| Hyacinth a întrebat:

Am văzut că mor mai mulți oameni de la aspirina, paracetamol, amoxacilina decât de la vaccinul anti-covid. De ce nu protestează nimeni?

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
36 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Fiindcă nu e adevărat.

Răspuns utilizator avertizat
| dinaprilie a răspuns:

Unde scrie asta?

| AnastasiaK a răspuns:

-> Unde mai exact ai văzut? Există o statistică?

- > Ca să răspund și la întrebare, eu în loc de ce ai zis tu voi folosi alt exemplu, dar ideea rămâne aceeași: eu la accidentările mai grave primesc de la doctor niște antiinflamatoare care printre reacțiile adverse frecvente (1 din 10) au și infarct. De ce nu ar protesta cineva împotriva lor? Păi:

1) Sunt prescrise în urma unui consult și a unor investigații. Deci ai o problemă și asta e soluția. E foarte important acest detaliu pentru că încă sunt mulți care nu cred că există covid. Așa că nu vor accepta soluția dacă pentru ei nu există problema.

2) Reprezintă un tratament, nu o metodă de prevenție cum e vaccinul (poate nu ai observat, dar românul "preferă" să trateze în loc să prevină).

3) Ai de ales dacă le iei. Bineînțeles că între problema care există deja și o problemă care s-ar putea să existe, dar se poate și să nu (efectul advers), se va alege varianta a doua.

4) Majoritatea nu se obosesc să citească prospectul. Nici la vaccin nu ar fi atâtea probleme dacă nu ar bubui mass-media, că 'plebea' nu se informează, doar aude pe ici, pe colo. Vorba lui Teo, dacă ar porni mâine vorba că de la vaccin îți crește..., s-ar vaccina toată țara.

| AnemonaP a răspuns:

Pentru ca foarte mulți fac parte dintr-o turma mare de oi care cred in toate teoriile conspiratiei. Le este frica de câteva efecte adverse, dar ei nu realizează ca absolut orice medicament, vaccin, tratament implica efecte adverse. Ce sa le faci. Trist.

Răspuns utilizator avertizat
| AnemonaP a răspuns:

Câte prospecte medicale ai citit la viața ta? Și de la pastile poți sa pățești aceleași chestii Efectele sunt rare, chiar ți-ar fi frica de ceva care afectează o pers la 1000 de pers sau 10k?

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Paracetamolul, amoxacilina nu te obliga nimeni sa le iei geniule

Răspuns utilizator avertizat
| Anonim a răspuns (pentru Hyacinth):

Normal ca te obliga daca iti pun tot felul de interdictii
" E ca atunci când te doare capul. Poți să iei pastila sau poți să suporți durerea și să-ți strici toată ziua"
Vaccinul nu ai cum sa nu il faci daca vrei sa mai fii parte din lumea civilizata

mai simplu de atat nu se poate explica. ai probleme serioasa daca nu esti in stare sa pricepi

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru anonim_4396):

Si ce, vaccinul te obliga careva? P.S. Cite vaccinuri am facut in copilarie si atunci nu se mai c*ca nimeni ca tot atita vai dom'le, satana. Ai alternativa Johnson la mesagerul arene, nu te pune nimeni sa bagi musai "tehnologii experimentale" in tine.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Si fumatul ucide in fiecare an mai multi oameni decat vaccinul, dar nu exista proteste anti fumat pentru ca nu ai nevoie sa fumezi ca sa traiesti in lumea civilizata

pricepi?

| JOHNtheADVISOR a răspuns:

starLumea se plânge,ba de una, ba de alta, însă că ne lipsește capacitatea intelectuală, înțelepciunea, de astea nu se plânge și nu protestează nimeni.star

| dinaprilie a răspuns (pentru JOHNtheADVISOR):

Ai tu din astea? De unde le:ai luat ca vrem si noi. Mai are acolo de unde ai luat tu?

| AlexCristi97 a răspuns (pentru dinaprilie):

Esti antivaccin, corect?

| dinaprilie a răspuns (pentru AlexCristi97):

Nu, nu sunt.

Răspuns utilizator avertizat
| JOHNtheADVISOR a răspuns (pentru Hyacinth):

(*) Ai aici toate detaliile (*)
http://www.emoticonr.com/emoticons/yahoo

| goguPatent a răspuns:

In Romania au fost raportate la pacienti vaccinat sub 30 ani pana in 10 cazuri de miocardita care a necesitat asistenta medicala.

Ai idee cati tineri sub 30 ani si ar fi dorit o miocardita tratabila in 2-3 zile decat un tub in gat sa poata respira?

| goguPatent a răspuns:

Se vor trimite copii la scoala doar unde cadrele didactice sunt vaccinate. Aia e. Cata scoala online sa se faca in conditiile in care nu functioneaza.

Ai idee care e povestea arbidol-ului si de ce nu e in farmacii? Sau iti iei informatiile de la Gigi Becali?
Sau ai idee in sine care e rolul medicamentelor care trateaza covid comparativ cu vaccinul?

| goguPatent a răspuns:

Nu inteleg, vrei sa spui ca Becali este un medic competent? Sau cum?

Nu mi-ai raspuns la intrebare totusi, stii de ce Arbidol nu se gaseste in farmacii?

| goguPatent a răspuns:

Bun, hai ca iti explic.

Arbidolul este un medicament folosit in Rusia si China.
Arbidolul NU este autorizat in Europa. Ar fi culmea sa avem in farmacii medicamente neautorizate nu?

Si stii de ce nu sunt autorizate? Pentru ca nu exista niciun studiu clinic asupra Arbidolului care sa ii demostreze eficienta. De aia nicio agentie respectabila FDA sa EMA nu au autorizat asa ceva. De atlfel si medicii care l-au folosit la inceputul pandemiei la noi (adus adunci foarte convenabil in tara fix prin firma fetei lui Cercelu) au renuntant la el.

Si ca sa vezi, una peste alta Rusia, tara care se foloseste cel mai mult de acest medicament are in momentul asta un numar enorm de cazuri grave si decese.

Mi se pare sa fii putin prost, daca nu chiar mai mult, sa contesti un vaccin aprobat si care da rezultate deja si sa slavesti un medicament fara studii clinice concludente, fara rezultate si mai ales nedestinat acestei boli (medicament care nu previne, ci trateaza spre deosebire de vaccin).

Te ai prins acu care e faza cu arbidol?

Ai inteles si diferenta intre un medicament care trateaza si un vaccin care previne?

| suntserios a răspuns (pentru goguPatent):

Lool, tu incerci sa ii explici ceva de medicamente unui care il considera pe Becali etalon medical?
ha ha ha ha ha ha

| goguPatent a răspuns:

Atat ai putut intelege din ce am scris eu?
Ai sarit peste partea in care medicamentul nu da rezultate?
Ai sarit pentru partea in care Rusia care foloseste medicamentul este la cote maxime in ceea ce priveste mortii si bolnavii grav?
Ai sarit peste partea in care studiul clinic pentru autorizare nu exista pentru ca nu exista rezultate?

| goguPatent a răspuns:

Nu arunc o privire la un video cu 300 views care se cheama bomba morala filmat in sufragerie. NU sunt sursele mele de informatii astea. 0 credibilitate.

Tu explica mie de ce un stat atat de inchis in a face publice informatii raporteaza mii de morti pe zi de covid... da da aia de folosesc medicamentul minune.

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| Octavian1234567 a răspuns:

Ce minciuni

| Octavian1234567 a răspuns:

Ce minciuni oamenii nu mor de la vaccin doar că au o alta boala care duce la complicare și normal că vor muri daca beau că animalele aspirina sau aia sau când nu le trebuie