| Anonimm30 a întrebat:

E adevarat ca guvernul a facut cea mai mare greseala deschizand scolile? Eu zic ca da si ca ma astept la ceva foarte grav. Nici nu merg o luna la scoala, sa fiu al dracu daca ma duc, inca nu vreau sa mor

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
13 răspunsuri:
anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Şi da şi nu. Da, pentru că în multe şcoli nu există un sistem sanitar, toaletele sunt în curte, nu există apă potabilă, plus alte lipsuri.
Nu, pentru că totuşi, în ciuda virusului, şcoala autentică, lecţiile. trebuiesc făcute în clase.
E deja de ajuns că multe dintre activităţi s-au mutat în mediul online, şcoala nu trebuie să ajungă şi ea acolo.

| Pantagruel a răspuns:

Wow ...paranoia atinge cote alarmante.

| mustafateke7 a răspuns:

Buna! Nu putem spune ca guvernul a facut o greseala atat de mare, dar totul va avea consecinte, daca elevii ar respecta normele de protectie, purtarea mastii, dezinfectarea mainii si distantarea sociala ar fi sanse destul de mici ca virusul sa se raspandeasca, plus ca scolile vor functiona dupa 3 scenarii, verde in care toti elevii merg la scoala, galben unde se prioritizeaza clasele primare si terminale si scenariul rosu in care toata lumea sta acasa
Virusul exista in proportie de 99, 9%! Dar acesta se manifesta diferit de la o persoana la alta. Unii pot face forme usoare care dispar de la sine deoarece au o imunitate avansata, altii pot face forme grave datorita unor alte boli prezente in organism care pot duce in unele cazuri la deces!

| gabicoo a răspuns (pentru mustafateke7):

Elevii nu vor respecta normele! Ei nu respectă nici regulile elementare de bun simț.
Lucrez în învățământ și știu ce spun!
E drept nu toți elevii sunt cum am zis mai sus dar e destul ca 5 elevi dintr-o clasă să le încalce și unul din ei să fie infectat - asimptomatic și uite focarul de COVID -19!

| mustafateke7 a răspuns (pentru gabicoo):

Buna seara! Eu sunt elev si stiu ce spuneti, dar am spus destul de clar "daca elevii vor respecta normele" nu ca garantez respectarea lor din moment ce unii nici nu vor sa creada de existenta acestui virus!

| gabicoo a răspuns (pentru mustafateke7):

Da! Aici e problema! Vor crede după ce se vor îmbolnăvi! Dar din păcate vor fi și victime colaterale ale prostiei lor: colegii de clasă și profesorii!
Unii vor profita de faptul că guvernul nu asigură măști gratuite și vor veni la școală bolnavi și fără mască. Dacă am luat-o de ce să nu o ia și alții.
Problema e și la unii profesori care nu prea au ce căuta în învățământ! Astă iarnă pe fondul epidemiei de gripă a trebuit să ridic tonul la o dirigintă care refuza să cheme părinții unei eleve să vină să o ia de la școală!

| mustafateke7 a răspuns (pentru gabicoo):

Imi dau seama ce se intampla daca scoala ar incepe! Elevii vor veni fara masti, altii vor fi iresponsabili si vor uita in ce momente grave ne aflam. Alti profesori vor fi ca si pana acum nepasatori...Sincer, pentru elevii care nu respecta normele de protectie as propune scaderea notei la purtare, iar pentru profesorii scaderea salariului! Dar, o solutie perfecta ar fi continuarea scolii online, dar cu platforme mai avansate, nu cu ce prinde fiecare scoala, meet, zoom, teams.

| gabicoo a răspuns (pentru mustafateke7):

Ai dreptate! Dar din motive electorale guvernanții au luat decizia începerii școlii în scenariul Verde argumentând că și în Germania, Austria, Franța, Italia cursurile au fost sau vor fi reluate în formatul clasic - fizic!
Ce nu vor ei să înțeleagă e faptul că din punct de vedere al condițiilor materiale, al dotărilor și nivelului de educație, diferența dintre noi și ei e ca de la cer la pământ!

| gabicoo a răspuns (pentru gabicoo):

Și nu vor să asigure finanțare pentru a dota școlile cu acele separatoare din plexiglas, cu dezinfectanți și măști.
După data de 14 septembrie elevii vor sta în clase că și până acum ticsiți ca sardelele, fără măști și fără să respecte distanțarea!
Dumnezeu cu mila!

| mustafateke7 a răspuns (pentru gabicoo):

Corect!

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| InghetataDeCapsuniD a răspuns:

Nu, pentru ca nu exista coronavirus.