anonim_4396
| Anonim întreabă:

Având în vedere că sars-cov-2 odată ce infectează o persoană poate să stea 30-60 sau chiar 70 de zile în acea persoană și bineînțeles în toată perioada aceasta poate să fie transmis altor persoane, ce părere sau gânduri aveți în legătură cu măsurile luate de statele întregii lumi?
Credeți că o să învingem virusul?
Cât timp credeți că o să mai stăm în carantină?
Așteptați vaccinul chiar dacă, nu avem nicio certitudine că acesta poate să fie funcțional cu sars-cov-2?

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
7 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Sau nu sta 70 zile.
Vaccinul cand ca veni va fi funcțional ca de aia va fi produs

| Anonim explică (pentru suntserios):

Da, dar în destul de multe cazuri stă și 2 luni. Eu mă refer la persoanele asimptomatice, care nu o să facă testul.
În ceea ce privește vaccinul e drum lung, foarte lung.
Costurile, eficacitatea, durata lui și distribuire în toată lumea nu sunt chestii care se rezolvă în câteva luni, sunt sigur că mulți au înțeles asta.

| XAMLenjoyer a răspuns:

Masurile au fost deficitare, oriunde.
Nu, lumea este proasta iar autoritatile nu isi exercita puterea, pentru protejarea eficienta a populatiei ar fi trebuit sa se impuna intr-un mod barbaricesc, nu cine iese, asta este, amenda si pa.
Asta nu stiu, poate dura o luna, poate dura un an.
Daca un vaccin apare pe piata, acesta este garantat functional. Exista vreo 3 tipuri de vaccin iar tot globul lucreaza la ele permanent. Ca sa ajunga pe piata un vaccin, trebuie sa treaca prin 3 faze, fiecare durand un timp enorm. In prima faza se aleg 10 oameni si sunt supusi vaccinului si dupa sunt moitorizati permanent, daca la astia 10 rezultatele sunt bune, se trece la a doua faza: testarea pe 100-1000 de oameni, daca trece si de asta, se merge la a treia:1000-10000 de oameni si daca trece si de asta, va fi distribuit intregii planete. Cred ca ti-ai dat seama ca sunt destul de multi oameni implicati in fazele astea, deci testarea costa bani si mult timp... rezultand in jumatate de an pana la 2 ani de testari.

| Anonim explică (pentru XAMLenjoyer):

Încă nu știm dacă virusul dă imunitate și sunt în joc și mutațiile.
Mă rog, pe mine nu mă interesează pre mult vaccinul în momentul de față ci celelalte lucruri pe care le-am scris.

| Lioana a răspuns:

Eu nu astept vaccinul. In multe cazuri vaccinele au efecte adverse. De ce as avea încredere intr-un vaccin nou? Prefer sa ma imunizez prin boala.

| Anonim explică (pentru Lioana):

Va-ți focalizat toți pe unica întrebare care nu are legătură cu permanența virusului în corp. happy
Vă doare-n *** pe voi. happy

| TristanTzara a răspuns:

"Credeți că o să învingem virusul?"
Păi ce alternative există? Nu învinge el pe noi laughing. Nu, chiar dacă nu găsim un vaccin metode de al trata mai eficient se vor găsi și vom dezvolta imunitate la el. Și chiar în perioade în care medicina era mai puțin avansată s-a trecut peste epidemii și mai grave că marea epidemie de ciumă bubonică din Anglia 1665-66.