| Jokers666 a întrebat:

Ce pot sa fac in situatile de depresie si singuratate in timpul coroneivirus?

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
Răspuns Câştigător
anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Depresia și singurătatea sunt grele, dar sa știi ca nu doar tu te confrunți cu asta, cred ca jumătate din populația lumii se confrunta cu depresia.
Probabil înainte sa se fi "inventat" aceste termene, i se spunea simplu: tristețe cronică.
Sincer sa fiu eu am scăpat de ea, știi cum? Am stat o perioadă singur, evitam sa ies sa nu-știu-ce, și asta în special verile. Reperul meu a fost un citat, o să-l redau din memorie:
"Câinii sunt inteligenti. Pentru ca când au o rana se ascund, își ling rănile, și nu ies în lume decât când se vad complet vindecați."

Asa am făcut. Am stat in starea aia pana m-am descarcat. M-am rugat sa fiu vindecat. Și apoi încet-încet am realizat ca pierd mult dacă rămân în starea aia. Am redevinit copil. Ma bucur mai mult de lucrurile mici.

Eu susțin ca nici o găleată de medicamente nu te poate scăpa din ghearele depresiei dacă tu nu decizi sa te arunci din aceste fioroase gheare.
Jumătate de medicament este sa vrei. Jumătate este sa faci ceea ce-ți aduce împlinirea sufleteasca.

13 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Sa iesi afara si sa-ti faci prieteni.

| XAMLenjoyer a răspuns:

Voi ignora faptul ca ai scris "coroanei virus" si-ti voi da un site care sper ca te va ajuta.
https://www.medsana.ro/preventie/consiliere-psihologica-gratuita

| AdelinaC a răspuns:

Ce faceam eu: plangeam pana ce creierul respingea singur ideea de plans, ma calmam, eram bine o perioada si apoi o luam de la capat. Am plans in ultimele 2 luni cat nu am facut-o in ultimul an

| Yuoia a răspuns:

Acum poti iesi. Mergi intr-un parc, pe malul unei ape, sau unde iti place mai mult.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Mananca tort de ciocolata la 12 noaptea si stai treaz pana dimineata, si pune story pe insta cand te joci GTA, crede-ma, ajuta mult. Sau fa ce iti place tie.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Nu ai virus nu contezi

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Nu uitati sa stati la soare, macar in curte sau in fata blocului aveti voie sa iesiti. Asculti muzica care te inveseleste, vorbesti cu cineva, suni pe cineva. Iti faci prieteni online, joci vreun mmorpg. Te uiti la un film, sunt multe lucruri interesante pe Youtube, si uiti de ceea ce te supara.

| SoareDaniel a răspuns:

Foarte bun sfat ti-@ dat Yuoai, iesi in parc sa observi cupluri la tot pasul cum se ling ca lesinatiihappy, sigur te ajuta sa scapi de depresie.

| spraytag a răspuns:

''coroanei virus''... Gramatica ta e in depresie crunta laughing))

| Jokers666 explică:

Va multumesc tuturor pentru tot

| Jokers666 explică:

Embed tocmai de aia am scris asa sa ma corectezi tu happy