| AlexDorinel a întrebat:

Credeti ca Africa va pierde lupta impotriva covid din cauza lipsei igienei si a vaccinurilor?

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
12 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Definește "Africa va pierde lupta"

| Harfagre a răspuns:

Africanii sunt mult mai bine imunizați, tocmai ca urmare a lipsei de igienă și a vaccinurilor. În Africa oamenii se vindecă până și de rabie (turbare) fără vaccin anti-tetanos.

Europenii au sisteme imunitare mult mai vulnerabile, tocmai datorită excesului de igienă. Iar excesul de vaccinuri face la fel de mult rău ca și excesul de antibiotice, apar tot felul de varietăți de viruși și de bacterii rezistente la orice tratament.

Copiază-ți repede răspunsul ăsta pe calculatorul tău, fiindcă imediat vine activistul guvernului și îl șterge.

| AlexDorinel explică (pentru Harfagre):

E clar cu raspunsul tau de comunist...

| Harfagre a răspuns (pentru AlexDorinel):

Ce știi tu că ar fi comunismul, un fel de insultă? tongue

Am să-ți spun un secret, acum, cât nu ne aude nimeni: când începi să comentezi la adresa persoanei, dovedești atât lipsă de argumente, cât și lipsă de educație.

| AlexDorinel explică (pentru Harfagre):

Daca aude un om normal ca zici ca "igiena nu te ajuta, ci te incurca" o sa zica ca ai probleme

| Harfagre a răspuns (pentru AlexDorinel):

Ce-ar fi să discuți tu cu un medic problema asta? Excesul de igienă face sistemul imunitar să acționeze haotic: pe de-o parte se pierde imunitatea la contactul cu viruși și bacterii comune, iar pe de altă parte apar alergii tocmai din cauza curățeniei excesive. După ce că habar n-ai ce e cu tine, îți mai și susții prostiile la un mod agresiv. De asta pui întrebări, ca să faci pe deșteptul?

| LoveSleep a răspuns (pentru Harfagre):

Exact asta fac ăștia religioși. Tactica suprema e sa dai un răspuns parțial adevărat și sa pretinzi ca e adevărul suprem.
Da, medicamentele îți slăbesc sistemul imunitar (dacă le iei mereu pentru orice rahat) și da, africanii au sistemul imunitar mai bine dezvoltat decât al nostru, dar de la astea pana la faptul ca le e mai bine fără vaccin, e cale lunga. (și ma refer la vaccin în general, nu la vaccin împotriva covid)

Africanii mor cu 60% mai des și mai repede decât europenii, faptul ca procentul ar fi fost 80 dacă nu ar fi avut un sistem imunitar mai bun, nu îți demonstrează ca le e mai bine fără vaccin.
Procentele sunt de la mine, nu am avut chef sa caut, dar am vrut sa îți arat ca e stupid rău când zici la început un adevăr și la sfârșit o minciuna sau o chestie pe care ai născocit-o tu și te aștepți ca lumea sa creadă ca toată propoziția e adevărată.

| aXy99 a răspuns (pentru Harfagre):

Cat poti sa aberezi...
Confunzi vaccinul cu medicamentele. Tu nu pricepi ca anticorpii aia ii obtii in mod natural? Sistemul tau imunitar ii face, doar ca nu mai ai simptomele bolii. Esti la fel de imunizat dupa inoculare ca si dupa imbolnavire, nu sunt africanii mai bine "imunizati".

| Harfagre a răspuns (pentru aXy99):

Măi imunizatule, ce știi tu despre imunitatea asigurată de un vaccin sau altul? Repeți ca papagalul propaganda autorităților, fără să ai habar cum stau lucrurile dpdv medical.

Hai să luăm ca exemplul vaccinul BCG, ca să nu discutăm de coronavirus. În România și în Polonia, vaccinul BCG era obligatoriu pe vremea lui Ceaușescu și e obligatoriu și acum. În Germania e disponibil, pentru cine vrea să-l facă, dar nu e nici măcar recomandat, cu-atât mai puțin să fie obligatoriu. În UK s-au făcut diverse studii și a rezultat că asigură imunitate pentru 60-80% dintre cei vaccinați, însă eficacitatea scade până la 0% în țările ecuatoriale. Deci, pentru ce ar face africanii vaccinul BCG? Pentru satisfacția unuia ca tine, care se închină la vaccinuri ca la sfintele moaște?

Mai departe, abia acum vine partea interesantă: după unele studii, vaccinarea BCG pare să fie o strategie de succes în imunoterapia împotriva cancerului. Însă de asta te-a pus Ceaușescu să faci vaccinarea BCG, împotriva cancerului cumva?! Realitatea este că nu știm cum funcționează exact vaccinul BCG, se pare că asigură o oarecare imunitate și împotriva Covid.

Problema e alta: cei vaccinați în 1930 au avut și câte 60 de ani imunitate la tuberculoză (pentru asta era vaccinul BCG, în principiu) însă cei vaccinați în anii '60 - '70 nu au mai avut decât 20 de ani imunitate, eficacitatea s-a redus "de la sine", odată ce bacteriile au început să se selecteze "natural" pe baza rezistenței la vaccin.

Acum înțelegi de ce în Germania nu este nici măcat recomandată vaccinarea BCG, în timp ce în mocirla ta de pe Dâmbovița e obligatorie? Cine are un sistem medical mai performant, Germania sau tu? Chiar crezi că medicii germani sunt niște ignoranți și trebuie să te duci tu să-i înveți medicină?

| Harfagre a răspuns (pentru LoveSleep):

Ia și citește comentariul despre vaccinul BCG și nu mai bate câmpii. Du-te și fă-le BCG la africani, să vezi cum se uită medicii la tine! tongue

| RAY a răspuns (pentru LoveSleep):

Stai putin asa, conform lui darwin, exista selectie naturala, sexuala mai ales la popoarele din africa, care nu au avut contacte cu medicamentele, cum naiba specia umana e cea mai sensibila daca am evoluat ca si restul animalelor, africani trebiau sa fie superiori tuturor popoare in ceea ce priveste imunitatea

| GiuliaMariaaa a răspuns:

La ce te referi prin întrebarea asta? Ne întrebi dacă considerăm ca va muri un continent intreg?