| ioanabanana8738957 a întrebat:

Ce părere aveți despre deschiderea școlilor? Cât credeți ca o sa tina deschide pana izbucnesc cazurile, mai ales de la al 3lea val de covid care se spune ca va fi în martie?

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
9 răspunsuri:
| Frank51 a răspuns:

La noi în Brașov facultatea se deschide și vom funcționa în scenariul hibrid deși avem 3.2 cazuri la mie. Această măsură încalcă în primul rand ordonanțele de urgență și dreptul fundamental al studenților, și totodată mi se pare o discriminare față de ceilalți oameni, ordonanța păstrând hotărârile adoptate, adică păstrarea masurilor de prevenție care vor fi încălcate fără voia noastră.

| ania a răspuns:

MI se pare o idee proastă redeschiderea școlilor, dintre copiii mei 3 merg la scoală, 2 fac on line. Era foarte bine on line la toată lumea, sper să se revină la on line câtă vreme există pericolul de contaminare, e nașpa să stea cu mască atâtea ore,.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

O lună-două.

| kaTTsu a răspuns:

Pai cam trebuia sa se deschida, o sa tina atata timp cat este nevoie, daca se vor inrautatii cazurile, atunci se va recurge iar la carantina, ceea ce ma indoiesc pentru ca deja apar prea multi "revoltati".

Din puntul meu de vedere toata treaba asta cu "scoala online" era mult mai comoda, doar ca ar fi trebuit tratata cu mai multa seriozitate din partea elevilor si mai multa strictete din partea guvernului pentru ca ar fi putut revolutiona intreg sistemul educational, prezentarea la scoala facandu-se doar in zilele de examen sau la absolvire, ceea ce ar fi fost genial.

Cam totul se deschide, incepem sa iesim la lumina. Ideea este ca nu putea sa dureze la infinit toata treaba asta "covid-19".

Desi inca sunt foarte multe cazuri, ideea de a tine omul in carantina impotriva vointei sale aduce fix efectul asta disperat de "trebuie sa ies", "nu am libertate".

Ai sa vezi si ai sa razi, ca dupa ce totul va revenii la normal, oamenii vor tanji dupa carantina, asa este natura umana. laughing

| Anonim a răspuns (pentru kaTTsu):

Cum rămâne cu socializarea, dacă în viitor ar fi numai școală online?

| kaTTsu a răspuns (pentru anonim_4396):

Acum ce facem? happy

90% din socializari se fac in mediul online, la un asa numar nu-mi fac griji.

| Anonim a răspuns (pentru kaTTsu):

Da, dar copiii care vor face online din clasa i nu au de unde să își facă atâția prieteni, în plus, statul acasă purșisimplu le distruge orice urmă de concentrare. Cum ar putea să învețe să scrie pe hârtie?

| kaTTsu a răspuns (pentru anonim_4396):

Pai si viitorul ce ne arata? Evoluam, asa contribuim si la mediu, stiai cati copaci sunt taiati pentru rechizite?

Avem pareri diferite, insa consider ca progresam.

| KatStinct a răspuns:

Habar n am dar astept cu nerabdare sa re-inceapa scoala online. As putea scrie o lista intreaga cu pros.