| LucaAka47 a întrebat:

Ati avut vreodată covid? Am fost azi la spital sa vad ce am la plamani, voiam o consultare la plamani, înainte sa intri in spital trebuie facut test covid pe loc, am stat juma de ora, doua linii aveam, adica pozitiv. Acu nu stiu ce sa fac, mi-au dat tratament, mi-a zis sa stau pana pe 25 August în casă, voi ați avut covid? Cum v-ați simțit? Si cand v-ati vindecat? Mentionez ca am 19 ani, nu prea tușesc, nasul nu imi curge doar ma doare in piept atat si o problemă cu respirația atâta tot! Nu am fost vaccinat pana acum si nu stiu cum am luat virusul. Dau funda cui mă ajută si pe mine cu un raspuns! Multumesc!

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
18 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Cum adica, nu-stii cum ai luat virusl?
Ai iesit afara din casa, ai intalnit oameni?
Fiindca numai prin contact direct cu cei bolnavi poti sa iei virusul!
Nu pot sa cred ca dupa 2 ani jumate de cand a debutat covidul mai sunt ca tine oameni, care habar nu au cum se ia un asemena virus, nu stiu daca este indolenta sau prostie... dar este socant sa afirmi asa ceva!

| LucaAka47 explică (pentru Violleta2022):

Tu si asa esti dusă daca erai in locu meu si puneai intrebari pe TPU de nu te luam la mișto non'stop aici nu glumesc daca vrei sa răspunzi serios daca nu numai raspunde si treci naibii cu vederea hai ciaw ca mi se ia de oameni ca tine.

| Violleta2022 a răspuns (pentru LucaAka47):

Daca eram "dusa", nu ajungeam adult realizat cum sunt azi si unde sunt azi.
Sunt aici sa-i educ pe de astia ca tine, care nu au habar pe ce lume traiesc, ori nu au parinti capabili sa-i educe.
Este foarte rusinos sa nu ai habar ce se intampla in jurul tau, ia de invatat ca-ti va prinde bine-n viata!

| Andrei0003 a răspuns (pentru LucaAka47):

A scăpat de la mine din beci, mii de scuze pentru deranj. Promit că leg mai strâns de acum încolo și tai firul de la router în caz de orice.

| sierra1 a răspuns:

Se pare că ești unul din purtătorii asimptomatici

https://www.dw.com/......a-52909030

| LucaAka47 explică (pentru sierra1):

Adică?

| sierra1 a răspuns (pentru LucaAka47):

Ai cititi articolul?

| mi25 a răspuns:

Eu am avut anul trecut. In primele 2 zile m-am simtit ca atunci cand esti racit. M-am planificat la laborator si am facut testul din sange - nu acela de la farmacie, care nu este sigur. Seara am primit rezultatul pri email - pozitiv.
A doua zi dimineata m-a abordat deja ceneva de la Casa de sanatate si medicul de familie.
Medicul de familie mi-a prescris o reteta de medicamente, din care unul era antibiotic anticovid, pentru protejarea plamanilor. Mi le-a ridicat cineva. Eu si sotia am intrat in carantina. Fiind vinerea, sotia a mers la laborator lunea. Era si ea pozitiva. Acelasi tratament.
Starea noastra: eu, timp de 4 zile am avut simptomele unei gripe puternice, cu temperaturi mari si tuse. Apoi am revenit la normal. Sotia doar tuse. Desi am luat medicamente de tuse nu a trecut. Am folosit sirop de tuse recomandat de farmacie. Mie mi-a trecut mai repede, sotiei mai tarziu.
Dupa 3 luni am facut raze la plamani. Nu aveam nimic.
Cand am facut Covid facusem deja a doua de vaccin.
De atunci nu am avut probleme.
In orice caz, ia legatura cu medicul de familie prin telefon.
Sper ca raspunsul meu sa te satisfaca.

| mi25 a răspuns:

Am uitat sa scriu: sotiei i-au disparut o perioada mirosul si gustul Au revenit dar nu complet.
Mie nu mi-au disparut, dar am uneori gusturi pe care nu le aveam inainte.

| ionur a răspuns:

Am avut anul trecut o răceală am sta cam o săptămână în pat cu ceai și gem și nurofen foarte plus și după nu mai avea nimic.

| ionur a răspuns:

Vaccinul nu l-am făcut și nici la medic nu m-am dus ca sigur ma punea sa fac rahatul ăla de vaccin și nu voiam să-l fac și nu l-am făcut asa ca m-am dus mi-am luat nurofen și ceai cu lămâie l-am taita bucatele l-am bagta în cratiță câteva linguri de zahar în el și booooom într-o săptămână nu mai aveam nimic nu mai eram răcit și nici vaccinul lor nu l-am făcut și nici nu voi face vreodată sa și-l facă ei singuri.

| LucaAka47 explică (pentru ionur):

Pai si ai făcut covid?

| ionur a răspuns (pentru LucaAka47):

Da eram răcit mort de la el da am zis cu ceai și nurofen și gem și am stat în cada subt plapumă și nu am ieși deloc afară și transpirat mult și dupa aia nu mai aveam nimic mi-a trecut răceala aia.

| suntserios a răspuns (pentru ionur):

Ce simpatici sunteți ăștia care nici nu știți cum funcționează vaccinul, dar ești convins că bun bun pentru tine hahahaha

| ionur a răspuns (pentru suntserios):

-_- ha ha

| suntserios a răspuns (pentru ionur):

Nici nu mă așteptam la o replică mai inteligenta de la cineva care sugerează gemul drept tratament la covid.

| mi25 a răspuns (pentru ionur):

Cand esti bolnav de covid nu ti se face vaccin, iar dupa perioada de 14 zile ai imunitate si timp de 6 luni nu mai este necesar sa faci vaccin.
Asta intelegeti daca va luati dupa radio-sant.

| AvramD a răspuns:

Am avut COVID care s-a manifestat prin congestie nazala si respectiv pierderea gustului si mirosului(nu, nu a fost la fel ca in cazul unei simple raceli), dar se poate manifesta diferit de la o persoana la alta. Maica-mea a fost intr-o stare groaznica iar la resul familiei s-a manifestat ca si la mine.
Cat de vindecat, in vreo 3 saptamani mi-a trecut congestia dar mi-a declansat o parosmie care a durat ~3luni(nu mai simteam gustul carnii de nici un fel, doar un gust acidic asemanator cu cel al cepei).
Ia tratamentul si stai in casa sau macar poarta masca cand iesi undeva. In cateva zile/saptamani anticorpii probabil se vor invata cu virusul si vor sti ce sa atace pe viitor.