| Cormoranul a întrebat:

E normal ca avand un membru din familie confirmat pozitiv cu noul covid19, ceilalti membri ai familiei sa nu fie testati decat daca prezinta simptome?

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
Răspuns Câştigător
| EyesClosed a răspuns:

Nu-i normal, trebuie testați toți cei care au intrat în contact cu el chiar daca au sau nu simptome, poate sunt și ei infectați, dar asimptomatici.

| Cormoranul explică (pentru EyesClosed):

Exact. Singurul lucru care trebuie sa il fac este sa stau in izolare 14 zile. Daca presupunem ca am fost si eu infectat dar nu prezint simptome asta inseamna ca dupa 14 zile virusul dispare de la sine?

4 răspunsuri:
| AncaMariaq27272 a răspuns:

Nu este normal. Persoana infectata (fie asimptomatica sau cu simptome) poate sa i infecteze pe membrii familiei. Fiind infectat, ar trebui sa stea undeva izolat fara a mai intra in contact cu cineva și persoanele ce au fost imprejur înainte de a se face test, sa fie testate pentru a vedea daca e cazul luarea măsurilor pentru a preveni infecția și să nu se ajungă la complicatii. Sănătate!

| Cormoranul explică (pentru AncaMariaq27272):

Persoana confirmata pozitiv e la spital, dar am locuit impreuna toate zilele trecute si cei de la dsp au zis sa sun la 112 doar daca prezint simptome.