| troleibuz a întrebat:

De ce poarta unii masca chirurgicala cu partea albastra in afara? Nu e corect cu ea in interior?

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
7 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Asa e facuta e bine

| sierra1 a răspuns:

Tot așa cum unii poartă hainele pe dos să se vadă eticheta (firma)

Bula
| Bula a răspuns:

Fiindca acei oameni nu sunt analfabeti functionali.

| PainTech a răspuns:

Masca aia e facuta pentru doctori, pentru protectia PACIENTULUI, sa nu intre virusi/bacterii in timpul operatiei in corp. Nu e pentru protectia doctorului. De-aia se numeste masca "chirurgicala". In cazul in care nu permiti microbilor sa infecteze persoana de langa tine o porti cu partea albastra in interior.

Dar majoritatea vor sa se protejeze pe ei de virus nu pe alti, motiv pentru care o pun invers, cu partea albastra spre exterior.

| Digikey a răspuns:

Pentru ca unii stiu sa citeasca.

| RKBlue a răspuns:

Https://doc.ro/sanatate/cum-se-poarta-corect-masca-de-protectie

"Apoi, determină care este partea din față a măștii, adică partea colorată. Aceasta ar trebui să fie îndreptată spre exterior, în timp ce partea albă să-ți atingă fața."

Partea colorata e cea care se pune in exterior.E logic daca stai sa te gandesti.

P.s.
Partea cu sarmulita se pune la nas, nu la barbie.