| Meme10Memu a întrebat:

Https://m.ziare.com/stiri/coronavirus-sindromul-post-cov id-1639174

"Psihologii au insa o veste buna: oricat de grea ar fi perioada de izolare si de respectare a regulilor de distantare fizica, cei mai multi oameni vor trece cu bine peste ea. Pentru ca, din cate se pare si in psihologie se aplica vechea vorba care spune ca "Dumnezeu nu ne da mai mult decat putem duce". Oamenii au de regula o constitutie psihologica suficient de robusta pentru a face fata multor lovituri, astfel incat sa nu clacheze usor"?

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
7 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Boss iar nu o nimeriși cu trollingul. Aia e concluzia si parerea personala a celui care a scris articolul. Stiu ca tu vroiai sa zici ca psihologii au ajuns la concluzia ca exista dumnezeu da e de porc sa tai texte din contextul general. Ha ha fail troll

| Vântulalb a răspuns:

Dar despre cei multi care se sinucid pentru ca nu pot duce cat le da Dumnezeu, ce ai de spus?

| Meme10Memu explică (pentru Vântulalb):

Aici e smecheria: pe omul necredincios Dumnezeu nu-l ajuta sa indure suferinta si de aceea ajunge sa nu mai poata suporta si se sinucide. A ales sa nu creada in Dumnezeu si ca nu are nevoie de Dumnezeu si s-a multumit cu ideea de a fi necredincios. Un credincios primeste putere sa indure suferinta pana moare fara sa simta nevoia sa-si ia singur viata.

| Vântulalb a răspuns (pentru Meme10Memu):

Raspuns fals!
Stiu persoane credincioase pana la extrem si care s-au sinucis. Au sacrificat familia pentru Biserica. Si totusi...

| Meme10Memu explică (pentru Vântulalb):

Inseamna ca doar pretindeau ca sunt credincioase fara sa fi fost de fapt credincioase.

| iamprettybored a răspuns:

Depinde de mai mulți factori, de exemplu de fondul psihologic al fiecăruia care se dobândește în copilărie (adică o persoană care n-a suferit traume și s-a dezvoltat armonios are mai multe mecanisme sănătoase de coping care-l vor ajuta să treacă peste această perioadă). Apoi mai depinde și de suportul social, o persoană cu un bun suport social (familie și prieteni care îl susțin) chiar că va trece cu bine peste această perioadă, în ciuda momentelor grele.

Dar la acest stadiu nu sunt toți oamenii. Este clar că unii NU fac față situației, ca dovadă cazurile de suicid, depresie și agravarea tulburărilor mintale. Gândiți-vă doar la persoanelor care în această perioadă au trebuit să stea acasă cu familiile abuzive (părinți sau soți abuzivi) fără a mai avea posibilitățile de evitare a conflictelor ca mai înainte (de a pleca de acasă, de a merge la serviciu etc). Pentru majoritatea nu este prea mult. Pentru unii da. Unii nu vor trece cu bine, sau deloc peste perioada asta. Și nu-i (neapărat) vina lor.

| MambaLee a răspuns:

Te sfatuiesc sa cauti in surse de incredere si oficiale, nu pe site-uri gen,, Libertatea",,, Realitatea sau,, Kudika" si alte prostii de genul. Acceseaza Google Academic, studiile psihologilor despre Coronavirus sunt IN FLOARE, de acolo poti lua niste concluzii relevante si validate stiintific.

Întrebări similare