| Bogdanmanolachi a întrebat:

Credeti in valul al doilea al coronavirusului?

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
13 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Clar. In iunie dupa relaxari.

| mgtow a răspuns:

Deja ne aflam in 2º val de c19

| Adry05 a răspuns:

La cum îi știu pe românașii noștri, da.

| Wr3nch a răspuns:

O sa inceapa curandlaughing Din 1 iunie parca vad cum explodeaza.

| Simpatik a răspuns:

Sa jucam la pariuri > vine val 2 Covid19? > Final1 > cota 1, 15
final x > cota 2
final 2 > cota 3, 50

| eusebiu27 a răspuns:

Nu.E o mare făcătorie totul de unde sa știi cu precizie când vine un al doilea val sau dacă va veni ceva ce nu poți controla? Virusul acesta e nou și se știu multe despre cu toate ca e nou.Pai dacă e nou cum a apărut așa ar putea sa și dispară nu e obligatoriu sa mai vina alt val.Dar așa se vrea

| JohnBmR a răspuns:

Momentan nici primul nu s-a terminat happy

| coffeerelated a răspuns:

Al doilea val este de asteptat cat timp exista cazuri in alte tari.Asa cum a ajuns virusul prima data in tara asa poate sa mai ajunga.Cred ca o sa fie de amplitudine mai mica pentru ca multi probabil am fost asimptomatici sau cu simptome usoare si nu am stiut (asa cum a fost demonstrat si in alte tari) si avem cel mai probabil imunitate (daca nu mai apar variante de virus). Nu uitati ca nu e nevoie de multi bolnavi ca sa apara o epidemie la acest virus. Este contagios si silentios. Cand o persoana are simptome si pana se prezinta la spital acesta e contagios ( asta e posibil chiar inainte de simptome timp de cateva zile).In Romania acest interval de timp simptome-spital e de obicei mare, ca omul nu merge la doctor pana ce nu simte ca moare, deci persoanele sunt in perioada maxima de contagiozitate si in contact cu cei din jur.In Suceava aud multi medici de familie care spun ca cel mai probabil au avut cazuri din Decembrie.Eu ii cred.Nu o sa stim sigur pana nu se testeaza populatia pentru anticorpi. La toamna o sa fim mai pregatiti (cu echipamentele de protectie si dezinfectanti), populatia este mai atenta cu igiena si mai ales se alerteaza la orice simptom de raceala/gripa(ma gandesc ca un roman"normal la cap" cu simptome de raceala/gripa, chiar daca nu merge la spital, va evita contactul cu lumea "in caz ca..."). Sa speram ca asta va duce la scaderea nr de cazuri la al doilea val. Va spun ca noi am avut mare noroc ca am avut exemplul Italiei si am luat masuri de distantare sociala foarte rapid. Nu sunt masuri ideale (nu exista inca nimic ideal), dar scopul lor e sa evite o supraaglomerare a spitalelor daca cei care sunt predispusi sa faca o forma grava se imbolnavesc in aceeasi perioada de timp. Au avantajul ca daca se executa CORECT de omul de rand acestea sunt eficiente. Aceste masuri sunt la eficienta maxima cand devin din "absurd" si "exagerare" o obisnuinta de zi cu zi, iar scolile si angajatorii le considera o prioritate maxima. Sistemul nostru medical nu ar fi rezistat nici la jumatate din cazurile din Italia. Sa speram ca valurile care vor urma vor fi tratate cu seriozitate din partea omului de rand.

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns (pentru coffeerelated):

In calculul tau uiti ca "romanul de rand" se regaseste cel mai des in populatie si ca acest specimen este prost si ignorant, ceea ce inseamna ca n-o sa se comporte civilizat, decat constrans printr-o amenda usturatoare.

| HeSty a răspuns:

Da

| Aneliese12 a răspuns:

Cred ca se poate sa mai vina un al doilea val, dar cred ca țările vor fi mai pregătite pentru ca deja au trecut prin aceeași experiența..nu stiu ce sa zic