
Cei ne vaccinați au șansa să facă boala de 15 ori mai frecvent decât cei ne vaccinați. Când o fac, ei răspândesc virusul și mor mai mulți și mai mulți. Pandemiile în Evul Mediu omorau 2/3 din populație. Și pandemia de covid, ne stăvilită de vaccin riscă să omoare 2/3 din populația globului. Dta înțelegi asta? Eu deja am am avut în familia mea bolnavi de covid. Dta vorbești din teorie. Atunci când ai argumente anti vaccin, atutidinea și acțiunea ta este criminală.

| Frank51 a răspuns:

Te-a durut la una din ele? Pe mine mă doare atât de tare că de abia pot să dorm, simt ca și cum am febra musculară, am făcut primul vaccin moderna miercuri.

| XatomisX a răspuns (pentru Frank51):

La primul vaccin am simtit durere ca si tine in zona locata si cam atat, iar la rapel a fost mai nasol, am avut frisoane toata noaptea plus febra si oboseala laughing dar acum sunt ok dupa 14 ore de somn si 3 pe zilaughing se pare ca la mine la rapel au fost simptome mai naspa

| Drimmero a răspuns (pentru XatomisX):

Cica la rapel e mai nasol din cate am auzit, dar acum depinde de fiecare in parte. Am facut prima doza acum de curand la Pfizer si in prima zi nu a fost cine stie ce, am crezut ca scap, insa pe seara a inceput sa ma ia moleseala, durerea in brat de nici n-am putut sa dorm prea bine, a 2-a zi a fost mai naspa ca am fost molesit toata ziua pana spre seara, dureri ca lumea de cap, dureri in incheieturi, ma simteam de parca aveam febra dar am luat niste paracetamol si s-au ameliorat starile, cam 2 zile m-au tinut reactiile, acum durerile au disparut in mare parte, in brat ma mai doare putin si am un ganglion de la subrat inflamat.

| Panamax a răspuns:

Poti sa fii infectat si cu rapel si cu test de anticorpi. Arsinel si sotia de exemplu.
Sau unul care a ales sa se plimbe prin lume ca vezi doamne este vaccinat.
https://www.digi24.ro/......na-1513353

| timidu89 a răspuns:

La 7 zile dupa rapel asa stiu ca am citit undeva recent.

| hacktek a răspuns:

Felicitari, imunizare placuta...
Cu imunizarea mai greu, ce e insa sigur, e ca ti-ai facut "abonament" Pfizer... Din 6 in 6 luni... tot rapeluri! :))
Comisia Europeană va semna în următoarele câteva zile un acord cu BionTech/Pfizer pentru livrarea a 1, 8 miliarde de doze de vaccin, pentru perioada 2021-2023, a declarat vineri șefa executivului UE, Ursula von der Leyen.
„Lucrăm cu Biontech/Pfizer la un nou contract", a afirmat Ursula von der Leyen în cadrul unei conferințe de presă susținute după ce a vizitat fabrica Pfizer din Puurs, Belgia.

„Acesta va asigura 1, 8 miliarde de doze pentru perioada 2021-2023. Vom finaliza acordul în următoarele zile. Va acoperi dozele pentru rapeluri, necesare creșterii imunității", a adăugat ea.

Faptul că șefa Comisiei Europene recunoaște că vaccinarea Covid va continua până în 2023 și va fi nevoie de rapeluri pentru „creșterea imunității" vine să confirme afirmația recentă a directorului executiv al Pfizer, conform căreia va trebui ca vaccinații să facă și o a treia injecție și să fie chemați la „rapel" în fiecare an.

Ursula von der Leyen este și o susținătoare a pașapoartelor de vaccinare, care ar urma să condiționeze libertatea de circulație între statele Uniunii începând din 15 iunie 2021. Intenția Comisiei Europene de a crea un pașaport de vaccinare pentru europeni datează din 2018, când nu se întrevedea nici o pandemie la orizont.
https://www.reuters.com/......SB5N2B302M

| hacktek a răspuns:

Pe vremuri, orice tren ieșea din Gara de Nord trecea prin fața unei reclame imense, luminată, care ajunsese să fie mai cunoscută decât Ateneul sau Intercontinentalul ca reper pentru București. „Nicio masă fără pește", erai avertizat de la distanță. Era epoca de glorie a pescuitului oceanic, iar dintre toți peștii cel mai glorios era merluciul.

Ani și ani de zile a tronat reclama, la vedere. În locul merluciului și-a făcut loc vaccinul. Greșesc, i-au făcut loc. Nu se vorbește decât despre Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Jonson, ca de niște merluciu. Nicio zi fără vaccin. Vrei să te vaccinezi? Ia Moderna. Nu vrei să te vaccinezi? Nu-i nimic, e dreptul tău, dar fă-ți vaccin. Vrei la cârciumă? Fă-ți vaccin și ai voie să intri. Nu vrei să bei un șpriț cu prietenii la un birt? Și ce dacă, fă-ți vaccin. Vaccinul e la liber, ca merluciul de pe vremuri. N-ai nimic în frigider, ia un merluciu. E prea scumpă ceafa de porc? Ia-ți un merluciu și se rezolvă. Nu ești programat pe nicăieri să te înțepi? Nicio problemă, îți bagă ăștia merluciul în braț stând în mașină.
A început maratonul vaccinării. Idioată exprimare. Băgați-vă mințile în cap, nu există decât un singur maraton recunoscut în lume. Cel la care se aleargă, cel de la olimpiade sau alte concursuri. Atletismul nu este pescuit oceanic. Ceea ce se întâmplă acum este merluciada. Nu poți fi sănătos, energic și protejat dacă nu îți faci și rapelul la merluciu. Apoi încă un merluciu la trei, la șase luni și ori de câte ori compania de pescuit constată că a rămas cu pește pe stoc. Ori de câte ori Iohannis cere să ne „merluciem" Sau „merlucim", cum o fi mai în ton? Are și el niște obligații. Dacă refuzăm, îi încurcăm năvoadele, cred eu. Vrei să mergi pe Litoral? Hai cu pașaportul de merluciu și ai voie să porți masca pe plajă. Restricțiile nu se ridică, spune Cîțu, decât dacă ne luăm toți doza de merluciu. Parcă era voie să nu-ți faci vaccinul. Da, dar nicio masă fără pește. Nicio zi fără merluciu. (autor: Valentin Boeru, National)

| suntserios a răspuns (pentru hacktek):

Ti e ciuda ca unii o sa aiba voie la mare si tu nu?

| hacktek a răspuns (pentru suntserios):

Hahaha! Moor! Da' o sa imi mai revin, daca ii vad cu masca pe plisc iesind din valurile marii, precum Venus...
Autorităţile locale au anunţat deja că staţiunile vor fi pline de poliţişti şi jandarmi. Purtarea măştii de protecţie rămâne obigatorie in tot spatiul public, inclusiv apa.

| suntserios a răspuns (pentru hacktek):

Eu sper sa fie obligatorie pe plaja doar pentru nevaccinati. Ha ha. Sa pot râde de ei.

| XatomisX a răspuns (pentru suntserios):

Nu credeam ca mai exista oameni atat de incuiati ca si hecktek laughing