| Henrypericolpublic a întrebat:

Daca mergi in targ sau in piata dar esti in aer liber, nu in spatiu inchis se poarta masca?

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
10 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Da, masca este obligatorie la iesirea din apartamnet sau propria curte, indiferent unde mergi, mai ales daca este spatiu public, unde intalnesti oameni.

| AnaBanana69 a răspuns (pentru Violleta2022):

Nu este adevarat acest lucru. Masca se poarta doar in spatile publice inchise ( de exemplu magazine, institutii, etc), in aer liber nu este obligatorie purtarea mastii.

| anonimg a răspuns:

Annastassia minte când spune: "Da, masca este obligatorie la iesirea din apartamnet sau propria curte".
În piețele deschise/târguri nu este obligatorie masca.
În piețele închise este obligatorie masca.
Totuși, ia masca cu tine și când mergi în piețele deschise, pentru că nu se știe dacă la poartă găsești vreun paznic mai legist.

| aXy99 a răspuns:

Doar daca vrei.

| Apokales a răspuns:

Nu stiu, dar daca esti intr-o asemenea aglomeratie sau te intalnesti cu persoane straine tie, ar trebui sa porti masca, te protejeaza.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Nu

| Popa482 a răspuns:

În mod normal, nu pentru că ești "în aer liber", însă riscul de infectare este foarte mare dacă nimeni nu se protejează.

| KiduIcs a răspuns:

Gândește-te in primul rând la sănătatea ta și a celor din jur, de obicei in târguri și piețe oamenii nu păstrează niciun fel de distanță, chiar și dacă esti in aer liber poți lua virusul... asa ca, chiar dacă esti in aer liber, in zone aglomerate ar fi indicat sa porți masca

| aXy99 a răspuns (pentru KiduIcs):

Degeaba ai tu masca, daca restul nu au.

| Arna a răspuns:

Bună! Teoretic, atât timp cât piața sau târgul sunt în aer liber, tu nu ai obligația să porți masca, conform măsurilor impuse de guvern sau de Organizația Mondială de Sănătate. Practic, treburile stau altfel, deoarece un astfel de târg sau o piață este suprasolicitat și frecventat masiv, iar riscul la care te expui și la care îi expui pe cei dragi ție sau pe străinii din jurul tău este unul uriaș. De ce e diferită o piață față de un parc? Deși amândouă sunt în aer liber, în parc există mult mai mult spațiu decât la piață, și deși poate sunt și alți oameni pe lângă tine în aer, virusul are o mai mare posibilitate de a se dispersa în aer și de a nu te afecta, în cele din urmă. Gândește-te că o piață este un loc de unde majoritatea oamenilor își cumpără o parte din cele necesare, deci majoritatea populației frecventează locul, destul de des. În plus, la piață se găsesc și foarte mulți oameni bătrâni, și nu numai, și cred că dacă purtăm masca, pentru câteva minute, cât suntem în piață, nu e un capăt atât de mare de țară pentru noi, cum ar putea fi pentru ei faptul că unii aleg să ignore importanța măștii iar acest lucru i-ar putea pune în mare pericol. Este nedrept ca tu să porți masca și să respecți toate regulile de igienă și să ajungi să fi în pericol de îmbolnăvire gravă din cauza oamenilor din jur, care nu înțeleg că viața ta stă în mâinile lor. Acestea sunt momentele în care ne dăm seama că omenirea funcționează ca un întreg și trebuie să avem grijă asupra acțiunilor noastre atât pentru noi, cât și pentru a nu-i afecta pe cei din jur. Trecem cu toții prin această situație tensionată, dar trecem împreună. Eu îți recomand ca în interiorul pieței sau târgului să te folosești se mască. E benefic pentru sănătatea ta și pentru sănătatea tuturor celor cu care interacționezi, fie că sunt oameni dragi sau familiari ție, fie că sunt complet străini cu care îți intersectezi drumurile pe stradă, în instituții publice, etc, unde ai treabă sau unde îți face plăcere să mergi. Știu că masca nu e un "amic" tocmai plăcut și uneori chiar poate deveni inconfortabilă, nimeni nu contestă acest fapt, dar cred că e mai ok să o porți puțin, cât ești în spații închise sau în aglomerații, decât să te îmbolnăvești sau să se îmbolnăvească altcineva din cauza ta. Momentan, în situația în care suntem, nu prea avem de ales. Trebuie să respectăm măsurile de prevenție și protecție pentru a combata virusul. Uite-te care este situația din România în ultima săptămână și răspunde-ți singur la întrebare: "E necesar/benefic să port masca și să respect niște reguli simple, de bun simț, pentru a ne recăpăta libertatea și siguranța?"