| inimadeingermov a întrebat:

Cate zile se poate supravietui cu Covid-19?

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
Răspuns Câştigător
| Invictusman a răspuns:

Am avut forma relativ serioasa, nu mai știu, eu 7 zile am avut probleme serioase, nu puteam sa ma dau jos din pat, cam după 12 zile am fost ok, maica-mea o rezistat o luna ( cred ) sau chiar doua luni ca spunea ca și o pierdut mirosul și gustul dar noi nu am crezut-o, dacă atunci o duceam la medic o salvam și azi nu era moarta, era în viata, dar cred ca rămânea cu sechele urate.
Oricum o căzut jos din cauza amețeli și și o rupt bazinul, și de la acea cădere horror o făcut hernie hiatala în mișcare, dacă supravietuia o trăgea toată viata, fiindcă nu o operau doctorii, era bătrână și cu boli serioase,, cronice, nu ii făcea fata inima.
Cred ca daca aveam diabet și eu dădeam coltu', țin minte ca de abia puteam respira când ma întorceam de pe o parte pe alta a patului, mi se tăia câteva secunde respirația și îmi tremura burta laughing, vomitam peste tot, simțeam un miros ciudat ce îmi cauza brusc voma, era horror, și eu era sa cad în dus, nu ma puteam tine efectiv în picioare.

Preferam sa mor eu ca și asa sunt un depresiv, decât sa moara comoara vieții mele ( mama )
Asta cu supraviețuirea depinde de fiecare organism, de imunitatea fiecaruia, de comorbitati preexistente, de vârstă, au murit tineri care nu erau bolnavi și au supraviețuit bătrâni care nu li se dădea nici o șansă, de regula tinerii supraviețuiesc sau rămân cu sechele, unii scăpa complet după cum vezi sunt cazuri și cazuri... depinde de norocul fiecaruia și de sistemul imunitar.
Daca nu ai probleme grave de sănătate nu ai de ce sa îți faci griji, fă-ți griji în schimb pentru părinții tăi, acest virus cauzează moartea subit, am văzut cu ochii mei acest lucru când mi o murit mama.
Unii au murit în câteva zile, alții mai târziu, alții nu au avut nimic fiind asimptomatici... mulți am văzut ca au rămas fără gust și miros dar nu a fost ceva grav.
Dacă e tratat tardiv iti poate pune viata în pericol.
Persoanele obeze au cele mai mici șanse de supraviețuire care sunt trecuți de 40-50 de ani și care au diabet.

| NLS a răspuns (pentru Invictusman):

Imi pare rau pentru pierderea mamei, dar, cum ai zis si tu, fiecare individ e afectat in mod diferit.
Am cunostinte, vecini si rude din ambele tabere.
Unii au trecut usor sau foarte usor prin boala, altii au murit, sau nu mai aveau mult.

| Invictusman a răspuns (pentru NLS):

Mersi man, ai toată stima mea ca om!
Asa este, depinde de mai mulți factori, trebuie sa fim atenți si sa nu fim superficiali, acest virus este extrem de periculos, toate organele i le-a afectat ireversibil, ea având diabet în stadiu grav sistemul imunitar nu o mai putut lupta cu acest virus, praf ia făcut plămânii și inima, îmi blestem zilele ca nu o supravietuit ea și am supraviețuit eu un om de doi bani, dar nu noi decidem cine moare și cine trăiește, era și creștină pana la cer și înapoi Dumnezeu nu a salvat-o, sincer nici nu mai cred în zeul fictiv, sa creadă cine o vrea, eu unul nu mai cred.

| Alverto a răspuns (pentru Invictusman):

Îmi pare sincer rău să aud asta.
Păcat că sunt persoane care nu cred că vaccinul e singura soluție ca la vară sa mai ne relaxăm ca in anii trecuți.

| Feri5 a răspuns (pentru Invictusman):

Cât de trist că ți-a murit mama... Se vede că așa i-a fost scris să fie. Fiecare cu norocul lui ca și om... Sincere condoleanțe!

7 răspunsuri:
| Panamax a răspuns:

Am avut o forma usoara toti din familie, bunici nepoti, veri, vecini prieteni etc acum 3 luni.
Fara gust si miros cateva zile, dureri de cap si ceva febra.
Am avut la viata mea raceli adevarate cu gramada de servetele, cu tusit noaptea, nas infundat, zacut la pat etc.

| goguPatent a răspuns:

Asta e intrebare pusa de plictiseala? Sau care e faza?

| tonyc7 a răspuns:

Atat cat suporta organismul fiecaruia dar mai ales de toate atat cat vrea Dumnezeu!