| crzmax72 a întrebat:

Buna ziua TPU!
Daca cineva de la mine din familie a venit acasă din străinătate și este în carantină 14 zile, nimeni din familie nu poate să iasă la cumpărături sau sa rezolve ceva, toată lumea trebuie sa stea în carantină?

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
5 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"cineva de la mine din familie a venit acasă din străinătate și este în carantină 14 zile"

din respect pentru voi NU ar fi trebuit să stați impreună. Poate v-a dat vreun cadou (citește virus)

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Este in autoizolare nu in carantina. Carantina va dura o perioadă de 14 zile și va fi organizată în spații special amenajate, puse la dispoziție de autoritatea locală, în colaborare cu Direcția de Sănătate Publică. Concluzia: daca-i la tine acasa este in autoizolare. Ideea este ca trebuie sa luati legatura telefonica cu primaria sau servicii sociale care sa va asigure hrana necesara.
Citeste si aici: https://bit.ly/3brpFuu

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

În carantină nu stă cu voi acasă, cu voi poate să stea doar la izolare.

| johnnny123 a răspuns:

Daca locuiti toti in aceeasi casa cu cel venit din strainatate care trebuie sa stea in carantina, evident ca trebuie sa stati toti in carantina.

Altfel care ar mai fi rostul carantinei?

| florin926481f a răspuns:

Daca ati luat contact cu el trebuie sa stati in izolare