| xxxtentacionfan12 a întrebat:

Hello TPU! Vreau doar părerea voastră, dacă în orașul meu incidenta e de 0, 7% aproximativ, scenariu verde, e posibil sa crească infectarile când se deschid școlile? Dacă da, în cât timp?

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
1 răspuns:
| Eikon a răspuns:

In functie de respectarea, sau incalcarea regulilor pentru limitarea si combaterea raspandirii virusului corona (igienizarea mainilor, purtarea mastii de protectie, pastrarea distantei dintre persoane de minim 1, 5 m), si de raspunsul prompt, sau "intarziat" al autoritatilor locale (in cazul suspiciunii existentei unui focar de infectie), raspandirea virusului poate fi incetinita, sau se poate accelera, o data cu deschiderea unitatilor de invatamant, gimnazial si liceal, intr-un timp scurt, pe un interval de timp, cuprins intre 1 saptamana, si o luna de zile.