| mi_ha_e_la a întrebat:


De cand stam acasa ma tot cert din ce in ce mai des cu partenerul. Nu suntem casatoriti si nu avem certuri urate, insa se lasa totusi cu suparari din tot felul de motive puerile, nimic serios. Cum sa trecem peste? E clar ca acest virus ne-a schimbat pe toti din mai multe puncte de vedere, ne-a schimbat perspectiva asupra vietii, asupra normalitatii, acum ne e greu si sa stabilim ce sa facem pe viitor, un viitor impreuna sau nu.

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
4 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Când începe o ceartă, ea nu începe din senin, are la bază un motiv. Să preveniți începutul unei certe.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ce să mai zici de cei căsătoriți de peste 20 de ani care se ceartă an de an și se și iau la bătaie? Hai că tu mai ai o scăpare. Poți renunța la idiot dacă nu te mai înțelegi cu el și după izolare, dar ăia căsătoriții...(există divorțul dar depinde de la caz la caz care e sau nu de acord...). Lasă, poate îi trece.Fă-i un oral și o să-i treacă, că ăsta e singurul remediu al oricărui bărbat în cazuri mai ciudate, am dreptate draga mea?

| dianacosma a răspuns:

Bună, Mi_ha_e_la!

Aşa cum şi tu spui, această perioadă ne-a afectat pe toţi, iar situaţia de autoizolare împreună nu este una uşoară, oricât aţi ţine unul la altul. Desigur că în această perioadă aţi trecut prin anumite situaţii şi interacţiuni care acum fac parte din istoricul relaţiei voastre. Îţi propun, dacă doriţi şi puteţi, să aveţi răbdare şi să vă daţi un timp de adaptare la schimbările şi relaxarea care vin în curând, să vedeţi cum vă simţiţi fiecare, ce s-a schimbat şi ce a rămas la fel în dinamica voastră de cuplu şi ce ecouri au în timp certurile din această perioadă.

A trece peste ca un cuplu înseamnă în primul rând colaborare. Mai aveţi interesul, dorinţa, iubirea şi puterea de a discuta şi a merge spre un viitor comun? Aceste situaţii grele pot chiar da putere unui cuplu în timp, dacă reuşiţi să fiţi împreună prin experienţele neplăcute şi intense. Sunt multe aspecte care vor avea impact, inclusiv istoricul relaţiei voastre dinainte de virus, motivaţia de a fi împreună, felul în care faceţi faţă conflictelor şi altele. Într-adevăr, este o perioadă de revenire la normalitate în care vă puteţi gândi fiecare şi împreună ce este prioritar în urma experienţelor din această perioadă.

| SimonaPSI a răspuns:

Mi_ha_e_la, dinamica unui cuplu, este influentata de multe aspecte... interne cuplului sau exterioare lui. Doua personalitati, cu o compatibilitate relativa, incearca sa se adapteze si sa creeze impreuna un intreg. Daca aceasta dorinta este prezenta la ambele persoane, orice situatii neplacute ar aparea, ele vor fi tratate cu argumente, cu rabdare si intelepciune.
Incearca sa intelegi daca problema care va inflameaza are o miza reala sau este doar un mod de rezvratire, de plictiseala, de interactiune. Daca miza discutiei nu exista si intelegeti amandoi asta, nu mai pierdeti timpul consumand din misterul iubirii.
Sugestia mea este sa va dati "spatiu", sa respirati adanc inainte de a da o replica impulsiva si sa intelegeti ce va tine impreuna. Daca aceste aspecte sunt luate in considerare, cu siguranta veti sti sa abordati cu tact orice situatie neplacuta. Numai bine