| tomeasca a întrebat:

Fratilor, in sfarsit putem iesi din casa pe 15 mai fara declaratii.
Sunt agitata, nu stiu cum sa incep, ce sa fac primul lucru. Doar eu sunt asa? Pandemia asta m-a trecut prin toate starile posibile. Cum sa imi pastrez calmul si sa nu fac vreo prostie in prima zi dupa ridicarea starii de urgenta?

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
| dianacosma a răspuns:

Bună, Tomeasca!

Nu cred că eşti singura - chiar când există schimbări în bine, tot necesită un efort de adaptare.

Mai sunt două săptămâni. Îţi propun să foloseşti acest timp ca să te gândeşti la două aspecte:

1. Cum a fost experienţa acestor luni pentru tine, ce poţi învăţa de aici, ce ţi-a lipsit şi vrei să faci sau să preţuieşti mai mult când se încheie această perioadă.

2. Înţeleg că te temi ca, după ridicarea stării de urgenţă, să nu faci "vreo prostie". Ai timp acum să te gândeşti ce anume crezi că ai putea face. Să te pregăteşti emoţionalş pentru ceea ce poate fi o bucurie mare, un entuziasm sau altceva. Să faci un plan. Ce doreşti tu mai mult să faci după această perioadă şi cum ai putea face acele lucruri în siguranţă?

Şi, desigur, dacă simţi nevoie ne poţi scrie oricând mai multe întrebări sau detalii.

Diana CosmaDiana Cosma
4 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Ce crezi ca ai sa faci? ca in afara de iesit din casa nu ai ce sa faci altceva

| JicaContra a răspuns:

Urla la luna ca sa te descarci big grin

| SimonaPSI a răspuns:

Sugerez sa te gandesti care va fi primul muzeu pe care il vei vizita pe 15 Mai happy
Asta ar trebui sa-ti dea o stare de liniste si buna dispozitie. Enjoy

Simona CarstoiuSimona Carstoiu