| MulteeIntrebarii a întrebat:

Am și eu o întrebare care sper să nu deranjeze pe nimeni. De ce, în calitate de vaccinat, nu mai trebuie să prezinți teste dacă vrei sa participi la un eveniment restricționat pentru cei nevaccinați, pe când, nevaccinat fiind, ți se cere să cheltui zeci de milioane pe teste? Până la urmă eu ca nevaccinat daca vreau sa merg la un eveniment și fac dovada că nu sunt infectată, acolo voi fi pusă laolaltă cu vaccinați care pot fi purtători de virus și îmi pot transmite. Unde e logica? Îmi scapă mie ceva? Corect mi s-ar părea să facem cu toții dovada că nu avem. Așa, eu prezint o garanție, sigur nu am in momentul în care aduc testul negativ, dar ei? Help, chiar vreau sa înțeleg, poate nu am gândit eu cum trebuie.

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
29 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Îmi scapă mie ceva? Da, îți scapă. Îți scapă rolul vaccinului.

| MulteeIntrebarii explică (pentru sadrian46):

Mă așteptam la o continuare...

| sadrian46 a răspuns (pentru MulteeIntrebarii):

Dacă te așteptai, atunci așteaptă. 30% din timpul vieții așteptăm una sau alta.

| MulteeIntrebarii explică (pentru sadrian46):

De ce toate persoanele care în întrebările anterioare erau serioase și au furnizat răspunsuri utile pe care le-am apreciat, precum dvs, brusc au devenit miștocari la întrebarea asta?

| Anonim a răspuns (pentru MulteeIntrebarii):

Incapere in care oamenii vaccinati intra liberi in timp ce oamenilor nevaccinti li se cer teste.
Asta e problema ta cu imaginea de mai devreme, ca doar ultimei categorii i se cere un test?

| sadrian46 a răspuns (pentru MulteeIntrebarii):

Fiindcă ai abordat o problemă vitală de o manieră nepotrivită. Ai primit ce meritai, o bășcălie.

| MulteeIntrebarii explică (pentru sadrian46):

Cu tot respectul pentru răspunsurile anterioare și, dacă nu sunteți chiar atât de imatur precum păreți in ultimele mesaje, probabil și cele viitoare. Nu mi se pare o abordare corecta și nu este nici constructiv să vă exprimați așa. De asta mulți oameni care vor să înțeleagă ce se întâmplă devin sceptici convinși. Pentru că nu există comunicare de partea cealaltă. Totul e confuz, ilogic, obscur, iar dacă pui o întrebare, păi iată ce pățești.

| sadrian46 a răspuns (pentru MulteeIntrebarii):

Păi da, ai aflat ce pățești. Bun venit în viața reală, cățeluș mic și cuminte ce ești, care numai tu știi ce e corect și constructiv pe lumea asta, și toți trebuie să se alinieze să dea din coadă ca tine. Ai dreptate, când abia ai ieșit din mama, totul e confuz, ilogic și obscur. Mai bea lăptic iar apoi mănâncă și mâncare tare, care trebuie mestecată.

| MulteeIntrebarii explică (pentru sadrian46):

Atâta ironie la adresa persoanei mă convinge că de fapt nu există o substanță, un răspuns relevant pe subiect. Toate cele bune.

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns:

Pentru ca sansa sa raspandesti covid e mult mai mica.

Sansa ramane intr-o oarecare proportie la cei cu sistemul imunitar mai slab (batrani, persoane cu boli cronice).

| MulteeIntrebarii explică (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

Atât timp cât te poți infecta și poți purta virusul, nu vad de ce i-ar fi rușine să sară la cel de lângă tine...
Deci de ce acest privilegiu și aceasta scutire de "taxe" pentru vaccinați? Eu nu mă simt în siguranță în aceste condiții.

| SpiridusulTuca a răspuns:

Du-te vaccineaza-te ce atata motfuri

| CIaudiu a răspuns:

Sansele scad considerabil in a mai transmite virusul.

| MulteeIntrebarii explică (pentru CIaudiu):

Păi eu dacă dovedesc că sunt negativă, practic am șanse 0 de transmitere, din moment ce nu îl port. Deci ei pot avea siguranța că lângă mine nu iau. Dar eu de ce să stau langa unul cu "șanse slabe" de transmitere? Eu de ce să nu beneficiez de liniștea că omul de langa mine nu are, și să fie și pentru mine 0 șanse de infectare, așa cum poate sta el liniștit că eu sigur nu am, deci sigur nu ia?

| CIaudiu a răspuns (pentru MulteeIntrebarii):

O sa-ti pun o intrebare ca sa stiu daca merita sau nu sa iti explic mai multe pareri personale despre treaba asta.
Crezi in Covid-19? Crezi in vaccinul anti-Covid-19?

| MulteeIntrebarii explică (pentru CIaudiu):

Te-m apreciat cu alte răspunsuri, deci te rog frumos, nu mă lua cu d astea, că nu oricine își folosește puțin creierul e antivaccinist conspirationist. Asta e o diferență pe care trebuie să o faceți urgent.

Nu sunt deloc de acord cu atitudinea asta pasiv-agresivă și dacă aveai o gândire sănătoasă nu te exprimai așa, deci ai grijă, spui mai multe despre tine decât despre celălalt.Vaccinul, virusul sunt elemente obiective, nu există să crezi sau nu. Cred că se vede cu ochiul liber ca nu despre credința sau necredința în vaccin e întrebarea, ci despre SIGURANȚA și ECHITATE, să nu mai zic LOGICĂ. Dacă vaccinatul care intră în aceeași încăpere cu mine poate ști sigur că eu sunt negativ, testat, eu de ce sa nu am aceeasi liniște legat de situația lui? Eu de ce plătesc atât, iar el nu și are prioritate așa, peste tot?

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns (pentru MulteeIntrebarii):

0 absolut nu exista in natura.

| MulteeIntrebarii explică (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

Extraordinar, am găsit contraargument rolling on the floor)
Eu aduc test și e negativ. Măcar e un punct de plecare, chiar de nu o fi absolut. As vrea ceva și din partea lor, măcar neabsolut așa, cum se poate, măi, Nice

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns (pentru MulteeIntrebarii):

N-a fost contraargument, ca nu iti raspunsesem la ceea ce mi-ai scris, ci la ce i-ai scris lui Clauden.

Legat de ce mi-ai scris, n-am stiut ce sa mai raspund. N-am gasit nici pe net statistici despre probabilitatea de transmitere a virusului, in cazul unei persoane vaccinate, asa ca am preferat sa nu mai raspund.

In orice caz, e mult mai mica sansa de transmitere de la o persoana vaccinata la alta persoana, iar daca celalalt e si el tot vaccinat, devine si mai mica probabilitatea.

| CIaudiu a răspuns (pentru MulteeIntrebarii):

N-ai inteles unde am vrut sa ajung. Intrebare ta este foarte buna, si voiam sa-ti spun ca din cauza faptului ca un mare procent din tara asta nu crede in vaccin/pandemie face ca autoritatile sa devina cat mai "agresive" sau mai bine spus stricte pentru a-i obliga sa il faca. Dupa parerea mea nu e nicio discriminare sau atac la drepturile omului atat timp cat vaccinul este eficient, pandemia periculoasa si distrugatoare iar omul de rand pur si simplu il refuza pe niste motive total mizerabile in mare parte provenite din religia prost interpretata dar care duc la raspandirea accelerata a virusului care ar putea ajunge la persoane cu un sistem imunitar slab si astfel ucigandu-i.
Ce trebuie facut in cazul asta? Avem doua situatii:
1. Omul are dreptul de a il refuza fara a fi constrans. Pandemia va dura cativa ani, cazurile vor ajunge la milioane sau zeci de milioane in tara asta pana cand oamenii vor ajunge sa se imunizeze chiar direct de la virus iar multi oameni vor muri, sau...
2. Constrangem oamenii sa faca acel vaccin
pentru ca noi stim ca este eficient sau vor primii diferite interdictii usturatoare dar astfel cazurile vor scadea, decesele vor fi mai putine, pandemia va dura mai putin si astfel ne vom intoarce la o viata normala.

Urma sa iti spun asta in cazul in care imi afirmai faptul ca tu crezi in vaccin si pandemie. Nu mai vreau sa fac greseala de a imi da cu parerea ore in sir (acumulate) in fata unor persoane care dupa toata truda de a incerca sa le schimb parerea cu niste explicatii stiintifice si dovezi palpabile tot sa nege pentru ca sunt niste introvertiti analfabeti care refuza si neaga tot ce nu este le aceeasi lungime de unda cu capacitatea lor la nivel de neanderthal.

| Anonim a răspuns (pentru CIaudiu):

Haios ca tu crezi ca ai oferit "explicatii stiintifice si dovezi palpabile".

"nege pentru ca sunt niste introvertiti"
ce legatura are calitatea de introvertit?

"iar omul de rand pur si simplu il refuza"
zise el, implicatia fiind ca nu face parte din categoria oamenilor de rand, din simplul motiv ca e dispus sa isi injecteze o substanta in corp

"nu este le aceeasi lungime de unda cu capacitatea lor la nivel de neanderthal"
e foarte grea viata de piscot de 18 anisori, cand ai impresia ca esti foarte inteligent si oamenii din jurul tau foarte prosti

esti amuzant, piscotule

| CIaudiu a răspuns (pentru anonim_4396):

Trollutule, inca nu reusesc sa scap de tine?

| Anonim a răspuns (pentru CIaudiu):

Ce troll visezi, baietas?
Am schimbat vreo 5 raspunsuri dupa ce ai aparut sa faci caca la o intrebare de-a mea si mi-ai dat ignore ca un soricel fricos dupa ce ti-am raspuns. Nu mai dramatiza atat.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

"sper să nu deranjeze pe nimeni"
Si ce daca ar deranja?

Nu iti scapa nimic. Nu exista logica.

| MulteeIntrebarii explică (pentru anonim_4396):

Păi scopul meu nu ăsta e. Vreau sa fie pace și armonie, dar în momentul în care pui o întrebare de bun simt, ești luat în râs.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Intrebare: daca iti este atat de frica de virus incat vrei ca testarea sa fie obligatorie si pentru oamenii vaccinati, de ce nu te vaccinezi si gata?

| MulteeIntrebarii explică (pentru anonim_4396):

Nu e vorba de frică, dar sa contractezi un virus e ceva indezirabil la modul general, oricare ar fi el laughing e vorba doar de logica, de ce unii să dovedească, că nu au și alții nu? Chiar așa dificil de înțeles e întrebarea mea sau atâta rea credință e in lume de vă faceți atâția că nu înțelegeți?

Și dacă te vaccinezi oricum poți lua, iar la vârsta și forma mea fizica nu știu care sunt șansele să pățesc ceva chiar grav, dar zic totuși doamne ferește, că nu se știe niciodată

Daca despre sănătate e vorba, îi invit pe toți adepții vaccinului sa adopte stilul meu de viață, cu mers la sală de 4/7 ori pe săptămână, la înot de 5/7 și mâncat sănătos restul timpului. Dar văd că chestia asta cu vaccinul, oricât de multă bunăvoință aș avea eu, oricât de mult aș încerca să înțeleg, nu are legătură nici cu sănătatea, nici cu logica, ci doar cu libertatea de mișcare și cu cine poate trai relativ normal in noul context și cine nu.

| badpanda a răspuns:

SUA o sa primeasca vaccinati care au test negativ din noiembrie.
La urgente in Italia vaccinatii sunt testati.
Este un inceput, s-au prins ca imunizatii pot reprezenta un pericol pentru altii.

| MulteeIntrebarii explică:

Nu ai dreptul să vorbești așa, dacă te-ai exprima civilizat, nu ai fi cenzurat.