| Nilsson a întrebat:

Cam la cât estimați că ar fi rata reală a mortalității în cadrul infectării cu noul coronavirus?

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cu 0 in fata

| Nilsson explică (pentru anonim_4396):

Așa bănuiesc și eu.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Nilsson):

Numai luand in calcul ca Italia are acum cu 50% mai multe cazuri active confirmate decat la momentul la care a atins varful mortilor si, in acelasi timp, are de 5 ori mai putini morti zilnici decat atunci si ne dam seama ca cifrele nu confirma deloc mortalitatea reala

24 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu cred ca ar trebuie sa ne intereseze cum ramane umanitatea dupa epidemia asta. La morti e simplu, ei nu mai au de tras ca noi. Ma intereseaza numarul somerilor, celor care nu mai au ce pune la copii pe masa. Nu ma lua cu rata mortalitatii pentru ca nu mai incalzeste pe nimeni cu nimic, la propriu!
Cei care raman vor avea de tras. Noi suferim in continuare si nu se stie daca nu ne vom infecta in cele din urma.

| Nilsson explică (pentru anonim_4396):

Păi am lansat discuția că lumea sa nu se mai panicheze atât de mult din cauza acestui virus și că multe din măsurile luate nu prea își mai au justificarea, autoritățile ar trebui să se concentreze pe protejarea categoriilor vulnerabile din spitale și azile iar restul să putem pune umărul la repornirea economiei, nu să stăm ca fraierii izolați în casă pentru nimic.

| suntserios a răspuns (pentru Nilsson):

De ce va este unora asa de greu de inteles ca statul asta acasa inseamna de fapt fix ce ai scris tu mai sus si anume protejarea categoriilor vulnerabile si a spitalelor. Avem acum 7000 cazuri active din care 270 la ATI. Adica vreo 4% au nevoiebde ventilare si pat special la ATI. Daca nu am sta ca "fraierii" acasa am fi 200.000 bolnavi si 8000 bolnavi la ATI. Crezi ca suporta spitalele 8000 bolnavi critici deodata?

| Nilsson explică (pentru suntserios):

Pe cei care stau în spitale și azile nu îi ajută cu nimic faptul să suntem noi închiși în case când medicii și asistentele nu își luau măsurile de protecție fie din neglijența, fie din lipsa materialelor și transmiteau boala la toți cei din incintă.
Tu știi măcar că principalele focare de infecție din țară sunt în azile și spitale?
Și statul ar trebui să investească în creșterea capacității de tratare nu să se laude cu câte amenzi au dat, să ne țină închiși în case iar ei să își permită astfel să rămână incompetenți în continuare.

| suntserios a răspuns (pentru Nilsson):

In continuare nu ai inteles cum statul in casa protejeaza sistemul medical nu?

| Nilsson explică (pentru suntserios):

Niciodată nu am avut o părere prea bună despre capacitățile tale intelectuale dar devine din ce în ce mai proastă cu fiecare replică a ta, mai ales după ce îți dau și explicații ca la proști și tot tu ai impresia că ești ăla deștept.

| suntserios a răspuns (pentru Nilsson):

Deci tu chiar nu vezi legatura intre statul acasa si colapsul sistemului medical in caz contrar. Niciuna nu?

| anonim_4396 a răspuns (pentru suntserios):

De ce calculezi ati pe cazuri active cand e clar ca n-avem nicio idee care e nr real de cazuri active?

Brazilia are 8k la ati la 49k active - alroape 20%
Sua are 16k la ati la 920k active, in jur de 1, 5% -

| suntserios a răspuns (pentru anonim_4396):

Atat timp ca nu am cum sa ii numar singur nu am de unde sa iua cifre decat de la minister publicate. Si acolo sunt 7k. Nu am la ce sa ma raportez altceva

| anonim_4396 a răspuns (pentru suntserios):

Pai asta nu inseamna ca poti sa tragi concluzia ca vine apocalipsa cand raportarile oficiale de la noi sunt departe de realitate, nici macar nu stim cate persoane sunt testate
Italia avea 60k cazuri active si 1k morti pe zi, dar 1, 5/2 teste zilnice pozitive
acum are 100k active si 200 morti, dar 1/20 teste pozitive

ar trebui sa concluzionez ca mortalitatea in Italia e 15%?

| suntserios a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu am concluzionat nicaieri care e rata decesul. Aia se calculează la final. Am calculat doar cati poti ajunge la ATI.
Asa cum eu nu pot sa numar cati sunt nici tu nu ai cum sa tragi concluzia ca raportarile sunt false

| anonim_4396 a răspuns (pentru suntserios):

N-am zis ca-s false, am zis ca nu reflecta realitatea.

nici rata ati nu se calculeaza corect daca n-ai cifrele reale, pe care trebuie sa admitem ca nu le stim, nu sa facem calcule apocaliptice.

ti-am dat si exemplul: normal ca brazilia are 20% la ati cand ei testeaza 1k/milion, probabil sunt testati doar simptomaticii severi.

sua a testat de 20 de ori mai mult si are rata ati e in jur de 1%(in scadere, desi numarul cazurilor active e in crestere), dar si ei stiu ca numarul real e probabil cu 0 in fata atat la ati, cat si la mortalitate.

| suntserios a răspuns (pentru anonim_4396):

Bun. Acum avem 250 la ATI. Daca nu se impunea izolarea putean aveam 2500.nu mai dau procente. E mai bine asa?

| anonim_4396 a răspuns (pentru suntserios):

Da

| Nilsson explică (pentru suntserios):

Ești o pierdere de timp, nu faci altceva decât să zici același lucru.
În condițiile în care rata mortalității reală este mult mai mic decât cea oficială, nu își are rostul să ții 99% din populație în arest la domiciliu și să sugrumi întreaga economie și sănătate psihică a oamenilor pentru a ajuta doar pe moment mai puțin de 1% vulnerabili.
Pot fi luate alte măsuri pentru a reduce numărul îmbolnăvirilor cum ar fi obligativitatea purtării măștilor în spațiile publice sau menținerea lucrului de acasă acolo unde este posibil.
În același timp statul ar trebui sa investească mai mult pentru a putea crește capacitatea de tratare a noilor îmbolnăviri, nu să stea cu mâinile în sân.
Și mai ales să combată infectările intraspitalicesti și din azile unde sunt au apărut cele mai multe cazuri, și astfel o bună parte din numărul îmbolnăvirilor ar fi redus.

| goguPatent a răspuns (pentru Nilsson):

Si totusi nu cred ca rata mortalitaiti e importanta. Omul zicea bine in comentariile de mai sus. Conteaza cata lume e in spitale nu cati mor. Ca puteam avea 0 decese, dar ce faci cu restul oamenilor care au accidente vasculare, accidente de masina, infarct cand tu ai toate spitalele pline cu covizi asa cum a patit Italia?

| Nilsson explică (pentru goguPatent):

Rata mortalității este un indicator relevant și asupra ponderii cazurilor grave din totalul celor infectați, iar dacă cifrele reale sunt mai mici decât cele oficiale, situația ar putea fi gestionată.
Lumea e stăpânită de frica și nu mai judecă rațional, canalele de știri au și ele partea lor de vină că prezintă lucrurile numai din latura negativă.
O prăbușire a economiei, cu intrarea statului în incapacitate de plată înseamnă tot un colaps al sistemului sanitar, însă mult mai greu de reparat.

| goguPatent a răspuns (pentru Nilsson):

Deci tu zici ca e mai ok sa avem o perioada de 4 luni in care spitalele sa fie blocate, medicii toti infectati și indisponibili dar sa mearga economia. Si ce se intampla dacă lumea, indiferent de lipsa restrictiilor tot nu se duce la restaurant, mall sau hotel si crapa si economia si sistemul sanitar?

| Nilsson explică (pentru goguPatent):

Asta chiar nu pot să pricep cum e musai ca o creștere a numărului de cazuri să infecteze toți medicii?
Parcă nu ar trebui să folosească echipamente de protecție?!
A, se pare că nu prea le-au folosit cum trebuie din moment ce un singur pacient a ajuns să infecteze un spital întreg și că majoritatea deceselor de până acum au venit din spitale și azile.

Eu încerc să arăt cu degetul la adevărata problemă a sistemului sanitar. Și a faptului că în două luni de carantină în care s-au pus pe butuci economia nu s-au făcut nimic în afară de inaugurarea unui "spital" de carton și aplicarea a 300000 de amenzi.

| goguPatent a răspuns (pentru Nilsson):

Avand in vedere ca doar nemtii si coreenii au reusit sa se mobilizeze exemplar la ce te asteptai la Romania cu manageri de spitale care nici nu vroiau sa poarte masca?

Răspuns utilizator avertizat
| Raul1472627 a răspuns:

De 10 ori mai mica decat se spune