| OnePiece a întrebat:

Cum pot sa creada atat de multi oameni in teorii ale conspiratiei legate de vaccin, cum ar fi "ne baga cipuri"?

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
Răspuns Câştigător
| GPA a răspuns:

Pentru că oamenii sunt manipulați de mass-media, mai ales de "marii conducători" și lideri de piață mondiali, fie că vorbim de cei mai înstăriți, Bill Gates de exemplu. Lumea este în stare să creadă orice prostie, dar sub o altă formă sau alta "nu tot ce zboară se mănâncă". Oamenii deștepți știu să discearnă un fake news de un real news. Știu că microciparea nici măcar nu este un proiect de viitor și nici măcar nu se lucrează la așa ceva, nu acesta este scopul și în primul rând nu este omenește să controlezi o masă de oameni, să-i urmărești prin satelit de exemplu, să le gestionezi tu viața. A fost doar o speculație răspândită la nivel global, cine pune botul înseamnă că nu gândește și ia totul în seamă. Pentru că promovăm asemenea știri și răspândim vorba mai departe, ne facem rău singuri și altora și asta este foarte grav. Este alegerea fiecăruia până la urmă, oamenii sunt diferiți oricum și aleg ce să distribuie sau nu.

20 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Se bazeaza pe influente

| sierra1 a răspuns:

Uită-te pe stradă și vezi câți iși fac cruce (până fac "scurtă" la mână) când trec pe lângă o biserică.

Așa o să ințelegi!

| Frank51 a răspuns:

Uite așa, simplu. Fiecare are dreptul să creadă ce vrea, poate și noi ăștia mai dezghețați prea ne cacam pe noi, orice chestie poate sa fie adevărată, ideea e să nu fim extremiști. Nu au pregătirea necesară să înțeleagă unele concepte, și dacă le explici nu rezolvi nimic.

| Holiday a răspuns:

O fi de vina faptul ca in Romania 42% din populatie sunt analfabeti functionali?!

| Holiday a răspuns:

Bine ca s-a inventat hartia igienica mai demult. Daca aparea acum, erau destui care statea cu rahatul la fund pe motiv ca vrea cineva sa le implanteze cip-uri in fund...
Desi nu sunt convins ca n-au fost si despre asta teorii ale conspiratiei. Iti dai seama, daca Isus nu se stergea la fund...cum s-o fac eu...blasfemie!

| Zuzu1991 a răspuns:

Pentru ca e adevarat, cum ai putea altfel dupa ce te vaccinezi sa prinzi 5g pe telefonul fix? big grin

| Panamax a răspuns:

Sunt tehnici de manipulare la care pun botul alti fraieri.
Daca 100 de persoane afirma ca nu cred ca vaccinul este ok deoarece
este prea devreme, unul care vrea sa se distreze zice ca ne introduc cipuri ca Bil Gates detine Moderna.
Apoi apar idiotii care zic ca cei care refuza vaccinul o fac din cauza cipului.
Sper ca ai inteles ideea.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

"Sunt ori prosti ori psihotici".

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sunt nebuni cu capul

| Sekim a răspuns:

Intrebarea asta e la fel ca intrebarea : „ Cum pot sa creada atat de multi oameni in divinitate? ". Daca te uiti asa statistic, o sa vezi ca aceeasi oameni sunt in ambele cazuri rolling on the floor rolling on the floor

| Whitesnake99 a răspuns:

Creiere subdezvoltate, de neandertali.

| Răzvi42 a răspuns:

Cum se face ca au scos un vaccin pentru corona in cateva luni dar nu pot face nimic pentru diabet si cancer? Hai fiti seriosi, cine stie ce e in vaccinul ala si trebuie sa fii disperat rau ca sa ti-l faci.

| johnnny123 a răspuns (pentru Răzvi42):

Poate pentru ca diabetul si cancerul sunt niste afectiuni de cu totul alta natura, cu mecanisme mult mai complexe? In plus, se fac foarte multe pentru diabet si cancer. Diabetul poate fi cu usurinta tinut sub control, iar o gramada de tipuri de cancer sunt acum tratabile.

Este ca si cum ai spune "hai sa fim seriosi, cum pot sa cred eu ca exista avioane care zboara cand ei nu sunt in stare sa faca nici macar masini care zboara?"

| suntserios a răspuns (pentru Răzvi42):

Hai sa facem diferenta intre un vaccin împotriva unui virus, vaccinuri care se fabrica si se studiaza de zeci de ani si diabet si cancer. Ce zici? Facem diferenta asta inainte sa debitam prostii pe net?

| Naxite a răspuns (pentru Răzvi42):

Hmm. Tu te-ai gândit câți oameni oameni mor din cauza virusului, și câți din cauza vaccinului? (Efectele virusului sunt mult mai severe și agresive), in plus exista *un fel de vaccin pentru cancer, dar are efect doar la 11% din cazuri. Mai bine sa faci câteva efecte adverse după vaccin pentru că organismul tau reacționează, decât să te trezești noaptea cu flegma cat o minge de tenis in gat, sa simți că ai ace in gât, sa nu poți sta pe spate pentru că nu ai suficient oxigen, și să-ți simți capul ca o bomba și să te doară mușchii. Știu asta din propria experiență.

| anonim_4396 a răspuns (pentru suntserios):

Lasa ca.i explic eu imd. Omul e un conspirationist esuat, neinformat, care este sub efectul turmei de oi nebune.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Răzvi42):

Un vaccin sigur și eficace este cea mai trainică soluție de ieșire din pandemie. Comisia Europeană a făcut tot ce i.a stat în putință pentru a asigura aprovizionarea cu vaccinuri și a aprobat două vaccinuri anti-COVID-19 evaluate ca fiind sigure și eficace. Dozele sunt trimise în același timp în toate țările din UE, în aceleași condiții. Nu contează timpii de dezvoltare al unui vaccin deoarece nu toate virusurile sau bolile au aceeasi gravitate. Unele sunt mai blânde, altele mai violente. Unele virusuri au o contructie diferita față de altele si prin urmare nu toate pot fi tratate in acelasi mod si timp. Doar tu ai spus.o, virusul asta nu este unul violent, deci tratamentul se poate dezvolta mult mai ușor decat altele. Un alt motiv pentru care timpul de elaborare este mai scurt este faptul ca cererea este uriasa, necesitatea este urgenta si suntem in plina pandemie care ne face sa stam in loc. Deci toata atentia este catre vaccin si este normal ca lucrurile sa se grăbească pentru ca asta este singura solutie. Comisia Europeană colaborează îndeaproape cu companiile farmaceutice și cu Agenția Europeană pentru Medicamente pentru a asigura accesul la vaccinuri sigure și eficiente cât mai curând posibil. Ca și în cazul oricărui alt vaccin, acestea vor face obiectul unei evaluări științifice riguroase înainte de a fi introduse pe piață. Nu contează, si din nou ma repet, timpii de dezvoltare atata timp cat produsul final este unul reusit cat se poate de mult. Nu scrie in nicio lege fizica, cuantica, religioasa, spirituala sau ce vrei tu, ca un vaccin pentru a fi sigur si eficient trebuie sa treaca 10 ani de studiu aprofundat. Dată fiind situația de urgență cauzată de pandemie, vaccinurile împotriva COVID-19 sunt dezvoltate și autorizate mai repede decât de obicei. Ele vor respecta însă aceleași standarde înalte ca toate celelalte vaccinuri. S-au făcut investiții masive pentru dezvoltarea rapidă a vaccinurilor anti-COVID-19. Oamenii de știință au reușit să accelereze anumite părți ale procesului, combinând diferitele etape ale studiilor clinice sau realizând unele studii în același timp.
Agenția Europeană pentru Medicamente a început să examineze datele rezultate chiar înainte de a primi din partea companiilor o cerere de autorizare a unui vaccin. Unele vaccinuri anti-COVID-19 au fost dezvoltate utilizând metode noi care permit creșterea volumului și a vitezei de producție în comparație cu alte tipuri de vaccinuri. La fel ca toate medicamentele, vaccinurile sunt testate mai întâi în laborator.
După aceea, sunt testate pe persoane voluntare în mai multe runde de studii numite „studii clinice". Studiile clinice contribuie la confirmarea modului în care funcționează vaccinurile și garantează că beneficiile acestora depășesc orice eventuale efecte secundare sau riscuri. De îndată ce există suficiente date provenind din cercetare și din studiile clinice, companiile pot solicita Agenției Europene pentru Medicamente autorizația de introducere a vaccinului pe piața UE. Agenția Europeană pentru Medicamente evaluează toate datele și efectuează o evaluare științifică independentă și aprofundată a vaccinului. Pe baza evaluării științifice realizate de agenție, Comisia Europeană acordă o autorizație de introducere pe piață în UE. Apoi, vaccinul poate fi utilizat. Siguranța și eficacitatea vaccinurilor care au primit autorizații de introducere pe piață condiționate sunt monitorizate riguros, ca și în cazul tuturor celorlalte medicamente, cu ajutorul sistemului consacrat al UE de monitorizare a medicamentelor. În plus, se aplică măsuri speciale de colectare și evaluare rapidă a noilor informații. De exemplu, producătorii trebuie să trimită în mod normal Agenției Europene pentru Medicamente un raport privind siguranța o dată la șase luni. În cazul vaccinurilor împotriva COVID-19, rapoartele privind siguranța trebuie trimise în fiecare lună. Agenția Europeană pentru Medicamente va dispune monitorizarea suplimentară a siguranței la scară largă, având în vedere numărul excepțional de mare de persoane care se așteaptă să primească vaccinurile. Vaccinarea ajută sistemul imunitar al persoanei vaccinate să recunoască o boală comună la care ar putea fi expus și să o contracareze. În marea majoritate a cazurilor vaccinarea previne contractarea bolii. În alte cazuri, persoana vaccinată poate contracta boala, dar într-o formă mai ușoară, cu recuperare mai rapidă. Ajutând la menținerea sănătății unui număr mai mare de persoane, vaccinarea contribuie la reducerea efectelor sociale și psihologice ale bolilor asupra oamenilor și scade presiunea asupra spitalelor și sistemelor de sănătate. Astfel, resursele pot fi utilizate pentru combaterea altor boli, cum ar fi cancerul sau boala Alzheimer. Majoritatea cercetărilor privind vaccinurile împotriva COVID-19 implică generarea de răspunsuri la o proteină (sau o parte a acesteia) specifică virusului care cauzează COVID-19. Odată administrat, vaccinul declanșează o reacție imunologică. Majoritatea vaccinurilor împotriva COVID-19 necesită două doze pentru a construi imunitatea. Dacă persoana se infectează ulterior cu acest virus, sistemul imunitar recunoaște virusul și este pregătit să-l atace. Deci nu este vorba sa nu il lase sa se dezlănțuie prin corp dar fara efect asa cum spun toti conspirationistii. Vaccinul va ajuta corpul uman sa își de.a seama ca exista un virus care nu are ce cauta si il va combate.
Vaccinurile achiziționate de Comisia Europeană :
1. Vaccinurile cu acid nucleic (ARNm):
• BioNTech/Pfizer
• Moderna
• CureVac
Acest tip de vaccin conține o parte din „instrucțiunile" virusului care cauzează COVID-19. Urmându-le, celulele corpului vor produce o proteină care este specifică acestui virus.
Sistemul imunitar va ști că această proteină unică nu ar trebui să fie prezentă în organism și va reacționa producând mijloace naturale de apărare împotriva infectării cu COVID-19.
2. Vaccinurile pe bază de proteine virale:
• Sanofi/GSK
Acest tip de vaccin conține fragmente ale unei proteine specifice virusului.
Fragmentele sunt suficiente pentru ca sistemul imunitar al persoanei vaccinate să înțeleagă că proteina unică respectivă nu ar trebui să fie prezentă în organism și să reacționeze producând mijloace naturale de apărare împotriva infectării cu COVID-19.
3. Vaccinurile cu vector viral
• AstraZeneca
• Johnson & Johnson
Acest tip de vaccin utilizează un virus diferit, inofensiv, pentru a transmite „instrucțiunile" virusului care cauzează COVID-19.
Urmându-le, celulele corpului vor produce o proteină care este specifică virusului care cauzează COVID-19.
Sistemul imunitar va ști că această proteină unică nu ar trebui să fie prezentă în organism și va reacționa producând mijloace naturale de apărare împotriva infectării cu COVID-19.
Deci ce trebuie sa tii minte din toate astea este ca dacă persoana vaccinată este expusă ulterior la virusul care cauzează COVID-19, sistemul natural de apărare va recunoaște proteina specifică pentru COVID-19. Mijloacele de apărare ale organismului sunt gata să ucidă virusul și să îl împiedice să pătrundă în celule sau să se răspândească și mai mult.Un vaccin sigur și eficace este cea mai trainică soluție de ieșire din pandemie. Comisia Europeană a făcut tot ce i.a stat în putință pentru a asigura aprovizionarea cu vaccinuri și a aprobat două vaccinuri anti-COVID-19 evaluate ca fiind sigure și eficace. Dozele sunt trimise în același timp în toate țările din UE, în aceleași condiții.
Conform informațiilor transmise de Comitetul naţional de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV), de la începutul campaniei de vaccinare (pe 27 decembrie 2020), 1.174.218 persoane au fost inoculate cu unul dintre cele trei vaccinuri și au fost administrate în total 1.826.786 doze de vaccin. Mumărul total al reacțiilor adverse a fost de 6.049 (3, 3/1000 doze administrate). Alte 20 reacții adverse sunt în curs de investigare. Reactiile adverse sunt: febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie.
Deci nici macar nu vorbim de forme grave ale vaccinarii sau despre decese de pe urma vaccinarii anti-COVID-19 asa cum spun conspirationistii si persoanele neinformate care sunt într.un numar extrem de mare in Romania din cauza prostiei, crestinismului, coruptiei, companiilor de fake news.uri si a analfabetismului. Iar probabilitatea ca vaccinul in sine sa cauzeze reactii grave ale corpului sunt extrem de mici, aproape imposibile datorita testelor aprofundate si repetate ale Agentiei Europene de Medicamente.
Cititi si informativa despre lucrurile astea CORECT de pe site.uri oficiale cum ar fi cel al Uniunii Europene sau al Guvernului Romaniei GOV.

| BlindMirror a răspuns (pentru johnnny123):

Poate, dar SIDA are la bază un coronavirus din aceeași clasă. Și, ghici ce. A fost descoperită o nouă tulpină, mult mai virulentă, despre care nimeni nu suflă o vorbă în mass-media.
Totul este cusut cu ață albă.

| johnnny123 a răspuns (pentru BlindMirror):

1. "A fost descoperită o nouă tulpină, mult mai virulentă, despre care nimeni nu suflă o vorbă în mass-media."

Despre aceasta tulpina (descoperita in 2019) s-a vorbit in publicatiile de specialitate, nu a fost deloc tinuta secret. Subiectul nu a fost preluat foarte mult in mass-media pentru ca este o tulpina extrem de rara si este prima tulpina noua descoperita in ultimii 19 ani.

Iar problema HIV nu mai tine de foarte mult timp primele pagini ale ziarelor. Nu este vorba despre nici o musamalizare, este doar un subiect care nu mai trezeste acelasi interes pe care-l trezea in anii '80-90.

2. HIV si SARS-CoV-2 nu sunt deloc "din aceeasi clasa". Au anumite similaritati, dar nu suficiente pentru a le incadra in aceeasi categorie.

Iti citez de pe situl Centrului National pentru Biotehnologie din SUA:
"HIV is a virus that belongs to the genus Lentivirus, subfamily Orthoretrovirinae, family Retroviridae"
"SARS-CoV-2 is a β-coronavirus, from the sub-genus Sarbecovirus, subfamily Orthocoronavirinae."

"HIV and SARS-CoV-2 are very different viruses. They are transmitted differently. They replicate differently. They cause disease differently."

Asadar informatiile tale sunt eronate, si numai cei care vor neaparat sa vada conspiratii peste tot considera vaccinurile anti-covid "cusute cu ata alba".

| BlindMirror a răspuns (pentru johnnny123):

Vorbesc despre mass-media, nu despre publicații de specialitate, analfabet funcțional ce ești.
Cât despre similarități, am spus doar că sunt din aceeași clasă, adică virusuri, în qula mea.
Bineînțeles că trebuia să se bage în seamă o oaie ca tine, care are televizor în loc de cap și își bagă în venă doar copy paste. laughing

Întrebări similare