| Gabrielalaura1991 a întrebat:

Buna, mama mea e confirmată pozitiv, de 6 zile e tot cu febra 38, 38, 5. De scazut scade foarte greu. Care ati fost in situatie, cat tine această febra?

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
Răspuns Câştigător
| nukeyly a răspuns:

Febra tine de pachetul genetic individual si raspunsul post mortem pe front
Niste vitamine plus nurofen sau paracetamol sau algocalmin > + ceva placebo> tratament care e o ruleta, organismu face tot si singur, si poate te repara, dupa ce scapi nu mai conteaza.

| doctorandus a răspuns (pentru nukeyly):

Paracetamolul scade febra. Febra peste 42 grade Celsius poate fi mortala. Daca ai 40 grade, suna Salvarea.

Nu lua mai mult de 4 pastile de paracetamol pe zi.

Febra inseamna peste 38 grade.

5 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Daca ai noroc, dupa 10 zile se vindeca. Daca n-ai noroc, poate dura luni de zile sau poate muri. Sau daca se vindeca ramane cu sechele (inima afectata, plamanii semi-functionali, tare mentale, oboseala cronica, dureri cronice, etc.).

| intrebsauraspund a răspuns (pentru doctorandus):

E neaparat sa ramana cu sechele daca se vindeca? Daca sufera de hipertensiune si este sub tratament care ii regleaza tensiunea, este mai grav?

| doctorandus a răspuns (pentru intrebsauraspund):

Nu, nu e neaparat, e doar posibil.

Daca vrei sfat medical, discuta cu un medic.

| aimullah123 a răspuns:

A avut si mama tot asa febra mare. Dupa 3 zile si-a revenit. Nu mai stiu ce pastile a luat. Ori nurofen, ori algocalmin ori paracetamol (unul din astea trei dar nu mai stiu care) + molekin + supradyn. Asta a fost tratamentul pentru covid happy Niste vitamine plus nurofen sau paracetamol sau algocalmin dar repet nu mai stiu care. Sa vorbeasca cu medicul sa ii dea medicamente.