| eusebiu27 a întrebat:

Are careva idee de unde apar cazurile astea de coronavirus daca toata lumea sta izolata adica sa zicem ca la noi nu s-ar respecta restrictiile dar sunt in alte tari unde umbla armata pe strazi si totusi se iau? Credeti ca ies de la persoanele izolate sau din carantina?

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
7 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Sunt focare de infectie precum spitalele. Sunt multe cazuri aparute in centrele de carantina, exista populatie care nu respecta izolarea sau distanțarea sociala

| Wr3nch a răspuns:

Pentru ca si in alte tari lumea nu respecta restrictiile dar ii duce capul sa nu faca gratere cu manele noaptealaughing

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Pentru că virusul stă 2 luni în anumite persoane, asimptomatice din păcate. Plus că nu toți respectă regulile.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Sunt multi(sute de mii global) care au fost bagati in carantina provizorie inainte de a fi testati., iar acum cand sunt testati le sa pozitiv la virus.
Acum majoritatea cazurilor vin din SUA unde pana de recent nu s-au luat masuri de restrictii.
+ Spitalele sunt focare de infectii., in Romania mare parte din imbolnaviri s-au produs prin intermediul spitalelor

| morfeo a răspuns:

1 din 2 romani sunt analfabeti in tara asta, deci iti dai seama cat de mult le pasa de restrictia asta. Logic ca se plimba, autobuzele functioneaza si e o inghioldeala totala acolo, chiar de la magazine se poate lua.

| JulyDreams a răspuns:

Pai lumea nu sta izolata. Intre 11 si 13 e furnicar de pensionari pe afara, in Buc traficul e aproape la fel. Mastile alea chirurgicale nu te protejeaza de un infectat. Poti lua virusul pe haine, pe masca si cand o dai jos te infectezi.

| Ioana1312321 a răspuns:

Nu stă toata lumea izolată. Unii se plimba prin oras, chiar daca ei nu stiu că poartă virusul in organism. Poti să ai coronavirus și fără să ai simptome.