anonim_4396
| Anonim întreabă:


Nu era vorba ca odata cu venirea caldurii virusul COVID va scadea in putere si numai prin toamna-iarna mai avem un nou val? Nici de la 1 iulie nu scapam de masurile din starea de alerta. Ce va mai ramane din economia Romaniei pana scapam de starea de alerta? Caldura de 40 grade de afara nu distruge virusul? Erau doar niste povesti ale unor asa zisi medici epidemiologi.

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
14 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Mereu toti care au afirmat asta au zis ca sunt doar supozitii bazate pe comparatia cu virusul gripal. Nu a zis nimeni ca e un fapt demonstrat

| Wr3nch a răspuns:

Caldura distruge virusul, dar numai cand e pe suprafete expuse la caldura lol. Nu in oameni deja infectati (si probabil asimptomatici) care bat magazinele, terasele si casele alltora pe langa locul de munca.

| MadSlothy a răspuns:

Nu dispare coviduț asa ușor.

| minrest a răspuns:

Povestile astea sunt doar o varianta a voastra, a conspirationistilor, de a nega virusul considerand-ul virusul gripei. Pojarul, varsatul de vant, rujeola, nu au treaba cu vremea, si nici covid19.

| JicaContra a răspuns:

NU, NU e un mit... DAAAR e un BULLSHlT
ma rog, la sfarsitul zilei e TOT AIA

chestia se aplica NUMAI afara, unde ORICUM e foarte putin probabil sa te infectezi, dovada ca sunt legale filmele si spectacolele in aer liber, iar asta inainte de a incepe vara

in spatii inchise, chestia e cat se poate de la fel

| ioan452 a răspuns:

Așa se zicea dar erau Numa povesti ca sa mai aibă oamenii o speranța ca scapă de acest virus, dar cum ii virusul asta pe plan economic o sa o țină statul tot așa ceva timp, au mult de câștigat de pe urma noastră.

| suntserios a răspuns (pentru ioan452):

Si ce anume ar avea de castigat un stat aflat in criza economica?

| ioan452 a răspuns (pentru suntserios):

Amenzile de 130 de milioane de € care s-au dat in decurs de 2 luni când era starea de urgentă. S-au astea nu merg la stat?

| suntserios a răspuns (pentru ioan452):

In primul rand merge la bugetul de stat... daca stii ce e ala
In al doilea rand au fost anulate...

| suntserios a răspuns (pentru ioan452):

Si trebuie sa ai o intelegere foarte ingusta a cum functioneaza economia si o lipsa totala de logica sa crezi ca un stat care e in criza economica prefera niste amenzi decat o economie pe crestere... sau rtu ai impresia ca banii aia intrau direct in buzunarul lui Orban?

| Anonim explică (pentru suntserios):

Pai oricum au intrat multi bani in buzunarul lui Orban odata cu contractele cu dedicatie facute pentru diferite firme producatoare de masti. In starea de urgenta au facut ce au vrut cu contractele si au fost alocate preferential.

| suntserios a răspuns (pentru anonim_4396):

Pai eu zic ca Orban a creat virusul ca sa isi vanda mastile

| Anonim explică (pentru suntserios):

Nu mai, a profitat de situatia creata pentru a face ce vrea. Poti sa iei in batjocura ce scriu dar faptele raman.