| Andy40 a întrebat:

Cat mai tine prostia asta cu coronavirusul si iesitul din casa? Am cautat pe net si nu spune.

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca ai fi cautat ai fi aflat ca nimeni nu stie cat va tine pandemia deci nici cand va inceta cu adevarat starea de urgenta si masurile luate prin ordonantele militare.
In orice caz starea de urgenta, conform Decretului 195/2020, tine pana pe 15 aprilie. Eu cred ca va fi prelungita, avand in vedere previziunile privind varful pandemiei la noi, care va fi in jurul sarbatorii de Pasti.

| alexalexandrusincerul a răspuns (pentru Ioandelasal):

Imi permiteti o intrebare... daca m au legitimat politistii si nu aveam data( i-am spus ca nu am data pe declaratie) si mi-a cerut buletinul si cnp ul, insa nu au zis de amenda nimic, imi poate da totusi amenda? I am spus ca am iesit pentru cumparaturi, iar pe declaratie aveam tot mai putin data de azi.Au luat pe o foaie numele si cnp, asa li se ia tuturor?

| Ioandelasal a răspuns (pentru alexalexandrusincerul):

Nu cred ca o sa fii amendat numai pentru lipsa datei de pe declaratie. De altfel daca voiau sa te amendeze incheiau procesul-verbal de contraventie pe loc. Posibil sa spuna ca ti-au dat avertisment si pentru acesta nu este nevoie de p.-v.c.
Pentru identificare nu este nevoie de altceva decat numele, prenumele si CNP, cu acestea iti pot afla si restul datelor (domiciliu, seria si numarul CI) din baza de date privind evidenta populatiei.

| alexalexandrusincerul a răspuns (pentru Ioandelasal):

Le am aratat si CI, oricum am inteles, multumesc mult.

| AlexValentinn a răspuns (pentru alexalexandrusincerul):

Ca sa iti dea amenda face un proces verbal in masina si te pune sa astepti pana il scrie apoi te pune sa il semnezi si iti da si tie o copie pe care scrie tot motivul amnezii ce anume ai încălcat si suma amenzii. Tie nu ti-a dat amenda, doar a facut o verificare in legatura cu persoana ta, te-a legitimat iar datele ti le-a notat pentru propria lor evidentă, in caz ca mai da odată de tine pe strada sau pentru alte chestii dar oricum nu ai primit amenda.

18 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Cu ocazia pandemiei asteia ma ingrozesc zilnic cat de putin pricep unii despre lucrurile care se intampla in jurul lor si de intrebarile pe care le pot pune.

| Mosotti a răspuns:

Normal ca nu spune ca nu stie nimeni cat va dura! Asta e.

| Mosotti a răspuns:

Normal ca nu spune, nimeni nu stie, nu mai cauta. Stai linistit acasa ca ai multe de facut la calc, tel, TV, iesi si din casa ca ai voie zilnic in apropierea locuintei, dar sa nu ai contact cu nimeni cel mai bine, nu te juca ca e de rau.
Daca respectam poate a se rezolva in 1-2 luni, daca nu, poate dura luni de zile.

| MadSlothy a răspuns:

În doua luni sau trei ar trebuie sa treacă sa nu mai auzim nimic de covid 19.

| Simpatik a răspuns:

Cand nu o sa mai fie infectari si toti pacientii actuali vindecati si sau decedati atunci o sa se termine pana atunci mai avem multe de indurat.
Multumim acestui stat de rahat care a permis capsunarilor si cersetorilor sa se intoarca cu microbul la noi in tara, la fel multumim si Diasporei pentru ce ne-au adus in tara.
Daca as putea le-as da foc pentru ce au facut, dar cei mai vinovati sunt nenorocitii astia de galbejiti-chinezii astia au infectat lumea cu experimentele lor, tara lor ar trebui sa plateasca despagubiri enorme tuturor tarilor care au avut si au de suferit, pentru ca este VINA LOR!

| minrest a răspuns (pentru Simpatik):

Statul este de rahat pentru ca isi asista cetatenii? Ciudat! Pandemia este un experiment chinez? Ce usor e sa aruncam moartea in tarani! Oamenii care aduc acuzatii fara sa aiba argumente si dovezi, sufera de o stima de sine redusa, iar asta ii face sa creada ca vorbele lor nu au importanta, datorita valorii lor reduse, si atunci pot sa spuna orice.

| Simpatik a răspuns (pentru minrest):

Statul trebuia sa inchida granitele mai ratardatule cronic, eu am o stima de sine mult peste a ta, tarane pseudo-cult.
dar ce sa le ceri celor care stateau la coda la lapte si pateuri si acum se simt bine ca o fac din nou.
mai simti nepoate ca e democratie?
Vrei sa ne spargem aici in Cioran sau Eliade cumetre?, abtine-te!
Daca esti taranoi si te simti nu e vina mea, iar cand zic taran ma refer la manierele dumitale, ca doar unul de asta putea sa ma atace fara motiv!
Un badaran de altfel! Nu te obosi sa-mi scrii ca nu-ti raspund stimabile.

| minrest a răspuns (pentru Simpatik):

Bun! Granitele nu se inchid cetatenilor, tocmai pe cetateni cauta statul sa ii asiste; nu conteaza daca cetatenii locuiesc sau nu in tara, si nici daca sunt manageri sau sezonieri. Da, simt ca e democratie, dar daca i-am fi bagat la fund pe romanii din Italia, ca sa mai luam noi o ultima gura de aer, nu as fi simtit. Statul Roman a luat masuri devreme, tocmai de asta stam mai bine ca multi altii. Acuma, ce numesti tu stima de sine, pe care iti place sa crezi ca o ai, este de fapt complexul de superioritate care se devolta in compensarea stimei de sine reduse, o imagine grandioasa a propiei persoane pe care nu reusesti sa o iei in serios. De unde si teoriile conspirationiste care iti inlocuiesc gandirea.

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

De unde naiba să știm?

| danbnz a răspuns:

Cica pana pe 16 aprilie dar depinde si de cum va evolua situatia.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Tine cat timp este necesar. E izolare totala si nu ne jucam. Cine se joaca se frige, la buzunar sau la sanatate. Unii la ambele.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Dacă lumea va sta în casa cum se cere, vom scăpa repede. Dacă cei băgați în izolare la domiciliu sau cei cu simptome băgați în carantină nu ar ar mai fugii, am scăpa tot la fel de repede. Dacă mereu oamenii inconștienți vor continua să umble pe stradă purtând virusul în stânga-drepta, niciodată nu vom scăpa de situație. Și apoi să vezi probleme în economia țării. Deja multe firme s-au închis, oamenii și-au pierdut locurile de muncă. În loc sa tina în șomaj tehnic, oamenii sunt dați afară. Alaltăieri eram într-un troleibuz din oraș, veneam de la cumpărături, iar pe scaunele din spatele troleibuzului o femeie plângea. Stătea singura și plângea. Motivul nu îl știu, dar îmi imaginez. Situația este dramatică.

| alexalexandrusincerul a răspuns:

Sper sa nu dureze mult situatia aceasta.

| Henrypericolpublic a răspuns:

Se zice ca pana in mai-iunie-iulie va disparea si ca perioada de varf va vi la Paști.

Totusi nu sunt prostii in totalitate masurile deoarece mai opresc contactul.

Întrebări similare