anonim_4396
| Anonim întreabă:

Buna tpu.Imi explica cineva cum e treaba cu bursa.Acel pret de cumparare si de vanzare.De ex un bitcoin e 57.000 $ dar eu vreau sa investec numai 300. Dar cum calculez?

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
Răspuns Câştigător
| GabrieloKg a răspuns:

Daca investesti pe siteuri cum ar fi bitstamp sau binance, cum a zis colegul, exista calculatoare care fac aceste calcule.
Daca 1 btc e 57 de mii, pentru 300 $ tu o sa primesti cateva fractiuni din moneda.
Mi-e un pic cam greu sa iti explic cum se calculeaza profitul, dar daca pentru cei 300$, la fiecare 1000$ cu care creste moneda tu primesti sa zicem 30$, inseamna ca la fiecare 300$ pe care ii bagi, tu o sa primesti 30$, pana ajungi logic la suma initiala sa deti 1 BTC si sa castigi la fiecare miscare de crestere, cat creste.

Pretul de cumparare este pretul la care brokerul este dispus sa iti vanda moneda, pretul de vanzare este pretul pe care brokerul ti-l ofera pentru moneda.
Daca cumperi moneda la 57 mii si o vinzi la 59 mii, ai facut profit.
Daca cumperi la 57 mii si vinzi la 50 mii, ai iesit in pierdere.

| anonimg a răspuns (pentru GabrieloKg):

Dar aici intervine și statul român (prin anaf) care spune că trebuie să plătești contribuția la stat de pe urma profitului.

| GabrieloKg a răspuns (pentru anonimg):

Statul nu detine informatii instante despre ce faci tu.
Poti fi luat la ochi decat daca invarti miile de $. Dar atunci poti merge frumos la stat sa le dai si lor asa, 1$ de bun simt.

7 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Regula de 3 simpla. Ai doar 300 cumperi doar o bucata de bitcoin. Simplu.

| johnnny123 a răspuns:

Bitcoinul are subdiviziuni.

decicoin: 0.1 BTC.
centicoin (bitcent): 0.01 BTC.
millibitcoin (mBTC) (millicoin, millibit): 0.001 BTC.
microbitcoin (μBTC) (also bit): 0. 000001 BTC.
satoshi: 0. 00000001 BTC.

300 de dolari inseamna 0. 0053 Bitcoin, adica 5.3 milibitcoin

| mastadont a răspuns:

Nu contează cât cumperi neapărat ci contează cât crește btc-ul. Dacă tu cumperi de 300 de euro când bitcoin-ul e 10000 euro să zicem și îl vinzi când e 15000 euro atunci e clar că o să ieși pe profit. Dacă-l vinzi când e mai puțin de 10000 euro atunci ieși în pierdere.

| hacktek a răspuns:

Regula de 3 simpla. Si intrebarea, la alta categorie.

| AlinMrs a răspuns:

Nu calculezi tu, calculeaza brookerul automat/aplicatia pe care o folosesti daca are inclusa aceasta optiune. Se numeste fractional shares adica fractiuni dintr-o actiune. Gen poti cumpara 0.1, 0,2. 0,6 etc dintr-un bitcoin sau ce vrei tu sa cumperi.
Pretul actiunii e dat de cerere si oferta, cu cat o actiune e cumparata de mai multi investitori cu atat pretul acesteia va creste. Cu cat investitorii isi vand actiunile la compania sau comoditatea respectiva pretul ei va scade. Daca mai ai alte nelamuriri poti lasa mesaj.