| AlexDorinel a întrebat:

Ce părere aveți despre relaxarea restricției de noapte de mâine?

Eu cred că vor crește iar cazurile având în vedere că mulți tineri se vor infecta și vor da acasă la ceilalți.

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
Răspuns Câştigător
| Adry05 a răspuns:

Așa și crezi că persoanele alea nu se întâlneau și ziua oricum? sau virusu se ia numa noaptea? bine că au scos prostia aia cu restricția de noapte.

Răspuns utilizator avertizat
| suntserios a răspuns (pentru AlexDorinel):

Atat ai inteles tu din restrictiile de noapte? lool

18 răspunsuri:
| Freya1 a răspuns:

Chestia asta cu infectarea daca iesi noapte pe drum e o prostie. Daca nu au crescut cazurile ziua cand toti merg la școală, munca, cumpărături cum ar putea sa creasca noaptea cand oameni ar iesi cel mult sâmbătă, sau duminica undeva ca atunci au liber?
Asta e ca si cu magazinele închise, sau cu programul in care dimineata merg aia si seara ceilalti.Pai daca tu nu lasi oameni sa meargă cand pot la magazin si il închizi, cand il deschizi sau au ei program de cumpărături nu vor fi buluc toti? Sau cu declarația. Zici ca nu pot merge dintr-un oras in altul fara, sau habar nu am.Imi e greu a scriu pe declarație ca merg la bunica bolnavă si sa ma duc la un grătar de altfel, sau sa ma plimb? Lucrurile astea nu au logica.

| suntserios a răspuns (pentru Freya1):

Au logica, doar ca au logica cand poti privi imaginea de ansamblu. Vad ca foarte multi nu au reusit.
Foarte multi nu au reusit sa intelegea ca masura cu magazinele inchide mai devreme si cu restrictiile de noapte au fost niste masuri care la nivel colectiv sa restranga circulatia maselor de oameni. Si asa s-a intamplat intr-un anume procent.

Iar despre declaratie... stii ce se intampla daca te prindea cineva cu declaratia aia la gratar? Oleaca de dosar penal.

| Freya1 a răspuns (pentru suntserios):

Nu ai ce imagine de ansamblu sa privești.Magazinele vor fi aglomerate daca o sa le dai voie oamenilor doar un interval de ore in care sa isi faca cumpărăturile.Pentru ca toti vor merge atunci.Iar noaptea înafara de cluburi pe care le-au închis nu au unde sa stea mai mulți oameni decat stau ziua.Asta e cel mai logic.
Chiar sunt curioasă cum o sa te prindă polițiști ca tu de fapt nu mergi până la bunica ci in alta parte.Sa fim seriosi.

| suntserios a răspuns (pentru Freya1):

Uite ca 1 luna cat a fost program restrans nu au fost aglomerate. Lumea si a regandit timpul de mers la magazin si lucrurile au functionat ok. Asa ca realitatea de contrazice. Ce sa mai zic.

| Freya1 a răspuns (pentru suntserios):

Nu stiu unde locuiești tu, dar cam asta a fost problema.Aglomeratia.
Acuma,de cand nu mai sunt restricțiile alea chiar asa stricte totul e normal.Cel puțin în zona mea nu va lasa doar N număr de persoane sau la N ore.E program normal, cu cine si cand vrea sa cumpere doar sa poarte masca si e ok.Cand au fost restricțiile era gol tot si oameni ce se ingramadeau sa intre.

| Dismally a răspuns:

Nu cred ca va schimba mare lucru, acei tineri se intalneau si ziua oricum...

| Emma30555 a răspuns:

Mulți s au vaccinat, mulți au avut deja covid, era timpul sa ni se ofere libertatea de circulație. Oricum se circula și înainte, de exemplu eu când am vrut sa merg la niște prieteni am mers înainte de ora 22 și eventual am plecat la 5 dimineața, sau am mai mers cu declarație, cei foarte tineri cu atât mai mult au procedat în acest fel. Am fost de acord cu restricțiile celelalte, cu masca obligatorie dar restricția pe noaptea nu pot sa zic ca mi s-a părut ca ar ajuta la ceva, atât timp cât închizi totul la ora 21 și dacă era circulația lăsată la liber, practic tot nu aveau unde sa se strângă tinerii, nefiind cluburi, baruri și restaurante deschise.

| Meme10Meme a răspuns:

Iohannis nu o sa reuseasca sa vaccineze 5 milioane de oameni pana pe 1 iunie in ritmul acesta. O sa mai continue plandemiahee hee

| AerProaspatMatinal a răspuns:

O sa se mareasca numarul de cazuri pentru ca oamenii se vor relaxa si vor merge toti seara, dupa serviciu, sa cumpere mancare si vor fi toate super market-urile pline.

| Feri5 a răspuns:

Păi atunci de ce ne-am vaccinat? Sper să nu mai crească cazurile și să se termine odată cu prostia asta de covid. Odată pentru totdeauna!

Răspuns utilizator avertizat
| alexalx1234 a răspuns (pentru AlexDorinel):

Ai o boală pe tineri sau ce? Pe acei pensionari care umblă fără motiv prin mijloacele de transport în comun nu îi vezi? De curiozitate ce vârstă ai?

| Adry05 a răspuns (pentru alexalx1234):

Are, 90% dintre întrebările lui sunt critici la adresa tinerilor

Răspuns utilizator avertizat
| FantasyBoy a răspuns:

Cea mai mare prostie era cea cu limitarea programului magazinelor pana la 18:00/20:00, ca sa se faca inghesuiala, si sa fie sanse mai mari de transmitere a virusului. la fel aberatia cu purtatul mastii pe strada.

| suntserios a răspuns (pentru FantasyBoy):

Si ca sa vezi dupa masurile alea au scazut cazurile... hmmm