| Dragosdoar a întrebat:

Https://www.youtube.com/watch?v=pzzVxw5FyYs

Ce parere aveti despre exemplul Suedie? Credeti ca infectarile la ei vor exploda?
Nu mi se pare lockdownul pe termen lung solutia buna, imi sustin ideea.

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
4 răspunsuri:
| Mosotti a răspuns:

Lockdownu total e solutia lockdownu partial da, este cam inutil, nu face decat sa reduca rata infectariloe si cand iesi din lockdownul aiurea, urca iar.
Lockdown 1-2 luni si toata lumea testata, si s-a rezolvat.
China si Iran au avut cele mai bune rezultate, deci metoda totala si testarea functioneaza.

Suedia e inconstienta, parerea mea e ca vor exploda cazurile. Dar pe ei i-a durut de patroni, le era frica ca nu mai castiga ei miliarde. Ca in 1-2 luni de lockdown total ca in china si iran, nu omora pe nimeni, se conserva totul si apoi se dadea drumul, ca bani erau 1-2 luni, si firmele erau bogate si aveau bani smecherii de trai 1-2 luni, la oameni dadeai de mancare din rezerva de stat, dadeai directiva sa nu plateasca utilitatile daca nu aveau bani, si gata.

| Simpatik a răspuns:

Si care este ideea pe termen lung din punctul tau de vedere?

| Dragosdoar explică (pentru Simpatik):

Masti si manusi obligatorii in transport, la locurile de munca unde se lucreaza in nr mare de persoane etc, consum de vitamin D ridicat. Preventie mai exact

| Simpatik a răspuns (pentru Dragosdoar):

Eu sunt de acord cu ceea ce spui dar stii cat de eficiente sunt aceste masti din comert si ma refer la cele de la farmacii, stii ca poti sa stingi o lumanare cand sufli prin ele? Deci nu stiu cat de mult ne protejeaza ele din pacate
Dar sunt de acord cu purtarea mastilor si a manusilor, si eu port!