| AndrejO a întrebat:

Doar eu ma simt foarte nervos de cand tot stau in casa? Am avut la inceput foarte multa energie, mai ales ca nu mai pot face sala, iar acum sunt foarte nervos in ultimele zile, imi vine sa ma cert, sa bat, sa sparg mereu ceva.

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
| SimonaPSI a răspuns:

AndrejO e momentul sa antrenam "muschiul" mintii zilele acestea happy. Nimic nu e mai enervant decat sa fim scosi din rutina in care functionam pana acum. Dar "minte sanatoasa in corp sanatos", nu? Trebuie sa avem grija si de mental. Sportivii practiva Vizualizarea, exercitiile de respiratie si cele de fitness usor.
Cand practicam sport, organismul percepe acest asalt ca pe un factor stresant. Tensiunea creste, creierul e pregatit de aparare si elimina o proteina cu rolul de protectie : endorfina. Ea blocheaza senzatia de disconfort, reduce durererea si furnizeaza o euforie. De aceea sportul ne face sa ne simtim atat de bine. Dar asta stiti deja happy
Antrenati-va in casa asa cum puteti, adaptati conditiile la efortul dumneavoastra, descarcati energia in acest mod iar mintea se va alinia si ea. Veti echilibra cele doua elemente care ne definesc sanatori la minte si la corp. Curaj, se poate!

Simona CarstoiuSimona Carstoiu
6 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

E de inteles. Eu nu sunt nervos, insa pe dinautrul meu sesizez un clocot ce creste pe masura ce stau tot mai mult in casa. Parca as fi o locomotiva pe aburi ce sta sub presiune. Si eu, fata de altii, stau la curte, si mai fac nitica miscare. Insa nu ca pana acum, zeci de km facuti pe bicla zi de zi (a tinut si de jobul meu). Insa mai reduc din presiune iesind macar citiva km la 2-3 zile. Daca se termina nebunia asta pana in toamna, parca vad ca o sa imi eliberez toata energia acumulata facind Transfagarasanul cu bicla.

| MadSlothy a răspuns:

Pai ieși din casa și fa sport sau găsește ceva sa faci sala și acasă.

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

Dacă nu ești o persoană foarte interesantă, te plictisești stând tu cu tine și demonii tăi laughing.

| Hannah06 a răspuns:

E normal sa se produca diverse schimbari comportamentale ca nu suntem facuti sa stam inchisi.

| Antihristul a răspuns:

Tot ce as vrea sa fie sala deschis