| Henrypericolpublic a întrebat:

Cum vă simțiți din cauza noilor măsuri de COVID? Nu vă incomodează?
Uneori tot îți scapă ceva. Pare destul de greu să schimbi așa niște chestii cu care te-ai obisnuit toata viața? Voi cum ați procedat? Credeți în virus sau nu?

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
24 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

E asa greu sa te speli pe maini si sa pui o masca pe mecla?

| Henrypericolpublic explică (pentru suntserios):

Eu m-am acomodat și sunt conștient că trebuie să ne protejăm, dar alții din prejurul meu, cum ar fi la piață sau în târg sunt puțin cam inconștienți.

| suntserios a răspuns (pentru Henrypericolpublic):

Sunt ca personajul de mai sus CataCatalin994 care se crede mai inteligent si ca medici si ca alt institutii ale statului. Stiu ei mai bine ce e de facut, desi majoritatea nu stiu sa scrie si nu cred ca au consumat mai mult de un sapun pe an

| Violleta2022 a răspuns:

Te adaptezi rapid conditiileor si le executi, fiindca se moare de la acest virus covid19, deci nu-i nici o chestie de acomodare sau de gandit.
Nu exista asa prostie sa nu crezi in virus, odata ce toata lumea de pe glob il are si milioanele de cazuri confirma ca-i mortal.

| Adry05 a răspuns:

Sunt destul de enervante dar ce să facem. A ajuns să mă afecteze la nivelul în care mă uit la u film, văd o masă cu multe persoane și mi se pare că oamenii ăia fac ceva greșit că stau atâția la masă... sau că-i văd că dau mâna sau stau prea aproape... laughing)
din cauza măsurilor ăstora nici n-am mers la mare, n-aveam chef să nu stau liniștită cu gându că e unu prea aproape de mine, să intru cu rându să iau un magnet de frigider, să vină micul dejun în cameră și tot așa. O să plecăm la munte unde sunt ceva mai evitate chestiile astea.
În rest... mă enervează să nu pot intra într-o farmacie să mă uit și eu liniștită la niște creme (pentru față îmi iau doar din farmacie) că știu că țin alt om afară din cauza asta. mna, sunt ceva disconforturi, sper să trecem cât mai repede peste astea

| Celcestietot a răspuns:

Eu pot supraviețui în orice condiții, nu se pune problema la mine cool. Nu zic că nu există virusul, dar știu că este cu mult mai puțin periculos decât se vehiculează. Acum răspunde-ți tu la întrebare happy.

| Henrypericolpublic explică (pentru Celcestietot):

Eu m-am acomodat, dar stau întotdeauna "vezi să nu uiți să dezinfectezi aia, vezi să nu uiți masca când mergi în piață", dar sunt constient că trebuie să mă învăț cu noile măsuri.

| goguPatent a răspuns:

Nu prea are ce sa iti scape. Nu te pune nimeni sa stai in cap. Doar sa te speli pe mâini si sa nu mergi fara masca in locuri aglomerate. Nu e nimic imposibil. Normal spalatul pe mâini nu trebuia sa fie nimic nou pentru nimeni.

Aaa, ca nu putem merge in vacanță sau la restaurant. Da e aiurea, dar ce sa faci. Tine de noi cat de repede trecem peste

| CataCatalin994 a răspuns:

Eu pastrez distanta si am o masca reutilizabila de 4 lei pe care-o pun pe mufa cand intru-n supermarket ( nu cumpar masti chirurgicale sa dau bani moca statului care vrea sa ma fure cu preturile alea infecte ).

"Cred" in virus, pentru ca este evident ca exista, doar ca nici pe departe atat de periculos precum este prezentat.

| goguPatent a răspuns (pentru CataCatalin994):

Mna, atat ii duce pe unii minte, ca statul vinde măști. Funny.

| CataCatalin994 a răspuns (pentru goguPatent):

Logic, sunt comisioane la mijloc. Masca nu poate fi 30 de bani, cat valoreaza, precum inainte de pandemie, pentru ca inca sunt bani de facut de pe urma lor. Citeste despre cate mici intreprinderi din tara nu au primit aprobarea de a produce si vinde masti, trebuie sa importam, pentru % ala din comisioane.

Funny.

| goguPatent a răspuns (pentru CataCatalin994):

Realizezi ca niciun produs nu e vandut cu pretul de producator nu?

| CataCatalin994 a răspuns (pentru goguPatent):

Bai tata, nu citesti ce spun sau iti trece pe langa urechi? Uita-te cat costau mastile inainte de pandemie, iti spun eu daca ti-e lene, 20-40 de bani, ca am cumparat inca din Ianuarie cand virusul era in China, iar la noi pe parcea in Romania nu se auzise de el si nu urma sa se auda inca 2 luni de-atunci incolo.

De ce acum in farmacii o masca e 2.50-3.50 lei? In online e mai ieftin, dar tot nu cat ar trebui sa fie.

| goguPatent a răspuns (pentru CataCatalin994):

Si? statul a pus taxa pe masca sau cum?
Cand statul a scos acciza pe benzina tot acelasi pret a ramas.
Vorbeste cu comerciantii nu cu statul.

| Anonim a răspuns (pentru goguPatent):

Unifarm nu e companie de stat?

| CataCatalin994 a răspuns (pentru goguPatent):

Nu tati, guvernul nu a dat unda verde a o gramada de mici intreprinderi sa produca masti, pentru a nu se putea vinde ieftin. Repet...citeste. Parerile nedocumentate...sunt doar pareri.

| goguPatent a răspuns (pentru CataCatalin994):

Hai ca tocmai mi-am luat masti cu 0. 7ron. Sanatate.

| Anonim a răspuns (pentru goguPatent):

Adica cu 300% mai scumpe decat pretul normal

| goguPatent a răspuns (pentru anonim_4396):

Nasol capitalismul asta, nu?

| Anonim a răspuns (pentru goguPatent):

La aia cu unifarm n-ai raspuns

| Anonim a răspuns (pentru goguPatent):

Pentru mine nu e asa nasol, mi-am luat una cu 2 lei pe 15 mai si de atunci o tot folosesc

| goguPatent a răspuns (pentru anonim_4396):

Unifarm e singurul importator?

| Anonim a răspuns (pentru goguPatent):

laughing mai sunt importatori si firmele alea care au vandut statului fara licitatie de s-au saturat, care apartin unor batranele linistite...

| HeeVTM a răspuns:

Un lucru este cert. Virusul exista...trebuie sa fii inuman de prost ma refer la gandire sa crezi ca COVID-19 este o minciuna..mor pe zi 20 30 oameni, cazuri in garla...

Eu mereu am avut un job de acasa plus ca sunt genul care nu prea se plimba sau iese sa stea pan noaptea maxim ce ma duc de 2 3 ori sa iau mancare sau sa plimb catelul. Personal este ok.

Covid19 la stiri/in mass media in general s-a prezentat virusul foarte periculos, extraordinar de periculos. unii copii au ajuns sa aiba o frica sa iasa din casa. Stiu un caz in care un copil dupa 2 3 luni de stat in casa cand a iesit afara pur si simplu nu mai stia sa mearga si sa se tina pe picioare...multe firme au fost afectate. Multi oameni nemultumiti.dar pana la urma asta este prezentul.

Scopul coronavirusului este menit sa reduca drastic banii multor state.mii de euro au fost aruncati degeaba. Cu toti stim ca va veni in care nu mai putem face nimic. Toate spitalele pline. Toate hotelurile..totu v-a rula la capacitate maxima. si se va ajunge ca in china. oamenii murind pe strazi in gramezi. Pana juma de romanie v-a avea corona. ceea ce este foarte trist pentru ca 40% Din populatia romaniei sunt oameni batrani. Dar cum zicea un om foarte istet.
Hai sa nu ne facem griji de viitor, nu stim daca o sa il mai prindem.