| Loredana_holcea a întrebat:

Dragilor, am o problema. Parintii mei au stat pana acum acasa, insa din 16 mai vor trebui sa se intoarca la munca. Mie imi este foarte frica ca ar putea sa se imbolnaveasca si apoi nu vom mai face fata ratelor si datoriilor. Imi e frica ca va urma o perioada foarte grea. Sunt fata si am 14 ani si aceste ganduri ma tot macina.

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
| Camelia Elena a răspuns:

Loredana,

cu părinții tăi ai discutat aceste gânduri ale tale? Este înduioșător modul în care te preocupă problema revenirii lor la serviciu.
În mod paradoxal, deși ar trebui să fie un semn bun că te gândești atât de profund și atât de departe, în ceea ce-i privește pe părinții tăi, aceste gânduri te conduc către o stare de teamă (anxietate) care nu este de dorit atât de devreme în viața cuiva.
Din punctul meu de vedere, perioada care va urma va fi cam la fel de grea ca toată perioada de când a început pandemia. Și până acum eram expuși, când ieșeam pentru cumpărături. Este adevărat că stând mai puțin în contact cu oamenii, riscul era mai mic. Cu toate acestea, eu mă gâdesc cam așa: măsurile de protecție și distanțare trebuie să fie păstrate în continuare și când vom ieși ne vom feri de contacte directe/apropiate cu ceilalți de lângă noi. Cred că nu vor risca angajatorii să nu asigure condițiile de muncă și protecție pentru că, pe scurt, își riscă afacerea și asta nu are sens. În plus, cred că fiecare dintre noi vom avea grijă să ne protejăm, respectând: spălatul/dezinfectatul mâinilor, distanța, masca de protecție în spații închise, și cu această ocazie îi protejăm și pe cei din jur.
Cu permisiunea ta, îți recomand o lectură bună, care mă aștept să te binedispună: Trei într-o barcă și Trei pe două biciclete - Jerome K. Jerome.
Numai bine.

Camelia ElenaCamelia Elena
4 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Vor exista destule masuri de precautie... daca nu la munca tot in situatiile amintite de tine pot ajunge

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Da, așa va fi, va fi mai greu ca înainte. Dar la muncă vor fi luate măsuri speciale să nu se îmbolnăvească. Astfel. frica dtale nu este justificată. Vezi doar prăpastia fiindcă te concentrezi să vezi numai asta. Dacă ai ceva mai important de gândit, te vei gândi la acel lucru important. Caută acel lucru important.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Scoateți-le din cap, e din cauza ăstora care au tot băgat frică în oameni. Nu-i lăsa să te influențeze până la conștiința și sufletul tău, e ceva necurat la mijloc cu acțiunile lor și simt oarecum asta. Părinții tăi vor munci în continuare sănătoși iar tu îți vei continua studiile ca și când nu s-ar fi întâmplat nimic. Punct!