| Anabelabellla a întrebat:

Eu am aparat dentar din decembrie si nu am mai fost la consult din martie de cand cu pandemie asta. Stiu ca trebuie sa merg neaparat la un moment dat, dar imi este frica, daca ma infectez? Mai e cineva in situatia asta? Eu nu imi dau seama cum as putea fi in siguranța, doctorul nu poate sa se uite in gura mea fara sa o deschid, distanta nu se poate păstra si nu pot purta masca,logic. Mie in general nu imi e frica de dentist, ba chiar din contra, am mers mereu cu drag, dar acum imi e frica sa nu ma infectez. Mi se pare foarte riscant si imi e ca doctorul nu o sa ma înțeleagă. Mă puteți ajuta?

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
2 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Medicii dentiști se protejează f bine. Au combinezoane, masti, manusi, viziere. Nu au cum sa te infecteze

| Salontanul a răspuns:

Sotia mea isi face dantura de circa o luna de zile si n-a patit nimic! Mai mult, noi suntem de varsta a III-a si nu ne temem. De ce voi tinerii sunteti asa fricosi? Doctorul are o responsabilitate si nu se joaca cu asta. A! Daca ziceai de frizer era altceva. Dar la doctor?